Fie că prepari bucate din carne, peşte, legume sau făină, aceste secrete culinare îţi pot fi întotdeauna de folos. Iată ce ar fi bine să ştii:
1. Vinul alb din sosuri poate fi înlocuit cu 2 linguriţe de zahăr diluat în puţin oţet. Doar o linguriţă de sos adăugat în pilaf sau ciorbă schimbă semnificativ gustul mâncării!
Învață să-ți prepari dressinguri pentru salate! 3 rețete perfecte
2. Carnea va fi foarte moale şi se va prăji bine dacă o vei presura cu puţin bicarbonat de sodiu şi o vei pune în frigider pentru câteva ore. După care, o speli bine şi o găteşti în mod obişnuit. Carnea va fi foarte fină!
3. Pentru clătite pufoase! După pregătirea aluatului, lasă-l să se odihnească timp de o oră, apoi poţi face clătitele.
4. Peştele nu se va sfărîma la coacere pe tigaie dacă îl vei săra cu 15 minute înainte de a fi gătit.
5. Carnea coaptă pe tigaie va avea un gust mai bun, dacă vei pune în tigaie o felie de lămâie cu coajă.
6. Colţunaşii nu se vor desface niciodată dacă vei unge marginile aluatului cu ou! E genial
7. Poţi înăbuşi conopida într-o mică cantitate de lapte. Va fi pe placul chiar şi a persoanelor care nu preferă în meniu varza.
8. Dacă la fierberea morcovului curăţat se va adăuga ½ de pahar de suc de mere, vei obţine nişte morcov deosebit de aromat şi picant!
9. La frigere, alimentele vor forma o crustă aurie, daca vei adăuga puţin zahăr sau pudră de zahăr. Zahărul nu se va simţi din cauza sării şi a piperului, dar în schimb obţinerea unei crustei aurii este garantată.
Iată câteva reţete delicioase de peşte
10. Secretul unei prăjituri cu fructe: împresoară aluatul cu pesmet alb, iar apoi adaugă fructele. Pesmetul va absorbi surplusul de umezeală şi sucul nu se va scurge!
11. Pâinea proaspătă se va tăia uşor dacă vei folosi un cuţit mai fierbinte.
12. Pentru un terci gustos, poţi căli uşor cerealele în puţin ulei, înainte de preparare.