Expertul Veaceslav Ioniţă: „Laptele moldovenesc conţine atât de mult praf din Belarus”

Expertul în economie şi fostul deputat în Parlament, Veaceslav Ioniţă, a pus un mare semn de întrebare asupra calităţii laptelui produs în Moldova, opinând, totodată, că şi autorităţilor le revine o parte din vină, scrie agrobiznes.md

separator

lactate-lapte-830x449

În opinia lui Ioniţă, autorităţile centrale au admis o eroare în politica bugetar-fiscală şi această eroare ar fi determinat producătorii de lapte din Moldova să cumpere lapte-praf din Belarus, pentru a reduce costurile de producere şi a reuşi, astfel, să facă faţă concurenţei.

„Lapte moldovenesc? Ce este laptele moldovenesc? Praf din Belarus cu apă moldovenească este egal cu lapte moldovenesc”, a spus Ioniţă.

El a subliniat faptul că producătorii moldoveni de lapte sunt impozitaţi cu 20 la sută, în timp ce procesatorii şi vânzătorii plătesc la stat doar 8 la sută.

Dacă producătorii moldoveni de lapte nu ar folosi praf, nu ar fi competitivi, a mai spus expertul, adăugând că statul ar trebui să-şi revadă politica bugetar-fiscală în raport cu aceşti producători.

Sursa: www.agrobiznes.md

De ce poziţia ,,W’’ nu este recomandată copiilor pentru şezut
Articolul anterior
Igor Vernik s-a întors la soție și fiu!
Articolul următor
Alte articole interesante