Care va fi viitorul postului Pro tv România? Un alt om important și-a dat demisia

Creatorul

separator
și producătorul unor show-uri de succes, precum “Vocea României” și ”Românii au talent”, Mona Segall (53 de ani), care produce pentru PRO TV din 1995, a demisionat.

mona-segall

Noua strategie a celor de la Pro este cea de producții ieftine și filme

Directorul lituanian, Aleksandras Cesnavicius,  a anulat și a modificat emisiuni de succes din ultimii ani, cum ar fi „Dansez pentru tine” – care nu va mai avea o ediție în această toamnă, „Vocea României” – care se transformă în Kids Voice. De asemenea, nu este sigur nici viitorul unor producții precum „Românii au talent” și „MasterChef”, având în vedere că noua conducere  PRO TV preferă să se axeze pe producții mai ieftine și pe filmele de la Time Warner, acționarul principal al CME, compania-mamă a postului  PRO TV în România.

Scandal în Franța: fiica premierului dezvăluie că a fost victima violențelor unui preot, în tabăra unei școli catolice aflate în centrul acuzațiilor de abuz și viol

Hélène Perlant a mărturisit că a fost victima violențelor fizice în urmă cu mai multe decenii în tabăra de vară a congregației Notre-Dame-de-Bétharram. Sute de victime ale abuzurilor fizice și sexuale care au avut loc în această școală au rupt tăcerea în ultimele săptămâni pentru a-și spune poveștile. Zeci de plângeri au fost depuse la tribunale, scriu AFP și Paris Match, preluat de hotnews.ro

Fiica premierului francez François Bayrou a dezvăluit marți că a fost abuzată fizic în adolescență, în timpul unei tabere de vară organizate de aceeași congregație care deține școala catolică Notre-Dame de Bétharram, din sud-vestul Franței, care este în prezent ținta acuzațiilor de abuz fizic și viol.

Hélène Perlant, care avea 14 ani în momentul incidentului, a declarat pentru săptămânalul Paris Match că nu i-a spus tatălui său despre agresiune.

Actualul șef al guvernului, care a fost ministru al Educației între 1993 și 1997, a declarat că „nu a fost niciodată informat” în trecut despre violențele fizice și sexuale denunțate acum de 200 de foști elevi ai școlii, pe care au frecventat-o mai mulți dintre copiii săi și unde soția sa preda catehismul.

Unele declarații susțin însă că Bayrou era la curent cu acuzațiile și ar fi intervenit pentru a le acoperi.

Tata „nu știe că sunt o victimă”

„Eram în jur de patruzeci în tabără, inclusiv consilierii”, a declarat fiica sa pentru Paris Match.

„Într-o seară, în timp ce ne despachetam sacii de dormit, (părintele) Lartiguet m-a prins brusc de păr și m-a târât câțiva metri la pământ, lovindu-mă cu pumnii și picioarele în tot corpul, în special în stomac. El cântărea aproximativ 120 de kilograme”, a povestit ea.

„Ca să o spun pe șleau, am făcut pe mine și am rămas așa toată noaptea, udă și ascunsă sub plapumă”, a adăugat Hélène Perlant, care are acum 53 de ani.

Mărturia lui Hélène Perlant este de asemenea inclusă în cartea „Le Silence de Bétharram”, scrisă de Alain Esquerre, purtător de cuvânt al colectivului victimelor, care va fi publicată joi.

Perlant a explicat că Bayrou nu a știut nimic despre ce a pățit în tabără.

Tata „nu știe că sunt o victimă și nu știe că voi depune mărturie în calitate de victimă”, a spus ea. „Am păstrat tăcerea timp de treizeci de ani. În afară de asta, nu am spus un cuvânt nimănui”, a adăugat fiica premierului.

„Poate că am vrut să-mi protejez tatăl, inconștient cred, de loviturile politice pe care le primea pe plan local”, a spus ea.

„Betharram a fost organizat ca o sectă sau un regim totalitar”

În cartea care va fi publicată joi, Alain Esquerre descrie în detaliu violențele, inclusiv sexuale, suferite de tinerii elevi de la Bétharram, precum și eforturile sale de a scoate adevărul la lumină.

În total, peste 200 de persoane au raportat agresiuni fizice și sexuale la Notre-Dame-de-Bétharram, care au avut loc în principal în anii ’90. Pe 10 aprilie, ministra Educației, Elisabeth Borne, a anunțat lansarea unei anchete administrative asupra grupului școlar.

Într-un interviu acordat cotidianului La Croix, aceasta a declarat că investigațiile au fost demarate după ce o inspecție a autorității educaționale a dezvăluit „acțiuni din partea a doi profesori” care „nu pot fi acceptate”.

„Remarcile dureroase și umilitoare” și „batjocura publică” din partea acestor două persoane în mod „repetat și regulat” au fost evidențiate în raportul inspectorilor care au fost trimiși la fața locului.

Victimele au avut cuvinte mai dure. „Betharram a fost organizat ca o sectă sau un regim totalitar, exercitând presiuni psihologice asupra elevilor și profesorilor pentru a păstra tăcerea”, a acuzat Hélène Perlant.

Acuzații la adresa lui Bayrou

La începutul lunii, un fost jandarm și un fost judecător care au anchetat prima plângere pentru viol împotriva unui cleric din această școală catolică au indicat că Bayrou ar fi intervenit în această afacere, ceea ce premierul a negat ferm.

Prim-ministrul a negat vehement această afirmație. El urmează să fie audiat pe 14 mai de către comisia parlamentară de anchetă privind scandalul Betharram.

Potrivit unui apropiat citat de Le Parisien, François Bayrou a fost „șocat” de mărturia fiicei sale. „Trecem de la un prim-ministru acuzat pe nedrept de minciună la tatăl unei victime care află faptele patruzeci de ani mai târziu”, a spus unsusținător fidel al lui François Bayrou, citat de Le Parisien.

„Evident, putem presupune că el a avut toate informațiile. Dar el, ca și ceilalți părinți, a fost foarte, foarte implicat politic, local. El a fost mai implicat. Dar l-am pus la același nivel ca toți ceilalți părinți. Cu cât ești mai implicat, cu atât vezi mai puțin, cu atât înțelegi mai puțin. Și cu cât sunt mai mulți martori, cu atât se spune mai puțin”, a spus Hélène Perlant.

Negocierile de pace de la Londra, la nivel înalt, au fost amânate după ce Ucraina a respins planul SUA de a recunoaște Crimeea ca teritoriu rusesc

Întâlnirea de nivel înalt planificată pentru miercuri la Londra între miniștrii de externe ai Regatului Unit, Statelor Unite, Franței, Germaniei și Ucrainei a fost retrogradată la nivel de oficiali, în urma respingerii de către Kiev a unei propuneri americane de pace, informează Sky News.

Secretarul de Stat al SUA, Marco Rubio, și ministrul britanic de externe, David Lammy, au renunțat la participarea personală, deși șeful diplomației ucrainene, Andrii Sibiga va fi prezent în capitala britanică pentru discuții bilaterale cu Lammy.

Planul american, relatat de presa din SUA în weekend, prevedea recunoașterea de către Washington a anexării Crimeei de către Rusia și înghețarea actualei linii a frontului ca parte a unui acord de pace – condiții respinse categoric marți de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Nu este nimic de discutat. Acest lucru încalcă Constituția noastră. Acesta este teritoriul nostru, teritoriul poporului Ucrainei”, a declarat Zelenski în timpul unui briefing, la Kiev, pe 22 aprilie.

Zelenski a avertizat că orice discuție despre Crimeea riscă să schimbe negocierile într-un cadru dictat de Kremlin. El a spus că astfel de propuneri joacă direct în „jocul” președintelui rus Vladimir Putin.

„De îndată ce încep discuțiile despre Crimeea și teritoriile noastre suverane, discuțiile intră în formatul pe care îl dorește Rusia – prelungirea războiului – pentru că nu va fi posibil să ajungem rapid la un acord”, a adăugat el.

Deși a recunoscut că semnale despre Crimeea au apărut pe diferite canale, Zelenski a spus că Ucraina va respinge imediat orice propunere oficială.

„Știm unde sună aceste semnale și vor continua să sune”, a spus el, adăugând că nu este sigur dacă provin din Rusia sau anumiți reprezentanți ai SUA care au dialogat cu Putin .

În pofida acestei reduceri a nivelului diplomatic, negocierile vor continua între oficiali de rang înalt din cele cinci țări. Trimisul special al SUA pentru Ucraina, Keith Kellogg, va conduce delegația americană în discuțiile de la Londra.

Potrivit Financial Times, Vladimir Putin ar fi oferit să oprească invazia pe liniile actuale ale frontului, ceea ce ar însemna lăsarea sub control rusesc a circa 20% din teritoriul ucrainean. Nu este clar dacă Ucraina ar accepta o astfel de propunere.

Comentând informațiile apărute în FT, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că în prezent circulă multe informații false și a îndemnat să se aibă încredere doar în sursele primare.

Totodată, răspunzând la o întrebare a Financial Times privind negocierile, Peskov a spus că acest proces nu poate avea loc public. Potrivit lui, Moscova poartă un dialog cu Washingtonul, „un proces dificil și care necesită mult timp”.

Donald Trump, care a intrat în funcție promițând o încheiere rapidă a războiului, a avertizat că SUA se vor retrage din procesul de mediere dacă părțile implicate „fac dificil” un acord.

Eforturile diplomatice ale Londrei și Parisului vizează și formarea unei „coaliții a voluntarilor” care să trimită trupe britanice, franceze și ale altor state în Ucraina pentru a garanta o eventuală pace, deși analiștii militari pun la îndoială fezabilitatea unui astfel de plan fără sprijinul militar american.

Într-o postare pe platforma X, David Lammy a descris discuția telefonică avută marți cu Marco Rubio drept „productivă”, reafirmând angajamentul Marii Britanii pentru pace și securitate euro-atlantică. Rubio a confirmat, la rândul său, că delegația americană condusă de Kellogg este pregătită pentru întâlniri „substanțiale și tehnice” cu partenerii britanici și ucraineni.

Se așteaptă ca o întâlnire la nivel de miniștri să fie reprogramată în următoarele săptămâni.

Un bărbat a câștigat la loto 130.000 de euro cu numerele „lăsate moștenire” de o rudă care a murit

Un bărbat de 62 de ani din districtul Verden, landul Saxonia Inferioară (Germania), a câștigat 131.930 de euro la Eurojackpot, folosind o serie de numere jucate ani la rând de o rudă decedată, scrie stirileprotv.ro.

Câștigul a fost obținut în urma extragerii de marți, 15 aprilie, unde bărbatul a reușit să ghicească cinci numere corecte.

Numerele norocoase au făcut istorie în familie

Numerele câștigătoare – 8, 11, 13, 33 și 35 – au fost transmise în familie, după ce ruda decedată a obținut în trecut câștiguri semnificative în anii ’80 și ’90. Deși bărbatul nu a nimerit cele două „numere Euro” necesare pentru premiul cel mare, premiul din a treia categorie s-a dovedit a fi suficient de generos.

Proaspătul câștigător intenționează să folosească banii pentru a cumpăra o proprietate, pe care o consideră o investiție sigură pentru pensie. El declară că avea deja în vizor câteva opțiuni și că acum își permite în sfârșit să achiziționeze locuința preferată.

Ce este Eurojackpot și cum se joacă

Eurojackpot este o loterie europeană jucată în 19 țări. Extragerea are loc de două ori pe săptămână – marți și vineri – în Helsinki, Finlanda. Participanții aleg cinci numere din 50 și două „numere Euro” dintr-un interval de la 1 la 12. Premiul minim garantat este de 10 milioane de euro, iar jackpotul poate ajunge până la 120 de milioane de euro.

Melodiile lui Eugen Doga, în top 200 piese clasice ale lumii!
Articolul anterior
Schema de diversificare a alimentaţiei bebeluşului
Articolul următor
Close menu