De ce femeile minione slăbesc mai greu?

Potrivit medicului Craig Primack, care face parte din Asociația Medicală pentru Obezitate din SUA, acest lucru se întâmplă din cauza metabolismului mai lent al acestora.

separator

Astfel, o  femeie cu o înălțime normală are o rată a metabolismului bazal de 1400 de calorii pe zi. Rata metabolismului bazal indica numărul de calorii pe care corpul le arde când e în repaus – în timpul somnului, prin respirație, etc. Asta înseamnă că o femeie poate arde 1400 de calorii stând în pat toată ziua. Însă, atunci când vine vorba despre femeile mici de înălțime, rata bazală este de 1200 de calorii – de aici apare diferența in ritmul de slăbire.Cu cât corpul are dimensiuni mai mici, cu atât are nevoie de mai puțină energie. Asta înseamnă că și numărul de calorii arse este mai mic. Mai mult decât atat, femeile scunde au mai puțină masă musculară, mai puțin țesut conjunctiv, oase și organe mai mici. Masa musculară este un factor important atunci când vine vorba despre numărul de calorii arse.

Cum sa slăbești mai repede, chiar dacă ești minionă

Mănâncă exact cât ai nevoie – dacă ai nevoie de mai puțină energie și arzi mai puține calorii, asta înseamnă că ai nevoie și de o cantitate mai mică de mâncare. Așadar, ajustează-ți porțiile și redu numărul de calorii, astfel încât să oferi organismului exact cât are nevoie, poate chiar mai puțin – în niciun caz mai mult.

Fă antrenamente cu greutăți – rata metabolică poate fi accelerată prin mărirea masei musculare. De aceea, femeile mici de înălțime ar trebui sa își îndrepte atenția către antrenamentele cu greutăți, care le vor ajuta să își mărească masa musculară și astfel să își accelereze metabolismul.

Consumă mai multe proteine – proteinele sunt sățioase, reglează nivelul de zahăr din sânge și te ajută să consumi mai puține calorii. De asemenea, proteinele sunt importante în procesul de mărire a masei musculare așa că ar trebui introduse in dieta ta.

Acordă atenție sporită aportului de vitamine și minerale – pentru a reuși să scapi de kilogramele în plus, este important să consumi mai puține calorii pe zi. Concret, o femeie care vrea să slăbească ar trebui sa se limiteze la cel mult 1200 de calorii pe zi, cel puțin până când intră în faza de menținere. Foamea nu este însă singurul pericol care ne pândește atunci când reducem aportul caloric, ci și deficitul de vitamine și minerale, care ne-ar putea crea probleme de sănătate. Asigură-te că mănânci fructe și legume, care sunt bogate în conținutul de vitamine și minerale. Vorbește, de asemenea, cu medicul tău pentru a afla dacă este sau nu cazul să iei suplimente pentru prevenirea problemelor de acest gen.

Indiferent de înălțimea și greutatea ta, dacă vrei să slabești sănătos, trebuie să faci acest lucru treptat, fără să îți pui sănătatea în pericol.

Ai grijă de sănătatea ta!!!

Sursa

AstraZeneca retrage vaccinul său anti-Covid la nivel global

AstraZeneca a anunţat marţi că a iniţiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său anti-COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile”. De asemenea, compania a precizat că va proceda la retragerea autorizaţiilor de introducere pe piaţă a vaccinului Vaxzevria în Europa, relatează Reuters citat de news.ro.

„Deoarece între timp au fost dezvoltate mai multe variante ale vaccinului COVID-19, există un surplus de vaccinuri actualizate disponibile”, a declarat compania, adăugând că acest lucru a dus la o scădere a cererii pentru Vaxzevria, care nu mai este fabricat sau furnizat.

Potrivit presei, producătorul de medicamente anglo-suedez a recunoscut anterior, în documente judiciare, că vaccinul provoacă efecte secundare precum formarea de cheaguri de sânge şi scăderea numărului de trombocite. Cererea firmei de retragere a vaccinului a fost făcută la 5 martie şi a intrat în vigoare pe 7 mai, potrivit Telegraph, care a relatat prima dată despre această decizie. 

Vaccinul nu mai poate fi utilizat în Uniunea Europeană după ce compania şi-a retras în mod voluntar „autorizaţia de introducere pe piaţă”. 

AstraZeneca, listată la bursa de la Londra, a început să se orienteze spre vaccinurile împotriva virusului sinciţial respirator şi spre medicamente împotriva obezităţii prin mai multe tranzacţii făcute anul trecut, după o încetinire a creşterii, în urma scăderii vânzărilor legate de COVID-19.

În ultimele luni, scrie The Telegraph, Vaxzevria a făcut obiectul unei examinări intense din cauza unui efect secundar – foarte rar – , care provoacă formarea de cheaguri de sânge şi un număr scăzut de trombocite. AstraZeneca a recunoscut în documentele judiciare depuse la Înalta Curte în februarie că vaccinul „poate, în cazuri foarte rare, să provoace TTS”.

TTS este acronimul de la Sindromul Trombozei cu Tromobocitopenie şi a fost asociat cu cel puţin 81 de decese în Marea Britanie, precum şi cu sute de cazuri grave. AstraZeneca a fost dată în judecată de peste 50 de presupuse victime şi rude îndurerate într-un proces la Înalta Curte din Londra.

Însă compania britaică insistă că decizia de a retrage vaccinul nu are legătură cu procesul în instanţă sau cu faptul că a recunoscut că acesta poate provoca TTS. Aceasta a declarat că momentul este o pură coincidenţă. „Suntem incredibil de mândri de rolul pe care Vaxzevria l-a jucat în stoparea pandemiei mondiale. Conform unor estimări independente, peste 6,5 milioane de vieţi au fost salvate numai în primul an de utilizare şi peste trei miliarde de doze au fost furnizate la nivel mondial. Eforturile noastre au fost recunoscute de guvernele din întreaga lume şi sunt considerate pe scară largă ca fiind o componentă esenţială pentru a pune capăt pandemiei globale” – se arată într-un comunicat al companiei.

AstraZeneca nu a avut niciodată aprobare pentru ca vaccinul să fie utilizat în SUA.

Guvernul britanic a încetat în mare parte să mai folosească vaccinul Oxford-AstraZeneca în toamna anului 2021, moment în care compania furnizase aproximativ 50 de milioane de doze în Marea Britanie. Vaccinul a fost înlocuit în Marea Britanie cu vaccinurile Pfizer şi Moderna pentru campania de rapel de iarnă de la sfârşitul anului 2021.

Marco Cavaleri, şeful departamentului de vaccinuri din cadrul Agenţiei Europene pentru Medicamente, organismul care răspunde de siguranţa medicamentelor şi a medicamentelor în cadrul UE, a declarat presei italiene că se aşteaptă ca toate vaccinurile „monovalente” – care se ocupă doar de tulpina originală Wuhan a virusului – să fie retrase în timp util, scrie The Telegraph.

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

Lady Gaga se mărită! Vezi cum arată inelul pe care l-a primit în dar
Articolul anterior
Menopauza – nașterea femeii într-o altă fază a vieții ei
Articolul următor