Ce mănânci seara ca să nu te îngraşi

La masa de seară poţi avea carne slabă sau peşte, însoţite de legume. Orice consum de grăsimi, brânzeturi, amidonoase sau carne grasă va fi digerat greu, iar rezultatul va fi acela că organismul va stoca sub formă de ţesut adipos aceste alimente, în timp apărând supraponderalitatea şi obezitatea.

separator

Atenţie! Supele de carne nu sunt recomandate seara, deoarece pot declanşa pusee de hipertensiune nocturnă. Acestea, ca şi ciorbele, conţin o cantitate mare de aminoacizi, care în timpul nopţii pot amplifica tensiunea arterială. Supele şi ciorbele se pot consuma la prânz, dar fără adaos de smântână sau provenind din carne foarte grasă. De preferat sunt supele şi ciorbele din legume.

peste-cu-legume-la-cuptor-800x600-16777

Cina va fi lejeră, compusă din alimente conţinând proteine de origine animală uşor de digerat, bogată în grăsimi cu acizi graşi esenţiali omega 3 cu lanţ lung, peşte, fructe de mare neprăjite; alimente ce conţin proteine vegetale şi cantităţi mici de zaharuri simple: legume verzi (salate, spanac, sparanghel), lichide nealcoolizate (apă minerală naturală).

Sursa

Olga Buzova dezvăluie misterul despre sarcină
Articolul anterior
Lilu: “Nu sunt un orator, sunt un om al emoţiilor!”
Articolul următor
Alte articole interesante