Pentru astăzi ți-am pregătit o variantă mai dietetică, de musaca. Nu de alta dar încercăm să ne mai gândim și la siluetă.
Ne trebuie:
400 g carne tocată de curcan
- 1 iaurt, max 2% grăsime
- 6 ouă prepeliță
- 1 ceapă mare
- 1 legătură mică de mărar
- 1 dovlecel mic
- 1 vânăntă mică
- 2 roșii medii
Pentru deasupra:
- 2 lg iaurt 2%
- 4 ouă de prepeliță
- 3 lg de apă
- 1 legătură mărar tocat
Cum se face:
Călim carnea tocată într-o cratiță/tigaie antiaderentă, cu capacul pus, pt cca 20 de minute. Adăugăm ceapa tocată mărunt și cca 50 ml de apă, sare, piper și lăsăm pe foc acoperit încă 10 minute.
Adăugăm mărarul tocat mărunt. Punem într-o tavă micuță, un strat de rondele de vinete, dovlecei, roșii, tăiate
de cca 0,5 cm grosime, alternâdu-le și suprapunându-le puțin.
Punem carnea deasupra legumelor, în strat uniform.
Facem un amestec din iaurt, cele 6 ouă de prepeliță și cca 200 ml apă+ puțină sare și turnăm peste carne, cu polonicul, cca 2/3 din compoziția obținută.
Așezăm peste carne, încă un strat de rondele de vinete, dovlecel și roșii, intercalate și uăor suprapuse.
Turnăm deasupra restul de amestec de iaurt, ouă și apă.
Acoperim cu un capac și dăm la cuptorul bine încins (180C) pentru cca 40 minute.
Facem un amestec de 2 lg de iaurt, 4 ouă de prepeliță și 3 lg de apă cu puțin mărar și turnăm peste legume.
Mai lăsăm la cuptor, fără capac cca 20 minute.