Cele mai scumpe mâncăruri din lume!

Te-ai gândit vreodată că preţul unui preparat ar putea ajunge până la sute de mii de dolari? Iată care sunt cele mai scumpe mâncăruri din întreaga lume!

separator

Westin Hotel Bagel – 1.000 de dolari

Creaţie a lui Frank Tujague, chifla conţine cremă de trufe şi jeleu de goji cu frunze de aur.

mancaruri-scumpe9

Îngheţata Golden Opulence Sundae

Este făcută din două sortimente de vanilie extrem de fine din Tahiti şi Madagascar, şi cea mai scumpă ciocolată din lume, Amedei Porcelana. Pe deasupra, sunt presarate bucăţi de ciocolata rară Chuao din Venezuela, caviar dulce infuzat cu fructul pasiunii, portocală şi migdale invelite în aur. Îngheţata este servită într-un bol din cristal Baccart Harcourt şi este decorată cu o floare din aur comestibil de 24 de carate. Preţul unei îngheţate Golden Opulence Sundae este de 1000 de dolari.

inghetata-scumpa

Mattake/Matsutake Mushrooms – 1.000 de dolari

Acestea sunt cele mai scumpe ciuperci din lume!

mancaruri-scumpe10

Zillion Dollar Lobster Frittata – 1.000 de dolari

Această omletă se găseste în New York şi este servită cu homar şi caviar Servuga.

mancaruri-scumpe8

Craftsteak’s Wagyu Ribeye Steak – 2.800 de dolari

Un preparat foarte bogat in acizi grasi Omega-3 si Omega-6. O friptura speciala din vaca hranita cu bere si masata cu regularitate.

mancaruri-scumpe7

Bombay Brasserie’s Samundari Khazana Curry – 3.200 de dolari

Acest special fel de mâncare a fost creat de Bombay Brasserie pentru câştigătorii concursului „Who Wants to be Millionare”. Conţine trufe, crab Devon, caviar Beluga, toate în frunza de aur.

mancaruri-scumpe6

Domenico Crolla’s Pizza Royale 007 – 4.200 de dolari

Domenico Crolla este un Chef scoţian, foarte cunoscut pentru că realizează portrete pe pizza. Este creatorul Pizza Royale 007, o pizza imensă cu homari marinaţi în cognac, sos de roşii, caviar îmbibat în şampanie, somon afumat scoţian, medalioane de vânat, prosciutto şi oţet balsamic vintage. În plus, fulgi de aur de 24 de karate!

mancaruri-scumpe5

Densuke Black Watermelon – 6.100 de dolari

Se găseşte doar pe insula Hokkaido din Japonia. Acest fruct rar este foarte dulce şi crocant.

mancaruri-scumpe4

Yubari King Melons – 22.872 de dolari

Iată un pepene pentru cei bogaţi! Are dimensiuni mari, un interior portocaliu şi este extrem de dulce. Aceşti pepeni sunt atât de speciali încât sunt vanduţi în cadrul licitaţiilor.

mancaruri-scumpe3

Almas Caviar – 25.000 de dolari

Caviarul Almas este foarte rar. Provine din Iran şi tocmai faptul că se găseste foarte greu, este şi foarte scump.  Un singur magazin din Londra (Picadilly) vinde acest caviar în conserve din aur de 24 de karate.

mancaruri-scumpe2

Italian White Alba Truffle – 160.406 dolari

Trufele sunt cunoscute pentru preţul lor extrem de piperat. Şi totuşi, acestea în special, sunt foarte greu de cultivat, de unde şi preţul exorbitant. O astfel de trufă cu o greutate de 1.5 kilograme a fost cumpărată cu 160.000 de dolari de un investitor din Hong Kong.

mancaruri-scumpe1

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Trucuri ca să ţii sub control părul ondulat
Articolul anterior
Trucuri pentru gambe seducătoare la orice vârstă!
Articolul următor