5 alimente interzise, care nu îngraşă dacă le consumi corect!

Paste pot?… Se acceptă. Cartofi? …Sigur că da. Ştim cu toţii că oamenii sunt extrem de inventivi, mai ales când vine vorba de „Alimentaţie”. Îţi prezint cinci

separator
 produse aparent interzise, care chiar te pot ajuta să pierzi în greutate.

Pâinea

Conţine carbohidraţi, care stimulează anumite substanţe din creier ce au capacitatea de a reduce pofta excesivă de mâncare. În plus sunt elemente necesare creierului pentru a produce serotonina, iar atunci când aceasta are un nivel optim, te simţi mai fericită, mai calmă şi mai puţin pofticioasă. Cea mai sănătoasă variantă este pâinea neagră, graham, intermediară sau cu tărâțe. Medicii recomandă să consumăm maxim două felii de pâine la o masă, pentru a evita surplusul de kilograme. Dacă nu dorești să te îngrași, evită combinația de pâine cu paste, orez, cartofi, brânză sau unt.

Cartofii

Amidonul rezistent din cartof creşte conţinutul de fibre, care au capacitatea de a arde grăsimile. Sigur, cartofii prăjiţi nu te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus, însă copţi sau fierţi, îţi vor fi de folos. Amidonul se fermentează în intestinul gros, creând astfel acizi graşi care diminuează abilitatea organismului de a arde carbohidraţii. Trebuie evitate combinațiile cartofi-carne, cartofi- paste sau cartofi-pâine. O porţie sănătoasă, ideală pentru silueta ta, echivalează cu cantitatea dintr-un pumn.

Pastele

Acestea te menţin sătulă mult timp datorită conţinutului crescut de lichide. Pastele făinoase, dacă sunt alese şi preparate corect te pot ajuta să-ţi menţii greutatea. Pentru cei care doresc să slăbească sunt recomandate pastele din grâu dur, în cantități mici. Evită combinațiile de paste cu carne, pâine sau brânzeturi.

Ciocolata neagră

Satisface pofta de dulce şi astfel te ajută să previi abaterile grave. Potrivit unui studiu, câteva bucăţele de ciocolată neagră te vor determina să mănânci mai puţin la următoarea masă servită. Motivul constă în faptul că ciocolata neagră încetineşte digestia şi nu ţi se va face foame prea repede. Plus la toate, să consumi porţii mici din alimentele preferate este o strategie mai bună decât să-ţi interzici acest lucru şi într-un final să faci abateri mult mai grave. Dacă nu îți dorești kilograme în plus, consumă ciocolata în prima parte a zilei.

Milk, sour cream and cottage cheeseBrânza

Alimentele bogate în calciu ard caloriile şi grăsimile. Iar atunci când corpul nu primeşte cantitatea necesară din acest mineral, activează eliminarea calcitriolului, un hormon ce determină stocarea grăsimilor în organism. Totuşi, încearcă să te rezumi la porţii de 60 g şi să alegi sortimentele semi-degresate pentru a te bucura de cât mai multe beneficii. Evită combinațiile de brânzeturi cu paste, carne, ouă, pește.

Text: Sorina Ţurcanu

3 diete dovedite științific. Care sunt regimurile alimentare care chiar funcționează

Deși așteaptă rezultate uimitoare, multe persoane ajung să fie dezamăgite la finalul unei curei de slăbire. Unele diete au la bază date științifice, altele mai mult promisiuni. Important este să și găsiți dieta care să vi se potrivească. Nutriționiștii nu recomandă pierderea bruscă în greutate, cu diete severe, ci mai degrabă adoptarea unei stil alimentar sănătos, care să dea rezultate pe termen lung.

Iată 3 diete sănătoase și eficiente, care au fost dovedite științific:

1. DIETA LOW CARB

Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați este perfectă pentru persoanele care au nevoie să slăbească și care au probleme de sănătate. Este flexibilă, permițându-vă să vă ajustați aportul de carbohidrați în funcție de obiectivele impuse. Această dietă este bogată în legume, carne, pește, ouă, fructe, nuci și grăsimi, dar săracă în amidon, zaharuri și alimente procesate.

2. DIETA MEDITERANEANĂ

Dieta mediteraneană este o dietă pe care mulți nutritioniști o laudă, fiind extrem de apreciată. S-a dovedit că ajută la slăbit, dar e benefică și pentru santate. Dieta mediteraneană a fost bine studiată și e deosebit de eficientă pentru prevenirea bolilor de inimă.
Aceasta se bazează pe alimentele care erau consumate în mod obișnuit în regiunea mediteraneană în secolul al XX-lea și mai devreme.

Ca atare, include o mulțime de legume, fructe, pește, carne de pasăre, cereale integrale, leguminoase, produse lactate și ulei de măsline extravirgin.

3. DIETA PALEO

În prezent, este dieta Paleo este cea mai populară dietă din lume. Aceasta presupune să mănânci multe alimente neprelucrate – practic să te hrănești așa cum o făceau strămoșii nostri cu sute de ani în urmă.

sursa: www.digi-life.tv

ANSA a identificat circa 23.000 kg de arahide contaminate cu dăunători

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din cadrul Postului de Inspecție la frontieră Leușeni au identificat un lot de arahide, în cantitate de 22.940 kg, care nu corespunde cerințelor fitosanitare.

ANSA a identificat circa 23.000 kg de arahide contaminate cu dăunători

În urma desfășurării controlului s-a depistat că lotul este contaminat cu dăunători în stare vie (Oryzaephilus surinamensis).

Astfel, ANSA a întocmit actul de retur și a interzis intrarea lotului pe teritoriul Republicii Moldova.

Primul oraș din lume care interzice reclamele la produsele din carne. Motivul invocat de autorități

Un oraș din nordul Olandei ar putea deveni primul din lume care interzice reclamele la produsele din carne din cauza impactului asupra mediului, potrivit BBC citat de ziare.com.

Consiliul local din orașul Haarlem și-a dat recent acordul pentru interzicerea reclamelor la carne în spațiile publicitare deținute de primărie, precum autobuze sau stații pentru transportul în comun, motivând că fermele de animale afectează mediul înconjurător.

Consilierii nu au decis dacă măsura va viza și produsele care conțin carne obținută prin metode sustenabile.

”Carnea este foarte dăunătoare pentru mediu. Nu putem să le spunem oamenilor că există o criză a climei și să-i încurajăm să cumpere produse care o provoacă”, a declarat Ziggy Klazes, consiliera locală din partea partidului ecologist GroenLinks, care a redactat moțiunea.

Măsura s-ar putea aplica cel mai devreme din 2024, întrucât, până atunci, vor fi în vigoare actualele contracte de publicitate.

Decizia a fost criticată dur de reprezentanții industriei de procesare a cărnii. Autorităților locale li s-a reproșat și faptul că încalcă libertatea de exprimare.

Partidul de extremă-dreapta BVNL a catalogat decizia ca fiind ”o violare inacceptabilă a libertății antreprenoriale”, estimând că ”va fi fatală pentru crescătorii de porci”. ”Interzicerea publicității din motive politice este aproape dictatorială”, a spus Joey Rademaker, consilier local al BVNL.

Herman Bröring, profesor la Universitatea din Groningen, a subliniat că interdicția afectează libertatea de expresie și a avertizat că va duce la acțiuni în instanță deschise de comercianți.

Orașul Haarlem are 160.000 de locuitori.

Potrivit ONU, animalele de fermă generează peste 14% din emisiile de gaze cu efect de seră produse de activitățile umane, inclusiv metan.

Scade dorinţa sexuală după 40 de ani sau nu?
Articolul anterior
Vreți show, Felicia Sârbu vi-l asigură!
Articolul următor