Cindy Wanda la „Divino Club”- mica Italie din inima Moldovei!

Este restaurantul, în care se mănâncă pe placul  italienilor.  Ei sunt cei care respectă tradiţiile, cultura şi arta culinară.
Patroana de la „Divino Club”, Maria Cazmina, îi cunoaşte pe italieni la chip şi caracter nu doar din auzite.

separator

A muncit mult alături de ei, ca să le afle preferinţele culinare, iar acum zece ani a avut ideea de a lansa pe piaţa din Moldova şi un local deosebit, în care se mănâncă mult şi gustos, în stil italienesc.

„Pot spune cu mândrie că bucatele noastre au fost apreciate de multă lume. Îmi amintesc că odată Iuri Nicolaev, cunoscutul om de televiziune a sărbătorit aici, alături de rudele sale din Moldova. Deşi este un local pur italian, la  noi veţi găsi în meniu şi bucate ce se prepară în mod curent  în Moldova, pentru că sunt solicitate. Concurenţa e dură. Noi însă, ne-am recomandat prin calitate şi mâncare pe gustul gurmanzilor italieni.

S-a întâmplat odată, ca un italian, venit la „Divino Club”,  să exclame emoţionat: „Aici este mica mea Italie”.

Propunem mai multe feluri de paste italiene, avem diverse supe. Ştiţi ce ne surprinde? Că un italian cu bani mulţi în cont, niciodată nu va comanda într-un restaurant din Moldova paste sau pizza. Dacă vin la noi, preferă să mănânce peşte sau carne.

Cunosc bine cultura italiană, aşa că deschiderea acestui restaurant nu a fost o întâmplare.

Italienii sunt gurmanzi , ei ţin mult la bucătăria lor. Un client fidel ne-a rugat într-o zi să-i permitem să gătească alături de bucătarul nostru un fel de paste, pe care le prepară maică-sa acasă. După ce am gustat, ne-am dat seama că erau exact aşa  cum le gătea şi taică-meu cu vreo 40 de ani în urmă la ţară. Bucătăria noastră se aseamănă cu cea din sudul Italiei. Tăieţeii noştri  de casă pot concura cu pastele italienilor. Prosciutto crudo italian e acelaşi jambon preparat la fum de oamenii de la noi.


Specialitatea casei  – „Tiramisu” este desertul nr. 1 în Italia, de aceea există o multitudine de reţete de preparare. Noi am ales-o pe cea cunoscută de toţi italienii. Folosim şi ingrediente importate din Italia. Nu vom înlocui niciodată brânza Mascarpone cu cea din Moldova. Reţeta se respectă cu stricteţe. O porţie de „Tiramisu” la noi costă 33 de lei, este in preţ rezonabil, aşa  că fiecare vizitator poate să-l solicite.”

Maria Cazmina


Cea care a câştigat o porţie bună de „Tiramisu” a fost interpreta cu nume de păpuşă şi orhidee de Oceania –

Cindy Wanda

. Desertul  „Divino Club” i-a fost pe plac şi împărtăşeşte primele impresii cu noi.

 

„Aveţi  un ”Tiramisu”  ca la carte. M-am răsfăţat  din plin astăzi. Are un gust rafinat. Cred că voi avea de muncit  ceva timp la sală,  pentru ca am acumulat calorii,  dar deliciul a meritat.”

Text: Olga Chirica

Administrația Trump a anunțat că interzice toți coloranții artificiali din alimente

Administrația Donald Trump și-a anunțat marți intenția de a elimina din produsele alimentare toți coloranții artificiali autorizați în prezent în Statele Unite, o măsură susținută de experții în domeniul sănătății și care face obiectul unui consens politic rar întâlnit, transmite AFP.

Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) „va elimina de facto toți coloranții alimentari derivați din petrol în Statele Unite”, a anunțat noul său director, Marty Makary, în cadrul unei conferințe de presă.

În total, opt coloranți sintetici, toți derivați din petrol și acuzați de efecte nocive asupra sănătății, vor fi interziși treptat până la sfârșitul anului 2026.

„În ultimii 50 de ani, copiii americani au trăit din ce în ce mai mult într-un ambient toxic de substanțe chimice artificiale”, a spus el anterior, citând studii care leagă acești aditivi de hiperactivitate, diabet și cancer.

Acest anunț major îl urmează pe cel al administrației democrate anterioare, de la jumătatea lunii ianuarie, de a interzice din produsele alimentare un alt colorant artificial cunoscut sub numele de „Red 3” în America de Nord și E127 în Europa. Se știe de peste 30 de ani că acest aditiv provoacă cancer la animale.

Printre coloranții în cauză, roșul „Red 40” (denumit E129 în Europa) și culorile galben „Yellow 5” (E102) și „Yellow 6” (E110) sunt cei mai frecvent utilizați de industria alimentară”, a declarat pentru France Presse Peter Lurie, președintele asociației de apărare a consumatorilor Center for Science in the Public Interest (CSPI).

Până în prezent, acestea au fost identificate în mii de produse alimentare diferite, precum dulciuri, cereale, sosuri sau băuturi.Cu toate acestea, „niciunul dintre ele nu are vreo valoare nutritivă”, a explicat Lurie.

„În realitate, ele nu fac decât să inducă în eroare, să facă alimentele să pară mai roșii, mai albastre, mai fructate sau mai atractive decât sunt în realitate”. Și toate acestea în scopuri comerciale, a mai spus sursa citată.

Dacă știi acest secret vei păstra cozonacii proaspeți chiar și o săptămână. 

Gospodinele recomandă să învelești cozonacii în hârtie de copt și un prosop curat de bumbac.Acest „truc” îi va ajuta să nu transpire și să își păstreze coaja moale, iar interiorul să rămână pufos și proaspăt.

Dacă ai făcut mai mulți cozonaci, poți să păstrezi resturi la congelator. Taie cozonacul în felii, învelește-le individual în folie alimentară și pune toate feliile într-o pungă cu fermoar.

Pune-o la congelator și când vrei o felie de cozonac, doar ia câte una, las-o 10-15 minute la temperatura camerei sau la frigider și apoi încălzește-o la microunde și servește-o cu o cană de lapte.

Producători și vânzători de mezeluri, verificați de FISC

Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat, în perioada 11-16 aprilie 2025, acțiuni de control și inventariere în secțiile de producere și spațiile de depozitare la contribuabilii care produc/ comercializează mezeluri, în contextul creșterii cererii de procurare a produselor respective în ajunul sărbătorilor pascale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Scopul acțiunii a constat în verificarea activității contribuabililor privind respectarea legislației referitor la eliberarea bonurilor fiscale la decontările cu numerar, declararea tuturor veniturilor, utilizarea forței de muncă declarate, precum și deținerea documentelor de proveniență a mărfurilor expuse spre comercializare.

În perioada menționată au fost efectuate controale fiscale prin metoda verificării operative/ faptice la 3 contribuabili din mun. Chișinău, Soroca și Orhei, care activează în acest domeniu. În consecință, a fost stabilit un caz de nerespectare a prevederilor legislației, care se referă la neeliberarea bonului de casă în cazul decontării mijloacelor bănești în numerar, fiind aplicată sancțiunea în sumă de 5 mii lei.

Totodată, au fost stabilite plusuri de materii prime și produse finite în valoare totală de 1,9 mii lei, lipsuri de materii prime și produse finite în valoare totală de 58,4 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii la respectarea legislației fiscale și eliberarea bonurilor fiscale la decontările în numerar și informează despre desfășurarea în continuare a acțiunilor de monitorizare a domeniilor care prezintă riscuri pentru administrare fiscală.

Femeia, pe placul mireselor!
Articolul anterior
Acelaşi Crăciun, dar cu alte emoţii!
Articolul următor
Close menu