Cum îţi dai seama că pudra de cacao nu este falsificată

Pudra de cacao, obţinută din boabele arborelui de cacao, aduce beneficii organismului, întrucât este bogată în substanţe antioxidante, cupru, mangan, fier,kaliu, magneziu, zinc, seleniu, calciu, vitaminele grupului B, K, A, acidul pantotenic. Acestea ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, îmbătrânirii precoce a organismului, stimulează funcţiile creierului, accelerează arderea grăsimilor, îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină.

separator

fun_facts_about_cacao_1024x1024

Însă, pudra de cacao din zilele noastre nu mai este acel elixir pe care îl consumau olmecii indieni din america Centrală, atunci când amestecau pudra naturală din boabe de cacao cu apă şi condimente, pentru o viaţă mai lungă.

sss

În prezent, pudra de cacao este comercializată prin amestec cu zahăr, lapte, frişcă, substanţe conservante, arome artificiale şi are din ce în ce mai puţine tangenţe cu pulberea veritabilă de cacao.

Cum să identifici un produs original:

  1. Pe ambalaj ar trebui să vezi menţionat că pudra de cacao nu este alcalinizată, adică aceasta nu a fost supusă unor procedee chimice, pentru a-i îmbunătăţi culoarea şi gustul.
  2. Pulberea alcalinizată, procesată, este mai ieftină.
  3. Eticheta produsului ar trebui să indice 15% fracția de grăsime, acestea fiind uleiurile sănătoase conţinute în bobul de cacao.
  4. Pudra de cacao de calitate înaltă are o culoare luminoasă, o aromă intensă de ciocolată şi un gust amar.
  5. Textura pulberii trebuie să fie uniformă, similară cu a unui praf fără bulgări.

tttAcest truc te ajută să distingi pulberea de calitate:

Atunci când fricţionezi pudra de cacao între degete, aceasta nu ar trebui să se scuture în întregime de pe suprfaţa pielii, ci trebuie să lase pe tegument un sediment de culoare maro, uleios, pe care să îl poţi îndepărta doar cu apă caldă şi săpun.

Mujdei de usturoi pentru combaterea viermilor intestinali! Reţeta unui renumit farmacist
Articolul anterior
Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când faci sport în timpul sarcinii
Articolul următor
Alte articole interesante