Cura cu seminţe de in topeşte kilogramele şi combate constipaţia! Cum se face

Bogate în vitamine, minerale, fibre dietetice şi uleiuri sănătoase pentru organism, seminţele de in sunt considerate un aliment eficient în lupta cu constipaţia şi kilogramele în plus. Consumate ca gustări între mese, acestea reglează tranzitul intestinal, reduc nivelul colesterolului rău în sânge şi te ajută în cura de slăbire.

separator

linseed-4Cum te ajută semințele de in să slăbești?

Semințele de in sunt un bun ajutor natural în curele de slăbire datorită proprietăților antioxidante şi cantităţii înalte de fibre pe care le conţin. Acestea mențin senzația de sațietate, iar acizii grași Omega 3 țin în frâu pofta de dulciuri şi alte alimente.

xxxxxxxTratament cu semințe de in pentru topirea kilogramelor

Dacă vrei să slăbești e indicat să incluzi semințele de in în dietă într-un mod controlat și să le mănânci în fiecare zi la una din mese.

Seminţele de in te ajută să obţii un abdomen suplu

Ai nevoie de:

  • Semințe de in
  • Apă

Înainte de a începe acest tratament, cel mai bine este să consulți un nutriționist, pentru a stabili doza de care are nevoie organismul tău.

8009fc92_flaxmeal.xxxlarge_2x

În general, este recomandat să consumi trei linguri de semințe de in pe zi, divizate în mai multe prize pe tot parcursul zilei. Pentru fiecare lingură de semințe de in, va trebui să bei câte un pahar de apă, înainte de masă.

Poți adăuga semințele de in și în diferite alimente, precum cereale, iaurt, salate, piureuri.

Sănătate într-un pahar de cocktail proteic pe bază de semințe

Amestecă o lingură de seminţe de in într-o cană de apă caldă şi lasă-le aşa peste noapte. Vei obţine o pastă moale şi gelatinoasă. Dimineaţa bea doar lichidul. Inul va avea un efect calmant asupra stomacului şi intestinelor.

Trucuri pentru rezultate mai bune

  1. E recomandat să ții cura de semințe de in timp de două luni consecutiv și să iei o pauză de 3-4 săptămâni înainte de a o începe iar.
  2. Combină consumul de semințe de in cu o dietă echilibrată și sănătoasă
  3. Nu uita să faci mișcare pentru a obţine rezultate maxime în cura ta de slăbire

Alte beneficii

Seminţele de in reduc nivelul colesterolului şi sunt, de asemenea, o sursă sigură şi importantă de fitoestrogeni, hormoni vegetali ce previn cancerul la sân şi la colon.

Tratament natural din miere şi seminţe pentru întărirea oaselor şi combaterea durerile articulare

Intern, seminţele de in se folosesc întregi, dar şi măcinate. În caz de constipaţie se pot lua una-două linguri cu seminţe întregi cu puţină apă, foarte uşor încălzită, dimineaţa sau seara, pe stomacul gol. Ia amestecul de apă şi seminţe zilnic la aceeaşi oră, pentru a da posibilitate intestinelor să-şi facă efectul aşteptat.

Împotriva inflamaţiilor intestinale se poate prepara o băutură emolientă dintr-o lingură cu seminţe întregi macerate, timp de o jumătate de oră, în 100 de mililitri de apă uşor încălzită.

Îndepărtează pietrele la rinichi

Ceaiul preparat din seminţe de in amestecat cu zeamă de lămâie se recomandă în caz de pietre la rinichi, litiază renală şi inflamaţii ale vezicii urinare.

Semințele de dovleac cresc fertilitatea la femei

Extern, seminţele de in măcinate se folosesc sub formă de cataplasme. Făina de in, în amestec cu apa, se fierbe până se obţine o pastă, care, mai apoi, se pune între două bucăţi de pânză şi se aplică pe locul bolnav – furuncule, abcese, dureri articulare şi alte afecţiuni ale pielii. Cataplasma se menţine permanent caldă timp de câteva ore. Aceasta calmează durerile de oase şi ajută la evacuarea puroiului.

sursa

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

Olga Fedosenko și-a schimbat radical look-ul. Nu mai e brunetă!
Articolul anterior
Hepatita C poate fi acum diagnosticată prin testul de salivă
Articolul următor