De ce femeile minione slăbesc mai greu?

Potrivit medicului Craig Primack, care face parte din Asociația Medicală pentru Obezitate din SUA, acest lucru se întâmplă din cauza metabolismului mai lent al acestora.

separator

Astfel, o  femeie cu o înălțime normală are o rată a metabolismului bazal de 1400 de calorii pe zi. Rata metabolismului bazal indica numărul de calorii pe care corpul le arde când e în repaus – în timpul somnului, prin respirație, etc. Asta înseamnă că o femeie poate arde 1400 de calorii stând în pat toată ziua. Însă, atunci când vine vorba despre femeile mici de înălțime, rata bazală este de 1200 de calorii – de aici apare diferența in ritmul de slăbire.Cu cât corpul are dimensiuni mai mici, cu atât are nevoie de mai puțină energie. Asta înseamnă că și numărul de calorii arse este mai mic. Mai mult decât atat, femeile scunde au mai puțină masă musculară, mai puțin țesut conjunctiv, oase și organe mai mici. Masa musculară este un factor important atunci când vine vorba despre numărul de calorii arse.

Cum sa slăbești mai repede, chiar dacă ești minionă

Mănâncă exact cât ai nevoie – dacă ai nevoie de mai puțină energie și arzi mai puține calorii, asta înseamnă că ai nevoie și de o cantitate mai mică de mâncare. Așadar, ajustează-ți porțiile și redu numărul de calorii, astfel încât să oferi organismului exact cât are nevoie, poate chiar mai puțin – în niciun caz mai mult.

Fă antrenamente cu greutăți – rata metabolică poate fi accelerată prin mărirea masei musculare. De aceea, femeile mici de înălțime ar trebui sa își îndrepte atenția către antrenamentele cu greutăți, care le vor ajuta să își mărească masa musculară și astfel să își accelereze metabolismul.

Consumă mai multe proteine – proteinele sunt sățioase, reglează nivelul de zahăr din sânge și te ajută să consumi mai puține calorii. De asemenea, proteinele sunt importante în procesul de mărire a masei musculare așa că ar trebui introduse in dieta ta.

Acordă atenție sporită aportului de vitamine și minerale – pentru a reuși să scapi de kilogramele în plus, este important să consumi mai puține calorii pe zi. Concret, o femeie care vrea să slăbească ar trebui sa se limiteze la cel mult 1200 de calorii pe zi, cel puțin până când intră în faza de menținere. Foamea nu este însă singurul pericol care ne pândește atunci când reducem aportul caloric, ci și deficitul de vitamine și minerale, care ne-ar putea crea probleme de sănătate. Asigură-te că mănânci fructe și legume, care sunt bogate în conținutul de vitamine și minerale. Vorbește, de asemenea, cu medicul tău pentru a afla dacă este sau nu cazul să iei suplimente pentru prevenirea problemelor de acest gen.

Indiferent de înălțimea și greutatea ta, dacă vrei să slabești sănătos, trebuie să faci acest lucru treptat, fără să îți pui sănătatea în pericol.

Ai grijă de sănătatea ta!!!

Sursa

O substanță chimică prezentă în produse de curățenie și folosită în curățătorii poate cauza Parkinson

Un studiu recent a stabilit că între o substanță chimică folosită în multe produse de curățenie și Parkinson există o legătură clară.

produse de curățenie

Este vorba despre Tricloretilenă (TCE), un solvent utilizat pe scară largă de peste un secol în scopuri industriale, de consum, militare și medicale. Cercetarea a arătat că tricloretilena pătrunde cu ușurință în creier și în țesuturile corpului și duce la pierderea selectivă a celulelor nervoase producătoare de dopamină, un semn distinctiv al bolii Parkinson.

Oamenii pot fi expuși la TCE utilizând un produs care îl are printre ingrediente sau lucrând într-un mediu în care substanța chimică este prezentă. În plus, substanța poate contamina atât aerul, solul, cât și apa, iar efectele pot apărea la ani, chiar zeci de ani distanță.

Studiile anterioare asociază expunerea prelungită la TCE cu un risc crescut de cancer de rinichi, cancer de ficat, limfom non-Hodgkin, dar și avorturi spontane.

Tricloretilena a fost folosită pentru îndepărtarea vopselei, curățarea chimică, decofeinizarea cafelei, curățarea electronicelor și cipurilor computerelor, corectarea greșelilor de tastare atunci când se folosea mașina de scris și anestezierea pacienților.

Chiar dacă utilizarea tricloretilenei s-a redus în timp, substanța este încă folosită pentru degresarea metalelor și curățarea petelor, în curățătorii, avertizează oamenii de știință de la Universitatea Rochester, conform Science Alert. Aceștia cer ca substanța să fie complet interzisă.

În UE și anumite state din SUA, folosirea TCE e restricționată. La nivel mondial, însă, continuă să fie folosită în cantități periculoase, în special în China. Chiar și în teritoriile în care folosirea substanței e interzisă, oamenii tot sunt expuși la ea din cauza contaminării continue a apei și solului, susțin experții din spatele studiului.

„Numărul oamenilor cu boala Parkinson s-a dublat în ultimii 30 de ani. Și, dacă nu vor fi schimbări, se va dubla iar până în 2040,”, avertizează autorii studiului publicat de Journal of Parkinson’s Disease.

sursa

În Moldova, scade numărul infectărilor cu Covid 19 și gripă sezonieră

În Republica Moldova se atestă o descreștere a numărului cazurilor de Covid-19 și de gripă sezonieră.

Astfel, în a 11-a săptămână, 13-19 martie, au fost înregistrate 2 373 de cazuri de COVID-19, în scădere cu 16,3% față de săptămâna anterioară, 37 de cazuri de gripă, cu circa 23% mai puține, și 357 – infecții respiratorii acute severe (SARI). În același timp a crescut numărul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), cu 5,4%, fiind înregistrate 8 251 de cazuri.

De asemenea, numărul de spitalizări din cauza infecțiilor respiratorii virale acute a scăzut cu circa 6%, tendință care se menține pe parcursul a patru săptămâni consecutive. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost internate 255 de persoane cu IARCS și 24 cu gripă.

Majoritatea internărilor sunt în rândul copiilor de până la patru ani.Informăm că, nu au fost înregistrate decese provocate de gripă.

În total, în acest sezon, au fost confirmate 1 854 cazuri de gripă, 240 773 – IARCS și 10 058– SARI.

Un nou medicament creat în SUA a vindecat de leucemie mai mulți pacienți gravi, aflați în fază terminală

Pacienții bolnavi de leucemie în fază terminală care nu răspund la tratamente au acum o nouă șansă să se videce mulțumită unei pilule experimentale numite revumenib, informează Euronews.

How Palliative Works with Leukemia and Lymphoma

Acest medicament a eliminat complet cancerul în cazul unei treimi dintre pacienții care au participat la un studiu clinic mult așteptat în SUA, transmite Digi24.ro.

Cu toate că nu toți pacienții au prezentat o remisie completă a cancerului, oamenii de știință își păstrează speranța că rezultatele pe care le-au obținut indică faptul că pilula ar putea să devină leacul pentru leucemie în viitorul apropiat.

„Suntem incredibil de optimiști în privința rezultatelor pacienților care au primit acest medicament. Aceasta era ultima lor șansă”, a spus coautorul studiului Dr. Ghayas Issa, un medic specializat în tratarea leucemiei de la Centrul pentru Cancer MD Anderson al Universității din Texas.

„Au obținut progrese pe mai multe linii de terapie, iar la o parte dintre ei, în jur de jumătate, celulele canceroase au dispărut din măduva osoasoă”, a spus doctorul pentru Euronews.

Cum funcționează pilula experimentală

Leucemia mieloidă acută (LMA) este un tip de cancer care atacă măduva osoasă, acolo unde sunt produse celulele sangvine, și provoacă apariția celulelor anormale.

Revumenib este o nouă clasă de terapie direcționată pentru leucemia acută care inhibă o proteină numită „menin”. Medicamentul reprogramează celulele canceroase înapoi în celule normale.

regina Maxima în vizită la un centru medical din SUA

Proteina face parte din mașinăria complexă care este atacată de celulele canceroase și care declanșează transformarea celulelor sangvine normale în cele anormale. Prin folosirea pilulei revumenib, potrivit doctorului Issa, motorul este oprit și celulele canceroase devin celule normale din nou, ceea ce rezultă în remisia bolii.

Formula aceasta a salvat deja viața a 18 pacienți care au luat parte la experiment și ale căror rezultate promițătoare au fost publicate luna aceasta în revista Nature. Rezultatele preliminare au arătat că 53% dintre pacienți au răspuns la tratament, iar în 30% dintre cazuri boala a intrat în remisie, cancerul nemaifiind detectat în sânge.

„Aceasta este o cu siguranță o realizare uriașă și este rezultatul mai multor ani de cercetare. Multe grupuri au lucrat din greu în laborator pentru a înțelege ce provoacă aceste leucemii”, a explicat Issa.

Doctorul a explicat, însă, că medicamentul nu funcționează pentru toți pacienții. Se estimează că mutațiile pe care le vindecă noua pilulă au loc în 30-40% dintre pacienții care suferă de LMA.

„Eram disperată. Am simțit că moartea era iminentă”

Printre cei 68 de pacienți din 9 spitale americane care au participat la prima fază a experimentului se numără și arhitectul lituanian Algimante Daugeliate, în vârstă de 23 de ani, diagnosticată cu leucemie.

Pacienta a făcut două transplanturi de măduvă osoasă de la sora ei, dar toate celelalte tratamente au eșuat. Doctorii ei au luat chiar în considerare să îi ofere îngrijire paliativă pentru a-i ușura suferința.

„Eram disperată. Era ca și când trăiam un film oribil. Am simțit că moartea era iminentă și aveam doar 21 de ani”, a spus ea pentru El Pais.

Însă, odată ce a început tratementul cu revumenib acum doi ani, Daugeliate s-a recuperat complet. De atunci, ea a putut să aibă o viață normală, a absolvit facultatea și a început să lucreze pentru un studio de arhitectură din Copenhaga.

Studiul este încă la început, iar rezultatele sunt preliminare. În prima fază a experimentului, cercetătorii au testat cât de sigură este utilizarea medicamentului pentru a descoperi doza maximă care poate fi administrată pacienților fără apariția efectelor secundare.

Faza a doua a studiului este în desfășurare, doctorii vor testa eficiența pilulei revumenib.

Lady Gaga se mărită! Vezi cum arată inelul pe care l-a primit în dar
Articolul anterior
Menopauza – nașterea femeii într-o altă fază a vieții ei
Articolul următor