ROGOB garantează inofensivitatea și calitatea produselor sale

Compania ROGOB vine cu următoarele declaraţii în legătură cu afirmaţiile formulate în cadrul conferinței de presă din 27 aprilie 2016 de către oficiali ai Ministerului Sănătății din Republica Moldova:

separator

Compania ROGOB salută inițiativa Ministerului Sănătății de monitorizare sporită a modului de alimentare a copiilor din instituțiile școlare și cele preșcolare din Republica Moldova. ROGOB mizează pe faptul că, dincolo de declarații, Ministerul va examina acest proces în ansamblu și va oferi o soluție care să asigure respectarea tuturor cerințelor unui regim de alimentație sănătos. Toate aspectele aferente procesului de alimentare a copiilor, începând cu recepția alimentelor și verificarea calității acestora, respectarea condițiilor tehnice și sanitare de depozitare și preparare a bucatelor (frigidere, suprafețe de lucru, vase, utilaj etc.) și nu în ultimul rând, calificarea bucătarilor din sistem, trebuie tratate cu maximă importanță.

În același timp, ROGOB salută şi atenția Ministerului Sănătății îndreptată asupra industriei de procesare a cărnii din Moldova. În calitate de producător responsabil, compania ROGOB este conştientă de existența altor actori de pe piață, care nu sunt întocmai interesați de respectarea cerințelor de inofensivitate și calitate a produselor și care, prin modul lor de activitate, precum și prin calitatea scăzută a produselor sale, aduc un prejudiciu întregii industrii. Pe parcursul ultimilor ani, FPC “ROGOB” SRL a sesizat de nenumărate ori, în mod oficial, instituțiile abilitate ale statului despre existența unor astfel de cazuri, însă situația rămâne a fi neschimbată. Sperăm că, atenția manifestată de către Ministerului Sănătății în ceea ce privește produsele din carne procesată, va contribui la identificarea producătorilor de rea credință și atragerea acestora în albia legalității prin respectarea condițiilor de siguranță și inofensivitate alimentară, astfel încât, cetățenii Republicii Moldova să se poată bucura de certitudinea că procură și consumă produse de calitate.

Totodată, ROGOB consideră că afirmațiile expuse în cadrul conferinței de presă lasă loc de interpretări, deoarece conțin elemente de dezinformare și manipulare a opiniei publice. Pe parcursul ultimilor ani ROGOB a fost practic unicul furnizor de crenvurști pentru instituțiile școlare și preșcolare. Exclusiv pentru acest proiect, împreună cu specialişti – tehnologi din Germania, compania a dezvoltat un produs unic, adaptat cerințelor regimului de nutriție a copiilor. În baza Ordinului Nr. 904 din 17.09.2012 al Ministerului Sănătăţii care stabileşte lista produselor alimentare nerecomandate preşcolarilor şi elevilor în care figurează produse alimentare cu conţinut de grăsimi de 20g şi mai mult la 100g de produs, a fost elaborat un produs cu un procent al grăsimilor redus (sub 12gr), mult sub norma stabilită,  cu conţinut redus de sare şi aditivi alimentari.

Totodată, ROGOB consideră că afirmațiile expuse în cadrul conferinței de presă lasă loc de interpretări, deoarece conțin elemente de dezinformare și manipulare a opiniei publice. Pe parcursul ultimilor ani ROGOB a fost practic unicul furnizor de crenvurști pentru instituțiile școlare și preșcolare. Exclusiv pentru acest proiect, împreună cu specialişti – tehnologi din Germania, compania a dezvoltat un produs unic, adaptat cerințelor regimului de nutriție a copiilor. În baza Ordinului Nr. 904 din 17.09.2012 al Ministerului Sănătăţii care stabileşte lista produselor alimentare nerecomandate preşcolarilor şi elevilor în care figurează produse alimentare cu conţinut de grăsimi de 20g şi mai mult la 100g de produs, a fost elaborat un produs cu un procent al grăsimilor redus (sub 12gr), mult sub norma stabilită,  cu conţinut redus de sare şi aditivi alimentari.

Prioritatea numărul unu a companiei ROGOB a fost și rămâne inofensivitatea, calitatea și prospețimea produselor. Atât echipamentul tehnic, cât și condițiile sanitare și logistica, permit companiei să respecte angajamentul respectiv. ROGOB garantează inofensivitatea și calitatea produsului său și o poate demonstra prin orice investigație de laborator, local sau internațional.

În acest context, compania ROGOB se vede nevoită să respingă orice declarații care afectează credibilitatea și reputația sa în calitate de producător onest și responsabil și vine cu următoarele precizări:

  1. FPC “ROGOB” SRL produce, procesează și comercializează produse inofensive, sigure și de cea mai înaltă calitate.
  2. În activitatea sa, FPC “ROGOB” SRL se conduce de legile și de actele normative valabile pe teritoriul Republicii Moldova. ROGOB respectă întocmai toate prevederile legale și nu admite abateri de la acestea.
  3. Pentru a spori și a asigura calitatea produselor ROGOB, în cadrul fabricii s-a implementat un sistem de management al siguranței alimentului bazat pe cerințele standardului ISO 22000:2005. Eficiența acestui sistem a fost evaluată şi certificată de către Certificatorul European CERTIND prin eliberarea certificatului N 561H din 18.08.2015 prin care se confirmă că FPC „ROGOB” SRL are documentat, implementat și menținut Sistemul de Management al Siguranței Alimentelor în conformitate cu standardul ISO 22000:2005 în domeniul de Procesare și Comercializare cu ridicata și amănuntul a cărnii și produselor din carne.
  4. Fiind absolut siguri de calitatea produselor sale și de condițiile de producere ale fabricii ROGOB, compania a participat la concursul “Promovăm siguranța alimentară” în cadrul proiectului Fundației Est Europene – „Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană”. În cadrul concursului, FPC “ROGOB” SRL a fost distinsă cu titlul “Operator Alimentar Responsabil”.
  5. Fabrica ROGOB a fost vizitată de înalți demnitari Europeni, printre care domnul Tonio Borg – Comisar European pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor și domnul Christian Schmidt, Ministru Federal al Alimentaţiei şi Agriculturii Republicii Federale Germania care au dat aprecieri înalte condițiilor și modului de lucru din cadrul fabricii noastre.

În aceste condiții, ROGOB califică inițiativa Ministerului Sănătății ca fiind una generalizatoare, astfel catalogând toţi procesatorii ca fiind de rea credinţă. De asemenea ROGOB califică excluderea unui aliment din meniul instituțiilor de învățământ, în pofida rezultatelor chestionarelor interne efectuate, în care peste 80% din părinți solicitau păstrarea acestui aliment în meniul copiilor – drept una cu caracter abuziv.

În contextul în care FPC “ROGOB” SRL fost practic unicul furnizor de crenvurşti pentru instituţiile şcolare şi preşcolare, se constată existenţa unui risc de manipulare a opiniei publice în acțiunea de preluare din rețelele de comerț a crenvurștilor de la diverși producători, din diverse game de preț și calitate pentru a le supune analizelor de laborator și a obține combinaţii de rezultate prin care ministerul de resort urmărește să își argumenteze decizia de retragere a acestor produse din circuitul alimentar școlar și preșcolar. Ori în cazul dat ar fi fost relevantă preluarea produselor pentru investigaţii de laborator anume din incintele instituţiilor în care aceste produse erau livrate.

Totodată FPC “ROGOB” SRL îşi exprimă nedumerirea asupra declarațiilor domnului Iurie Pînzaru, director al Centrului Național de Sănătate Publică, față de tehnologiile de producere a mezelurilor, prin care producătorii responsabili și onești sunt aliniați cu operatorii alimentari de rea credință; declarații lipsite de argumentări tehnologice, care defăimează întreaga industrie de procesare a cărnii, în mod special producătorii oneşti.

Concomitent, FPC „ROGOB” SRL se adresează tuturor consumatorilor și neconsumatorilor produselor sale, părinților, care au fost alertați de mesajul funcționarilor. FPC „ROGOB” SRL este responsabil pentru fiecare kilogram de produs marca ROGOB. Compania dispune de cele mai avansate tehnologii; produce din materie primă calitativă, de origine autohtonă; deține toate certificatele de conformitate și calitate; este deschisă pentru comunicare și este gata oricând să deschidă ușile sale pentru orice verificare sau pentru vizite de informare.

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lâng rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Evghenii Plushenko și Iana Rudkovskaia și-au schimbat numele!
Articolul anterior
Madonna a mimat sexul oral!
Articolul următor