Cu toţii căutam metode cat mai bune pentru detoxifiere. Iată o cură de detoxifiere recomandată de Teo Trandafir, care poate fi urmată de oricine, fiind bazată pe legume ce nu modifică aciditatea gastrică, dar care îmbunătăţesc digestia, sunt bogate în antioxidanţi şi aduc un plus de vitamine şi minerale organismului.
Prima zi
În această zi trebuie să excluzi din alimentaţie:
– zahărul, făinoasele, cerealele, cartoful, orezul;
– fructele şi alte surse de dulce;
– uleiul (inclusiv în preparate), alte alimente grase (nuci, alune, seminţe, avocado, mango etc.);
– proteine: carne, fructe de mare, ouă
Ai voie să bei doar apă în această zi. Poţi consuma supe/ciorbe, legume preparate sau crude, brânzeturi, iaurt, lapte.
Următoarele 3 zile
– poţi consuma doar legume crude, cu verdeaţă crudă. Condimentele sunt recomandate proaspete: busuioc, mărar, pătrunjel, cimbru, ţelină etc.;
– nu se consumă legume acide precum roşii, ceapă, varză, conopidă, gulie. Ceapa poate fi folosită pe post de “condiment” în salate.
– la fiecare masă trebuie să combini minim 3 tipuri de legume;
– nu ai voie să foloseşti sare, ulei, piper, oţet sau orice fel de condiment. Poţi doar să acreşti cu zeamă de lămâie.
– ca lichid poţi consuma doar apă;
– legumele se consumă crude, nu preparate termic;
Poţi consuma câte mese pe zi doreşti, în orice cantitate vrei, atât timp cât respecţi regulile de mai sus. Nu consuma alte alimente decât cele specificate, nici măcar pâine.
În ultima zi trebuie să urmezi regulile primei zile, cura ajutându-te să facem trecerea de la cura de detoxifiere la regimul tău obişnuit.