Cum să slăbeşti cu ajutorul plantelor

Ştim deja că plantele sunt în general bune pentru combaterea multor afecţiuni. Există însă câteva care te ajuta să scapi şi de kilogramele în plus. Atenţie însă, plantele nu vor face minuni dacă nu ţii regim şi dacă nu faci mişcare!

separator
652x450_140642-cum-iti-poti-cultiva-propriile-plante-pentru-ceai

Frunzele de aloe – se află în topul plantelor de slăbit. Ajută la detoxifiere, accelerează arderea grăsimilor şi reglează tranzitul intestinal. Au diferite efecte care te ajută la pierderea kilogramelor în plus, cum ar fi efectele laxative şi diuretice puternice. În plus, inhibă apetitul alimentar, mai ales la administrarea sistematică pe perioade mai lungi de timp. Creşte de asemenea rata metabolismului conducând la arderea mai multor calorii de către organism.

Aloe-Vera-Gel-Benefits

Socul – datorită elementelor active pe care le conţine, socul, sub formă de ceai, tinctură sau suc, are o acţiune diuretică şi sudorifică care ajută la eliminarea apei din corp. Este de asemenea o plantă care reduce apetitul şi are efect laxativ, fiind bedefică în curele de slăbire. Atenţie însă! Consumata în cantitaţi mari, poate da efecte adverse.

soc

Ortosifon – cunoscut şi sub numele de „mustăţi de pisică”, este o plantă diuretică foarte bună, fiind benefică în curele de slăbire. Ajută la eliminarea lichidelor în exces, are efect antiinflamator şi menţine nivelul optim de zahăr în sânge.

1280px-Flickr_-_brewbooks_-_Orthosiphon_stamineus_-_Cat's_whiskers

Frunzele de ţelină – foarte bogate în apă şi fibre, frunzele de ţelină sunt perfecte daca doriţi să acceleraţi arderea grăsimilor şi să scăpaţi rapid de kilogramele în plus. Dacă le consumaţi în mod frecvent, vor stimula reducerea tensiunii arteriale şi curăţarea intestinelor. Sucul de ţelină este în general recomandat pentru slăbire deoarece are un bun efect detoxifiant.

telina-frunze_4034

Ceaiul verde –contribuie la accelerarea metabolismului şi de aceea se recomandă în dietele de slăbire deoarece este o băutura plăcută, fără calorii şi benefică pentru a scăpa de kilogramele în plus. Are numeroase proprietaţi favorabile pierderii în greutate, cum ar fi: lupta contra reţinerii de apă în organism, stimulează digestia şi combate constipaţia, detoxifică organismul şi are un efect energizant.

ceai-verde

Algele – preparatele pe bază de alge dau de asemenea rezultate foarte bune când vine vorba de pierderea în greutate. Conform studiilor, fibrele alimentare din algele de mare conferă senzaţia de saţietate şi astfel vei mânca mai puţin.

alge_farfurie

Scorţişoara –împiedică transformarea zahărului în grăsime şi îmbunataţeşte metabolismul. În plus, scorţişoara conferă o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp.Ajută de asemenea organismul să proceseze corect şi rapid carbohidraţii, studiile arătând că grăsimea abdominală este cea mai sensibilă la aceste efecte.

Urzica –este o sursă importantă de vitamine (A, B, C, E, K) şi minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu) benefice pentru organism, iar în acelaşi timp conţine substanţe care suprimă pofta de mancare, ceea ce o face să fie ideală într-o dietă. De asemenea, are un indice glicemic scăzut şi oferă energie pe o perioadă lungă de timp.

slabeste-sanatos-cu-ceai-de-urzica

Sursa

Singurele alimente care îngraşă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani

Trecerea timpului este o problemă pentru toate femeile. Ştim că organismul nostru se modifică şi nu mai procesează tot ceea ce am vrea să mâncăm. Nu ne mai permite să avem acelaşi stil de viaţă ca acum 10 ani.

Din moment ce treci de vârsta de 30 de ani, începem să vedem lucrurile din altă perspectivă şi priorităţile ni se schimbă.

Singura soluţie este să-i dăm corpului ce are nevoie pentru a funcţiona în ritmul lui şi pentru a ne simţi în formă.

Batoane proteice

Deşi pe ambalaj scrie că aceste batoane îţi furnizează o cantitate mare de proteine şi îţi dau energie, în realitate, acest lucru nu se întâmplă. Este posibil să le fi consumat când erai mai tânără şi nu aveai timp să mănânci, dar, cu timpul, este important pentru organismul tău să-i dai mâncare adevărată.

O alternativă mai bună ar fi consumul de fructe, legume şi cereale integrale. În plus, aceste batoane conţin şi multe ingrediente nocive ca, de exemplu, glicerină, fructoză, sorbitol, dextroză care îţi pot da peste cap buna funcţionare a corpului tău.

Pâine albă şi covrigei

Nimic din ceea ce este preparat cu făină rafinată nu ar trebui să intre în meniul tău. Pâinea albă şi covrigeii conţin foarte mult zahăr şi glucoză, fapt care duce la stoparea producerii de colagen şi la apariţia ridurilor. O variantă mai potrivită este să consumi covrigei şi pâine din faină integrală pentru a-ţi ţine sub control atât kilogramele, cât şi nivelul de zahăr din sânge.

Carne procesată

Produsele din carne procesată, cum ar fi bacon, şuncă, salam şi cârnaţii pot fi cauze ale deteriorării pielii. Specialiştii spun că aceste produse întrerup producerea colagenului şi a elastinei, fapt care duce la pierderea elasticităţii pielii. O alternativă pentru tine, dacă îţi plac aceste alimente, este să consumi carne cât mai naturală, scrie realitatea.net.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Ei sunt câștigătorii celei de-a doua semifinale Eurovision 2015
Articolul anterior
Noi dezvăluiri despre vaccinul ROR. Ce poate cauza la copii?
Articolul următor