De ce femeile minione slăbesc mai greu?

Potrivit medicului Craig Primack, care face parte din Asociația Medicală pentru Obezitate din SUA, acest lucru se întâmplă din cauza metabolismului mai lent al acestora.

separator

Astfel, o  femeie cu o înălțime normală are o rată a metabolismului bazal de 1400 de calorii pe zi. Rata metabolismului bazal indica numărul de calorii pe care corpul le arde când e în repaus – în timpul somnului, prin respirație, etc. Asta înseamnă că o femeie poate arde 1400 de calorii stând în pat toată ziua. Însă, atunci când vine vorba despre femeile mici de înălțime, rata bazală este de 1200 de calorii – de aici apare diferența in ritmul de slăbire.Cu cât corpul are dimensiuni mai mici, cu atât are nevoie de mai puțină energie. Asta înseamnă că și numărul de calorii arse este mai mic. Mai mult decât atat, femeile scunde au mai puțină masă musculară, mai puțin țesut conjunctiv, oase și organe mai mici. Masa musculară este un factor important atunci când vine vorba despre numărul de calorii arse.

Cum sa slăbești mai repede, chiar dacă ești minionă

Mănâncă exact cât ai nevoie – dacă ai nevoie de mai puțină energie și arzi mai puține calorii, asta înseamnă că ai nevoie și de o cantitate mai mică de mâncare. Așadar, ajustează-ți porțiile și redu numărul de calorii, astfel încât să oferi organismului exact cât are nevoie, poate chiar mai puțin – în niciun caz mai mult.

Fă antrenamente cu greutăți – rata metabolică poate fi accelerată prin mărirea masei musculare. De aceea, femeile mici de înălțime ar trebui sa își îndrepte atenția către antrenamentele cu greutăți, care le vor ajuta să își mărească masa musculară și astfel să își accelereze metabolismul.

Consumă mai multe proteine – proteinele sunt sățioase, reglează nivelul de zahăr din sânge și te ajută să consumi mai puține calorii. De asemenea, proteinele sunt importante în procesul de mărire a masei musculare așa că ar trebui introduse in dieta ta.

Acordă atenție sporită aportului de vitamine și minerale – pentru a reuși să scapi de kilogramele în plus, este important să consumi mai puține calorii pe zi. Concret, o femeie care vrea să slăbească ar trebui sa se limiteze la cel mult 1200 de calorii pe zi, cel puțin până când intră în faza de menținere. Foamea nu este însă singurul pericol care ne pândește atunci când reducem aportul caloric, ci și deficitul de vitamine și minerale, care ne-ar putea crea probleme de sănătate. Asigură-te că mănânci fructe și legume, care sunt bogate în conținutul de vitamine și minerale. Vorbește, de asemenea, cu medicul tău pentru a afla dacă este sau nu cazul să iei suplimente pentru prevenirea problemelor de acest gen.

Indiferent de înălțimea și greutatea ta, dacă vrei să slabești sănătos, trebuie să faci acest lucru treptat, fără să îți pui sănătatea în pericol.

Ai grijă de sănătatea ta!!!

Sursa

Lady Gaga se mărită! Vezi cum arată inelul pe care l-a primit în dar
Articolul anterior
Menopauza – nașterea femeii într-o altă fază a vieții ei
Articolul următor
Alte articole interesante