Clătitele sunt nelipsite pe mesele de sărbătoare, îţi recomand să fii originală şi să încerci această reţetă, care combină gustul dulce – acrişor, lemons şi cremos totodată.
Am combinat trei ingrediente pentru umplerea clătitelor şi am o reţetă proprie.Ana Ursul
Ingrediente:
10 ouă, un litru de lapte, 80 gr. mac, 350 gr. făină, un pliculeţ vanilie, 300 gr. zahăr, 3 linguri ulei floarea- soarelui, 300 gr. vişină, 300 gr. brânză, 50 gr. unt.
Mod de preparare:
Ia 5 ouă, un strop de sare, un pic de apă şi 200 gr zahăr, le baţi bine. După care adaugi 350 gr. făină şi un pliculeţ de vanilie, continui să baţi, până obţii o masă omogenă. Pune 500 gr. lapte şi trei linguri de ulei. Bate bine aluatul, ca să nu rămână cocoloaşe.
Umplutură:
- Ia un pliculeţ de mac (80 gr.) şi fierbe-l la foc mic, timp de 30 min. în 250 gr. lapte şi o lingură de zahăr.
- Vişina conservată sau din compot amestecată cu zahăr, după gust.
- În brânză pune un ou, zahăr după gust şi stafide la dorinţă.
Umple clătitele făcute pe tigaie.
Împarţi foile obţinute în trei. Apoi ungi tava (bolul din sticlă) cu unt şi începi să pui primul rând de clătite, umplute cu brânză, apoi urmează cel cu mac şi deasupra cel cu vişină.
După ce ai aranjat clătitele pe tavă, separat baţi bine cu mixerul 250 gr. lapte cu 4 ouă, apoi torni amestecul peste clătite. Tava se dă la cuptor timp de 45 min. la temperatura de 150 grade C. După ce a expirat timpul, laşi tava 20 min. în cuptor (stins), apoi scoţi clătitele şi le tai. Se servesc calde.