Există și maioneză mai puțin periculoasă!

Maioneza este un produs greu de digerat, hipercaloric, ușor de produs industrial, cu mulți aditivi alimentari: conservanți, coloranți, emulgatori, edulcoranți, agenți de îngroșare, agenți de gust etc. Dar știi că salata ta preferată fără maioneză nu e la fel de gustoasă. Ce să faci? Simplu, să prepari singură maioneză ”de casă”.

separator
Există și maioneză mai puțin periculoasă!

Cum este de preferat să se prepare maioneza?

Este ideal ca maioneza să se prepare în casă, din ouă de țară și ulei de măsline. Utilizează zeama de lămâie stoarsă pe loc, nu acid citric sau suc de lămâie industrial.

Vezi în acest video cu se face maioneza ”de casă”

Chiar dacă este pregatită în casă, maioneza nu trebuie consumată decât cu moderație și cât mai repede, deoarece se poate altera ușor, devenind toxică. Maioneza nu se asociază cu carnea, peștele, brânza; dar se poate combina cu legume crude sau fierte. Este de preferat ca salata de vinete să nu fie asociată cu maioneza.

maionezaDacă e să alegem din două ”rele”, atunci să alegem răul cel mai mic!

Maioneza industrială este periculoasă pentru sănătate. Nu cumpa alimente încrezandu-te doar în denumirea lor generică – spre exemplu „Maioneză”, „Maioneză tradițională” sau „Maioneză de casă”, cel mai corect este să citești eticheta pentru a vedea câte substanțe nocive ascund aceste produse.

Sursa

Sergiu Beznițchi: despre mama, Cristina și cele 3 costume generatoare de bani!
Articolul anterior
18 fuste pentru cele mai importante ocazii din această vară!
Articolul următor
Alte articole interesante