Ai candidoză? În fiecare zi mănâncă aceste alimente

Candidoza este o infecţie vaginală, cauzată de ciuperci precum Candida Albicans. Perioada de sarcină, pilula contraceptivă, diabetul, imunitatea scăzută şi antibioticele pot creşte riscul apariţiei candidozei.

separator
74691547

Ce să mănânci dacă suferi de această afecţiune
• Zilnic, unul-doi căţei de usturoi şi două-trei iaurturi ce conţin fermenţi naturali activi, care ajută foarte mult în cazul candidozei prin creşterea numărului bacteriilor “bune” din organism.
• Adoptă o alimentaţie fără zahăr şi produse semipreparate.

Ce să bei
• Infuzii de plante cu acţiune antiseptică, precum: gălbene, rozmarin, isop, cimbru.

Pelinul luptă cu candidoza!
Am scăpat de candidoză rapid şi pentru totdeauna!

Cum să faci o prăjitură cu morcov de post fără coacere: rețeta cu care vei surprinde întreaga familie

Prajitura cu morcov de post este perfecta pentru perioadele in care trebuie sa te abtii de la diverse alimente, dar si pentru regim. In plus, nu contine nici gluten, asa ca oricine poate sa o manance. Unde mai pui ca se face si la rece, deci nu va trebui sa aprinzi cuptorul nici macar un minut! Acest desert are putine calorii si poate fi savurat ca gustare, intre mese, fiind ideal atunci cand este servit alaturi de un ceai fierbinte, scrie realitatea.net

Iata cum sa faci o prajitura cu morcov de post fara coacere!

Reteta de prajitura cu morcov de post
Acest desert este facut numai din ingrediente permise in post. Este o prajitura frageda, nu este uscata deloc, chiar daca nu contine unt sau grasimi vegetale. In plus, are un frosting delicios, din caju si nuci, care adauga savoare acestui desert grozav. Nu contine zahar deloc, ci este indulcit natural, cu ajutorul curmalelor, care sunt pline de nutrienti si leaga perfect compozitia.

Ingrediente pentru frosting:

– 200 g de caju;
– 150 ml de lapte de migdale neindulcit;
– 4 curmale mari deshidratate, fara samburi;
– esenta de vanilie, dupa gust

Ingrediente pentru prajitura cu morcov de post:

  • 300 g de fulgi de ovaz;
  • 320 g de morcovi;
  • 180 g de curmale;
  • 50 g de migdale;
  • 2-3 lingurite de scortisoara;
  • o lingurita de ghimbir pudra;
  • un sfert de lingurita de nucsoara;
  • o mana de nuci zdrobite;
  • coaja de la o jumatate de portocala.

Mod de preparare:

  1. Se lasa la inmuiat nucile caju. Pune-le intr-un castron si toarna apa fierbinte peste ele. Lasa-le sa stea asa cel putin o ora sau cel mult peste noapte. Cu cat stau mai mult, cu atat vor fi mai moi si mai bune pentru a le folosi la creme. Poti sa le inmoi si in lapte de migdale sau de orez. 
  2. Dupa o jumatate de ora sau a doua zi, prepara mixul pentru prajitura cu morcov de post. Pune fulgii de ovaz, morcovii (dati pe razatoare), curmalele, migdalele, scortisoara, nucsoara si ghimbirul intr-un robot de bucatarie. Amesteca ingredientele pana se omogenizeaza complet. Intre timp, pune hartie de copt intr-o tava de 22×22 cm, astfel incat sa lasi hartie si in afara acesteia (dupa ce e gata prajitura, o vei scoate tragand hartia din ambele parti). 
  3. Toarna mixul de morcovi in tava. Foloseste o spatula sau o lingura pentru a-l intinde uniform. Pentru a nivela blatul, foloseste fundul unui pahar sau o alta suprafata dreapta.
  4. Acum prepari frostingul. Adauga in blender nucile caju inmuiate, laptele de migdale, curmalele si vanilia. Proceseaza-le pana obtii o crema omogena. E posibil sa iasa o culoare usor maronie de la curmale sau sa ramana bucatele mici de caju, dar gustul acestora este delicios si confera putina textura cremei. 
  5. Toarna crema peste prajitura si intinde-o cu o spatula. Presara deasupra nuca zdrobita si coaja de portocal. Lasa prajitura la frigider circa o ora inainte de a o servi. 

Prajitura cu morcov de post este alegerea cea mai potrivita daca vrei sa mananci ceva dulce si sanatos in aceasta perioada de restrictii.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă nu bei apă toată ziua

Hidratarea este foarte importantă pentru un organism sănătos, însă de multe ori ajungem să nu ne hidratăm corespunzător. Iată ce se întâmpla dacă nu bem deloc apă o zi întreagă. Explicațiile te vor determina să bei ccele 8 pahare de apă pe zi recomandate de către toți medicii, scrie redactia.ro.

Ce se întâmplă în organismul nostru dacă nu bem apă toată ziua

Dr. Mitchell Naficy susține că menținerea unei hidratări adecvate este importantă pentru sănătatea corpului și a minții. Apa este esențială pentru multe procese importante din organism, inclusiv pentru hidratarea celulelor și a țesuturilor, transportul nutrienților, eliminarea deșeurilor și menținerea echilibrului electrolitic.

De asemenea, deshidratarea poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv dureri de cap, oboseală, constipație, probleme renale și chiar probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia.

Principalele semne ale deshidratării

Este important să fim atenți la semnele deshidratării și să ne asigurăm că bem suficientă apă în fiecare zi, mai ales dacă facem efort fizic sau trăim într-un climat cald și uscat. Este recomandat să bem cel puțin 8 pahare de apă pe zi și să ne hidratăm și prin consumul de alimente cu conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele și legumele proaspete.

Ce se poate întâmpla dacă nu bem apă deloc toată ziua? Dacă nu bem apă, se vor instala semnele deshidratării. Printre primele semne se numără senzația de sete, dar și lipsa nevoii de a urina sau urina închisă la culoare.

Pe lângă acestea, alte semne ale deshidratării includ:

  • Gura uscată și senzația de uscăciune în gât
  • Pielea uscată și cu senzație de mâncărime
  • Oboseală și somnolență
  • Dureri de cap și amețeli
  • Crăpături în buze și limba uscată
  • Scăderea performanței fizice și a capacității de concentrare

Atunci când nu consumăm apă toată ziua, este posibil să observăm modificări ale sănătății oculare și ale vederii. „Dacă cineva nu bea suficientă apă pe tot parcursul zilei, poate duce la pierderea de lichide în organism”, spune Besty S. Jacob, optometrist din Florida, citat de Best Life. „Acest lucru, la rândul său, poate duce la condiții precum ochi uscați, oboseală și probleme de vedere, cum ar fi iritații, lăcrimare în exces, vedere încețoșată sau senzația de corp străin în ochi. Fără lacrimi suficiente pentru a hrăni ochii, crește predispoziția la infecții.”, concluzionează medicul.

Dacă nu am băut apă deloc pe parcursul zilei este posibil să observăm și schimbări ale modului de funcționare a tractului digestiv. „Corpul tău are nevoie de apă pentru a digera și a absorbi în mod corespunzător nutrienții importanți, așa că s-ar putea să întâmpini probleme digestive precum constipația sau crampele”, spune Dr. Mitchell Naficy.

Toate mâncărurile din reclame sunt false! Folosesc ulei de motor pentru clătite

Toate mâncărurile din reclame sunt false, iar noi avem dovada în acest sens. Cei care produc reclame folosesc, de exemplu, ulei de motor pentru clătite sau plastic pentru cuburile de gheață, scrie spynews.ro. Un TikToker a explicat exact cum se fac reclamele ca să le dea un aspect natural și, bineînțeles, să atragă clienții. Iată cum sunt făcute acestea!

Mâncărurile din reclame nu sunt adevărate. Cei care le fac folosesc tot felul de trucuri pentru a atrage și pentru ca aspectul lor să arate cât mai bine. Iată cum sunt reclamele făcute, de fapt, dar și cum mâncarea pe care o faci tu nu este niciodată la fel!

Toate mâncărurile din reclame sunt false

Potrivit unui TikToker, reclamele sunt false. Acesta a explicat exact cum se produc reclamele și ce le face, de fapt, să arate atât de bine și de natural, astfel încât să atragă oamenii și să îi facă să cumpere.

Ei bine, în loc de frișcă se folosește spumă de ras și asta pentru că își păstrează mai bine forma și arată mai natural și mai estetic. De altfel, în loc de toppingul de ciocolată se folosește un gel, pentru a curge mai bine din prăjituri.

În reclame, siropul de clătite este, de fapt, ulei de motor, care se folosește pentru mașină. În acest fel, uleiul de motor arată mai bine în reclamă, este mai ieftin și, mai mult decât atât, el nu intră în clătite. Pentru a crea spațiul dintre clătite se folosește o bucată de carton.

De asemenea, în loc de cuburi de gheață se folosesc cuburi de gheață din plastic, deoarece nu se topesc și oferă o senzație de răcoritor și fresh. Mai mult, înghețata din reclame este, de fapt, cartof fiert și pisat, amestecat cu colorant alimentar, pentru că își păstrează mai bine forma și arată mai natural.

Irina Bivol, despre botezul nepoţelului Dominik
Articolul anterior
Carla’s Dreams vine cu o replică la acuzațiile de plagiat!
Articolul următor