Ce metodă topește kilogramele mai repede: renunțarea la carbohidrați sau la grăsimi?

Aproape zilnic dăm peste o mie și una de sfaturi de slăbit, majoritatea mizând pe reducerea cantității de carbohidrați sau pe scăderea cantității de grăsimi din alimentația zilnică. Totuși, care dintre cele două variantp are rezultate mai bune la slăbit?

separator
Dieta-americana-para-perder-3-kilos-en-4-días

Deși asociem grăsimile cu îngrășarea, reducerea sau eliminarea acestora din alimentația de zi cu zi este o metodă mai puțin eficientă în slăbit decât reducerea carbohidraților din regimul alimentar zilnic. La această concluzie a ajuns o echipă de cercetători care au cooptat într-un studiu 148 de femei și bărbați obezi (care nu dezvoltaseră până în acel moment diabet zaharat sau boli de inimă), rezultatele cercetării fiind publicate în revista de specialitate “Annals of Internal Medicine”.

După un an de regim alimentar, toate persoanele obeze slăbiseră, însă cele care au urmat un regim alimentar mai sărac în carbohidrați au slăbit, în medie, cu patru kilograme mai mult decât cele care au avut o alimentație mai săracă în grăsimi. Mai mult, cei care au redus cantitatea de carbohidrați din regim au prezentat o masă totală de grăsime mai scăzută decât cei care au redus grăsimile din alimentație, dar și mai puțini factori de risc cardiovascular.

Sursa

Trupa Би-2 nu va mai cânta pentru Igor Dodon!
Articolul anterior
Arde 100 de calorii în 5 pași
Articolul următor