Combinaţia dintre produse lactate şi mezeluri creşte riscul cancerigen! De ce să nu mai mănânci mezeluri niciodată

Să ne alimentăm corect! Dacă faci greşeala şi consumi mezeluri ar trebui să ştii că acestea nu trebuie combinate niciodată cu lapte sau iaurt la aceeaşi masă. Experţii avertizează că această asociere creşte şi mai mult potenţialul cancerigen al mezelurilor. Pe lângă faptul că ar fi bine să excluzi mezelurile din meniu, află care sunt şi alte combinaţii periculoase de alimente.

separator
mezel

1. Lapte şi ciocolată

Laptele şi ciocolata nu fac casă bună, deoarece calciul din lapte şi acidul oxalic din ciocolată formează un compus numit oxalat de calciu – greu de digerat şi care ar putea provoca diaree. În plus, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, se reduce acţiunea neurostimulatoare a ciocolatei.

2. Iaurt cu mezeluri

Mezelurile conţin nitraţi, acei conservanţi care, în combinaţie cu acidul lactic din produsele lactate, se transformă în nitrozamină, o substanţă cancerigenă. ,,În general, combinaţia dintre două proteine animale nu este recomandată. De exemplu, pe masa evreilor nu veţi vedea niciodată lapte şi derivate lactate lângă carne”, mai spune specialistul. Prin urmare, combinaţia dintre un iaurt şi o tartină cu mezeluri este total inadmisibilă.

3. Proteine vegetale de rând cu cele animale

Această asociere încetineşte activitatea proteazei, enzimă care ajută la descompunerea proteinelor pentru a fi digerate. Combinând proteine vegetale şi animale la aceeaşi masă, încetineşte digestia. Astfel, fasolea, mazărea, năutul nu se combină cu laptele, ouăle, carnea şi alte alimente bogate în proteine animale, ci se consumă separat.soy-beans-green-milk-1

4. Făinoase cu zahăr

Combinarea amidonului din făinoase cu zahărul, dulceaţa, mierea, siropul sau cu fructele dulci nu este potrivită din cauză că, pe lângă acţiunea nocivă asupra activităţii pancreasului, această asociere poate produce şi fermentaţie în exces.

5. Cafea cu lapte

Combinaţia dintre cafea şi lapte nu este sănătoasă. Laptele reduce din acţiunea stimulatoare a cafelei. În plus, îngreunează foarte mult digestia. Dacă, în mod normal, o cafea se digeră în 20 de minute, apoi,în combinaţie cu laptele, aceasta rămâne şi trei ore în stomac.cafea-cu-lapte

6. Cartofi copţi cu unt

Nu este bine să combinăm grăsimi saturate şi amidon! Aceasta include cartofi piure sau pâine şi unt, paste şi brânză, pâine şi şuncă sau cartofi şi unt ori smântână. Poţi consuma în schimb grăsimile cu proteine sau cu acizi.

Combinaţiile periculoase de alimente scad activitatea pancreasului şi secreţia insulinei, cresc riscul apariţiei diabetului zaharat şi predispun către obezitate.

sursa

Adela Popescu: „De când băieţelul meu a început să mişte…”
Articolul anterior
O nouă invenţie! Lenjerie intimă cu fire de argint, care să-i protejeze pe bărbaţi de radiaţiile emise de telefoanele mobile
Articolul următor