ROGOB garantează inofensivitatea și calitatea produselor sale

Compania ROGOB vine cu următoarele declaraţii în legătură cu afirmaţiile formulate în cadrul conferinței de presă din 27 aprilie 2016 de către oficiali ai Ministerului Sănătății din Republica Moldova:

separator

Compania ROGOB salută inițiativa Ministerului Sănătății de monitorizare sporită a modului de alimentare a copiilor din instituțiile școlare și cele preșcolare din Republica Moldova. ROGOB mizează pe faptul că, dincolo de declarații, Ministerul va examina acest proces în ansamblu și va oferi o soluție care să asigure respectarea tuturor cerințelor unui regim de alimentație sănătos. Toate aspectele aferente procesului de alimentare a copiilor, începând cu recepția alimentelor și verificarea calității acestora, respectarea condițiilor tehnice și sanitare de depozitare și preparare a bucatelor (frigidere, suprafețe de lucru, vase, utilaj etc.) și nu în ultimul rând, calificarea bucătarilor din sistem, trebuie tratate cu maximă importanță.

În același timp, ROGOB salută şi atenția Ministerului Sănătății îndreptată asupra industriei de procesare a cărnii din Moldova. În calitate de producător responsabil, compania ROGOB este conştientă de existența altor actori de pe piață, care nu sunt întocmai interesați de respectarea cerințelor de inofensivitate și calitate a produselor și care, prin modul lor de activitate, precum și prin calitatea scăzută a produselor sale, aduc un prejudiciu întregii industrii. Pe parcursul ultimilor ani, FPC “ROGOB” SRL a sesizat de nenumărate ori, în mod oficial, instituțiile abilitate ale statului despre existența unor astfel de cazuri, însă situația rămâne a fi neschimbată. Sperăm că, atenția manifestată de către Ministerului Sănătății în ceea ce privește produsele din carne procesată, va contribui la identificarea producătorilor de rea credință și atragerea acestora în albia legalității prin respectarea condițiilor de siguranță și inofensivitate alimentară, astfel încât, cetățenii Republicii Moldova să se poată bucura de certitudinea că procură și consumă produse de calitate.

Totodată, ROGOB consideră că afirmațiile expuse în cadrul conferinței de presă lasă loc de interpretări, deoarece conțin elemente de dezinformare și manipulare a opiniei publice. Pe parcursul ultimilor ani ROGOB a fost practic unicul furnizor de crenvurști pentru instituțiile școlare și preșcolare. Exclusiv pentru acest proiect, împreună cu specialişti – tehnologi din Germania, compania a dezvoltat un produs unic, adaptat cerințelor regimului de nutriție a copiilor. În baza Ordinului Nr. 904 din 17.09.2012 al Ministerului Sănătăţii care stabileşte lista produselor alimentare nerecomandate preşcolarilor şi elevilor în care figurează produse alimentare cu conţinut de grăsimi de 20g şi mai mult la 100g de produs, a fost elaborat un produs cu un procent al grăsimilor redus (sub 12gr), mult sub norma stabilită,  cu conţinut redus de sare şi aditivi alimentari.

Totodată, ROGOB consideră că afirmațiile expuse în cadrul conferinței de presă lasă loc de interpretări, deoarece conțin elemente de dezinformare și manipulare a opiniei publice. Pe parcursul ultimilor ani ROGOB a fost practic unicul furnizor de crenvurști pentru instituțiile școlare și preșcolare. Exclusiv pentru acest proiect, împreună cu specialişti – tehnologi din Germania, compania a dezvoltat un produs unic, adaptat cerințelor regimului de nutriție a copiilor. În baza Ordinului Nr. 904 din 17.09.2012 al Ministerului Sănătăţii care stabileşte lista produselor alimentare nerecomandate preşcolarilor şi elevilor în care figurează produse alimentare cu conţinut de grăsimi de 20g şi mai mult la 100g de produs, a fost elaborat un produs cu un procent al grăsimilor redus (sub 12gr), mult sub norma stabilită,  cu conţinut redus de sare şi aditivi alimentari.

Prioritatea numărul unu a companiei ROGOB a fost și rămâne inofensivitatea, calitatea și prospețimea produselor. Atât echipamentul tehnic, cât și condițiile sanitare și logistica, permit companiei să respecte angajamentul respectiv. ROGOB garantează inofensivitatea și calitatea produsului său și o poate demonstra prin orice investigație de laborator, local sau internațional.

În acest context, compania ROGOB se vede nevoită să respingă orice declarații care afectează credibilitatea și reputația sa în calitate de producător onest și responsabil și vine cu următoarele precizări:

  1. FPC “ROGOB” SRL produce, procesează și comercializează produse inofensive, sigure și de cea mai înaltă calitate.
  2. În activitatea sa, FPC “ROGOB” SRL se conduce de legile și de actele normative valabile pe teritoriul Republicii Moldova. ROGOB respectă întocmai toate prevederile legale și nu admite abateri de la acestea.
  3. Pentru a spori și a asigura calitatea produselor ROGOB, în cadrul fabricii s-a implementat un sistem de management al siguranței alimentului bazat pe cerințele standardului ISO 22000:2005. Eficiența acestui sistem a fost evaluată şi certificată de către Certificatorul European CERTIND prin eliberarea certificatului N 561H din 18.08.2015 prin care se confirmă că FPC „ROGOB” SRL are documentat, implementat și menținut Sistemul de Management al Siguranței Alimentelor în conformitate cu standardul ISO 22000:2005 în domeniul de Procesare și Comercializare cu ridicata și amănuntul a cărnii și produselor din carne.
  4. Fiind absolut siguri de calitatea produselor sale și de condițiile de producere ale fabricii ROGOB, compania a participat la concursul “Promovăm siguranța alimentară” în cadrul proiectului Fundației Est Europene – „Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană”. În cadrul concursului, FPC “ROGOB” SRL a fost distinsă cu titlul “Operator Alimentar Responsabil”.
  5. Fabrica ROGOB a fost vizitată de înalți demnitari Europeni, printre care domnul Tonio Borg – Comisar European pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor și domnul Christian Schmidt, Ministru Federal al Alimentaţiei şi Agriculturii Republicii Federale Germania care au dat aprecieri înalte condițiilor și modului de lucru din cadrul fabricii noastre.

În aceste condiții, ROGOB califică inițiativa Ministerului Sănătății ca fiind una generalizatoare, astfel catalogând toţi procesatorii ca fiind de rea credinţă. De asemenea ROGOB califică excluderea unui aliment din meniul instituțiilor de învățământ, în pofida rezultatelor chestionarelor interne efectuate, în care peste 80% din părinți solicitau păstrarea acestui aliment în meniul copiilor – drept una cu caracter abuziv.

În contextul în care FPC “ROGOB” SRL fost practic unicul furnizor de crenvurşti pentru instituţiile şcolare şi preşcolare, se constată existenţa unui risc de manipulare a opiniei publice în acțiunea de preluare din rețelele de comerț a crenvurștilor de la diverși producători, din diverse game de preț și calitate pentru a le supune analizelor de laborator și a obține combinaţii de rezultate prin care ministerul de resort urmărește să își argumenteze decizia de retragere a acestor produse din circuitul alimentar școlar și preșcolar. Ori în cazul dat ar fi fost relevantă preluarea produselor pentru investigaţii de laborator anume din incintele instituţiilor în care aceste produse erau livrate.

Totodată FPC “ROGOB” SRL îşi exprimă nedumerirea asupra declarațiilor domnului Iurie Pînzaru, director al Centrului Național de Sănătate Publică, față de tehnologiile de producere a mezelurilor, prin care producătorii responsabili și onești sunt aliniați cu operatorii alimentari de rea credință; declarații lipsite de argumentări tehnologice, care defăimează întreaga industrie de procesare a cărnii, în mod special producătorii oneşti.

Concomitent, FPC „ROGOB” SRL se adresează tuturor consumatorilor și neconsumatorilor produselor sale, părinților, care au fost alertați de mesajul funcționarilor. FPC „ROGOB” SRL este responsabil pentru fiecare kilogram de produs marca ROGOB. Compania dispune de cele mai avansate tehnologii; produce din materie primă calitativă, de origine autohtonă; deține toate certificatele de conformitate și calitate; este deschisă pentru comunicare și este gata oricând să deschidă ușile sale pentru orice verificare sau pentru vizite de informare.

Nu ai poftă de mâncare dimineața? Iată cauzele!

Micul dejun este cea mai importantă masa a zilei, pentru că ne asigură starea de bine și energia de care avem nevoie pentru a începe ziua. Totuși, există momente în care pur și simplu nu îți este foame de dimineață. Iată de ce se întâmplă acest lucru!

Ai mâncat o cină copioasă sau ai abuzat de gustări înainte de culcare

O cină copioasă sau abuzul de gustări nocturne, precum chipsuri, biscuiți, sărățele, pufuleți și ciocolată pot ,,să-ți taie” pofta de mâncare, scrie clicksanatate.ro. Mai mult decât atât, dacă la cină consumi multe grăsimi și proteine, golirea stomacului poate fi încetinită, motiv pentru care a doua zi, de dimneață te vei simți sătul. Încearcă pentru cină, alimente ușoare precum salate, supe sau pește. De altfel, dacă ai probleme cu somnul și vrei totuși o gustare nocturnă nu apela la sancksuri bogate în grăsimi, ci consumă lapte cald sau o banană. Banana conține vitamina B6 și triptofan, un aminoacid esențial, care te ajută să adormi.

Nu te odihnești suficient pe parcursul nopții

Dacă pierzi nopțile stând treaz sau nu ai parte de un somn calitativ, este posibil să nu-ți fie foame a doua zi la micul dejun. Acest aspect este cauzat de faptul că privarea de somn poate duce la modificări importante ale hormonilor care reglează apetitul, cum ar fi leptina și grelina. Somnul insuficient poate fi cauza mai multor neplăceri, inclusiv a lipsei senzației de foame de la micul dejun. De aceea, organizează-ți un program de somn, în care ar fi ideal să adormi seara la aceeași oră și să te trezești dimineața la o oră fixă. Ai grijă să nu dormi mai puțin de 7 ore pe noapte.

Nivelul ridicat de adrenalină poate scădea apetitul de dimineață

Specialiștii spun că nivelurile de hormoni fluctuează pe parcursul nopții, iar acest aspect poate avea consecințe asupra apetitului. Cercetările arată că nivelurile de epinefrină, cunoscută și sub numele de adrenalină, sunt mai ridicate dimineața. Se crede că adrenalina poate suprima pofta de mâncare prin încetinirea ratei de golire a stomacului și prin creșterea defalcării carbohidraților stocați în ficat și mușchi pentru a alimenta organismul.

Ești depresiv sau anxios

Atât depresia cât și anxietatea pot ,,tăia” pofta de mâncare. Printre cele mai întâlnite simptome ale depresiei: tristețe accentuată, pierderea interesului pentru activitățile preferate, oboseală inexplicabilă, tulburări de somn, se regăsește și lipsa sau accentuarea apetitului. ,,Pierderea poftei de mâncare poate fi un semn precoce al depresiei sau un avertisement al unei recidive a depresiei. Pe de altă parte, unii oameni nu se pot opri din mâncat atunci când sunt depresivi”, spune Gary Kennedy, director de psihiatrie geriatrică la Montefiore Medical.

Dacă simți o permanentă stare de tristețe, nu ai poftă de mâncare sau, din contră, apetit accentuat și ai tendințe de izolare, prezintă-te în fața unui specialist psiholog. Acesta nu te va judeca, ci te va ajuta să treci peste stările negative ale depresiei.

Sarcina, o altă cauză posibilă

Grețurile matinale afectează aproximativ 80% dintre femeile însărcinate, informează healthline.com. Stările de greață sunt mai frecvente dimineața decât în celelalte momente ale zilei, motiv pentru care gravida nu se mai poate gândi la micul dejun. De obicei, grețurile dispar sau se diminuează considerabil în al doilea trimestru de sarcină. Dacă suferi de grețuri matinale, încearcă să te menții hidratată, consumând apă în care poți să storci lămâie pentru a mai reduce din starea de greață. De asemenea, încearcă să te odihnești suficient și să menții casa aerisită pentru a împiedica eventualele mirosuri care îți pot provoca greață. În cazul în care stările de rău persistă și te împiedică să-ți desfășori activitățile zilnice, adresează-te de urgență medicului.

Alte motive pentru care nu îți este foame la micul dejun

Răceala sau gripa pot să-ți scadă apetitul și pot accentua starea de oboseală, motiv pentru care nu mai ai dispoziția necesară pentru a lua micul dejun. De altfel, unele medicamente ca antibioticele sau diureticele pot reduce apetitul.

Un alt factor ce poate să-ți scadă pofta de mâncare este înaintarea în vârstă. Apetitul scăzut este destul de comun în cazul vârstnicilor, acest lucru fiind explicat prin modificările hormonilor care oferă energie organismului, modificările gustului și ale mirosului. De asemenea în cazuri mai grave, în spatele lipsei apetitului pot sta afecțiuni precum hipotiroidismul, insuficiență cardiacă, anumite afecțiuni ale ficatului cât și ale rinichilor, HIV sau chiar cancer.

Cum să procedezi în caz de lipsa poftei de mâncare la micul dejun

În cazul în care nu îți este foame imediat ce te trezești, mai așteaptă câteva minute înainte de micul dejun, timp în care poți începe să te pregătești pentru ziua ce tocmai a început. Dacă, totuși, încă nu îți este foame, poți încerca să iei gustări mici și bogate în nutrienți, precum un ou fiert, cereale integrale, un fruct sau altele.

Ieși din zona de confort și încearcă noi alternative delicioase și sățioase pentru micul dejun, care să-ți stimuleze apetitul, precum omletă cu ciuperci, roșii, ardei gras și brânză; iaurt cu fructe de pădure și granola sau pâine prăjită cu avocado și cu ou deasupra.

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Ingredientul care se găsește în multe produse populare și poate provoca probleme de sănătate

Zahărul, grăsimile, sarea sunt cele mai cunoscute ingrediente ce ne pot pune sănătatea în pericol. Cu toate acestea, există și unele ingrediente ce pot avea consecințe grave pentru organismul nostru, dar ce nu sunt cunoscute pentru publicul larg. Iar un astfel de produs este extrem de comun în multe produse populare, scrie click.ro.

Un studiu publicat în European Heart Journal explică faptul că acest ingredient ne poate provoca un accident vascular cerebral, cât și atac de cord. Mai precis, este vorba despre Xylitol, un îndulcitor care poate crește coagularea sângelui. El poate crește riscul de a ne confrunta cu anumite complicații periculoase, iar în cele mai extreme cazuri, poate duce chiar și la deces.

Xylitol este un nume pe care poate că nu mulți dintre noi l-au auzit până acum, însă ingredientul este destul de comun, în o mulțime de produse. El este un alcool de zahăr, utilizat ca aditiv, datorită faptului că are cu 40% mai puține calorii decât zahărul normal. În ce privește produsele în care găsim Xylitol, este vorba despre guma de mestecat fără zahăr, produse de patiserie și chiar și bomboane.

Din păcate, el mai poate fi găsit și în pasta de dinți, în jeleuri, ori în diferite drajeuri. Datorită popularității sale, în timp, ajungem să consumăm acest ingredient în cantități destul de mari. Experții avertizează că acest îndulcitor este legat de un risc ridicat de atac de cord, cât și accident vascular cerebral.

Evghenii Plushenko și Iana Rudkovskaia și-au schimbat numele!
Articolul anterior
Madonna a mimat sexul oral!
Articolul următor