Carne expirată, spălată cu detergent şi oţet, se vinde în magazine! Un angajat a spus totul

Bărbatul, angajat al unui mare lanţ de magazine, susţine că era obligat de către şeful său să spele carnea stricată cu detergent şi oţet pentru a o repune în vânzare, iar în clipa când a decis să se opună şi să dea totul pe faţă  a fost eliberat din funcţie.

separator
carne

După ce a fost demis din funcţie, şeful supermarketului Profi din Arad, parte a unui mare lanţ de magazine din România, împreună cu alţi zece angajaţi ai unităţii, au depus sesizări la Poliţie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), prin care acuză abuzuri din partea superiorilor.

Lipiciul de carne – secretul ,,murdar’’ al fabricilor de mezeluri!

Ciprian Emanuel Gabor susţine că i s-a cerut să vândă carne expirată, spălată cu oţet şi detergent, iar pentru că a refuzat, superiorul le-a solicitat acest lucru direct angajaţilor.

„Pentru că am refuzat să vând carne expirată, s-au făcut presiuni pe angajaţi de către şeful meu direct, să accepte să vândă carnea, iar dacă eu reacţionez să îl anunţe pe el, că mă va pune la punct. Cu altă ocazie, directorul zonal mi-a reproşat că am aruncat carnea expirată şi nu am făcut precum la alte magazine ale noastre, să o spăl cu oţet şi detergent CIF”, a declarat Gabor.

Directorul zonal i-ar fi ordonat, de asemenea, lui Gabor să reeticheteze unele produse expirate, precum salamuri, tobă sau şuncă, însă acesta a refuzat.

„Şeful meu direct mi-a spus că şi lui i-au fost cerute aceste lucruri de către director regional”, a mai spus Gabor pentru news.ro.

Ciprian Emanuel Gabor a mai spus că mărfurile sosite dintr-un depozit din Cluj nu ar fi fost însoţite de toate documentele necesare.

O întreprindere din Capitală fabrica mezeluri din carne expirată

„Toată marfa care vine în magazinele Profi de pe depozitul din Cluj este însoţită doar de un aviz, fără a avea un certificat de conformitate, aşa cum ar trebui. Am avut clienţi care cumpărau mai multă marfă şi mi-au cerut acest certificat, pe care nu l-am avut”, susţine bărbatul.

Autorităţile competente în domeniu, precum Agenţia pentru Protecţia Consumatorului ş.a., au confirmat că se fac cercetări cu privire la acest caz, după ce petiţiile au fost depuse de către cei 11 angajaţi ai magazinului.

În acelaşi timp, conducerea lanţului de magazine Profi România nu recunoaşte sesizările depuse de către muncitorii unităţii.

sursa

Motivul pentru care Andreea Esca nu mai apare la ştiri!
Articolul anterior
Cum slăbeşti dacă îţi este afectată glanda tiroidă
Articolul următor
Alte articole interesante