Făina cu extras din semințe de struguri, acum şi în Moldova!

Este un produs minune, apreciat de gurmanzii din întreaga lume, iar din această săptămână va fi lansat și la noi acasă.

separator

Primele colete surpriză au ajuns la UNICA.MD. Am fost fericite să gustăm din pâinea fabricată din făină cu extras din semințe de struguri. Gustoasă, nutritivă, și mai puțin calorică.

_MG_0072

În multe ţări extractul din seminţe de struguri este folosit ca ingredient minune în bucătărie. O reţetă recomandată de mulţi nutriţionişti este pâinea ce conţine acest extract. Acum făina cu extract din semințe de struguri se produce și în Moldova. Dacă eşti curioasă să afli gustul acestei pâini sănătoase, află că o vei putea testa pe data de 29 septembrie la Festivalul etno-gastonomic ”Bostaniada”, ce va avea loc în satul Lozova, raionul Străşeni. Iar în curând vei putea găsi acest deliciu şi pe rafturile reţelelor de magazine N1 şi  IMC Market.

_MG_0069De ce extractul din semnţe de struguri este considerat „elixirul tinereţii”!

Consumați pâine din făină cu extract din semințe de struguri pentru că nu îngrașă și este absolut sănătoasă.

Studiile de laborator arată că extractul conţine procianidine (o clasă foarte activă de flavonoizi ) cu o putere antioxidantă de 20 de ori mai mare decât vitamina E şi de 50 de ori mai puternică decât vitamina C.  Antioxidanţii din extract au capacitatea de a proteja organismul de radicalii liberi (celule înalt reactive produse de propriul organism care afectează funcţia celulară), diminuând astfel procesul de îmbătrânire prematură, de aceea este considerat „elixirul tinereţii”.

_MG_0076 _MG_0077

Cercetările multiple au dovedit eficienţa extractului din semințe de struguri asupra mai multor boli:

– Reduce colesterolul “rău” din sânge şi previne afecţiunile cardiovasculare.

– Întăreşte vasele sangvine prin creşterea elasticităţii pereţilor capilare, prevenind formarea plăcilor de ateroscleroză în artere.

IMG_1601-1024x682 IMG_1620-1024x682 IMG_1628-1024x682

IMG_1631-682x1024– Conţine unul din puţinii antioxidanţi ce poate penetra bariera encefalică pentru a ajuta la protejarea creierului şi a ţesutului nervos, astfel te apără de boala Alzheimer.

– Reglează nivelul de zahăr din sânge şi previne diabetul zaharat de tip 2, în plus are o putere antiinflamatoare asupra pancreasului.

– Previne şi ajută la tratarea osteoporozei prin creşterea densităţii osoase.

– Împiedică dezvoltarea unor formaţiuni tumorale benigne, cum sunt chisturile ovariene, fibroamele uterine adenoamele si adenofibroamele mamare. Adică te apără de incidenţa mai multor tipuri de cancer. Ba mai mult, în cazul bolnavilor de cancer diminuează efectele chimioterapiei.

– Îmbunătăţeşte vederea şi previne cariile dentare.

– Ajută la creşterea părului şi unghiilor.

– Protejează pielea de razele ultraviolete şi oferă elasticitate acesteia.

VO - Logo pt Blancsatul Ghidighici, str. Drumul Bâcului, 14 „C”
tel./fax + 373 22 92 94 44
e-mail.:info@vegetal.md
www.vegetal.md

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Sirop cu aromă în loc de miere. ANSA inițiază controale

În cadrul controalelor oficiale precum și urmare a multiplelor petiții, parvenite de la persoane  fizice și juridice, se constată că pe piață se plasează în continuare „Sirop invertit cu aromă de miere” denumit în mod greșit ,,MIERE ARTIFICIALĂ”, informează unica.md ccu referire la un comunicat al Agenției Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

În scopul protecției drepturilor și intereselor consumatorilor, precum și a eliminării concurenței neloiale producătorilor de miere naturală, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează cu privire la cerințele de etichetare și introducere pe piață a „Siropului invertit cu aromă de miere”.

În conformitate cu articolul 3 din Legea apiculturii  nr.70 din 30.03.2006:

„MIEREA” este un produs natural al albinelor melifere, a cărui denumire nu poate fi utilizată în denumirea oricăror alte produse obținute pe cale artificială.

Totodată, conform articolului 6 alin. (1) din Legea nr.279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare:

Informațiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie să inducă în eroare în ceea ce privește caracteristicile produsului alimentar şi anume:

– referitor la natura, identitatea, proprietățile, compoziția…;

– să sugereze, prin intermediul prezentării, în descrieri sau imagini, prezența unui anumit produs alimentar sau a unui anumit ingredient, în timp ce, în realitate, o componentă prezentă în mod natural sau un ingredient utilizat în mod normal în respectivul produs alimentar a fost înlocuit cu o altă componentă sau cu un alt ingredient.

Respectiv, se atestă faptul utilizării siropului invertit, în calitate de ingredient, la fabricarea diferitor produse de cofetărie și patiserie, precum torturile și ruladele, produsele fiind comercializate sub denumirea de: Медовик”,  „Медовый” etc. (denumirea produsului provine de la cuvântul Мед – miere în limba rusă). În mod greșit ,denumirea produsului îi sugerează consumatorului că la fabricarea produsului s-a utilizat mierea naturală, dar, în realitate, aceasta a fost înlocuită cu Sirop invertit cu aromă de miere.

Drept urmare,  utilizarea în denumirea produselor a cuvintelor ,,Miere artificială” este incorectă și interzisă, precum și în denumirea produselor fabricate din acestea, care i se asociază consumatorului cu utilizarea mierii naturale în calitate de ingredient.

Menționăm că: Responsabilitatea privind informarea consumatorului îi aparține exclusiv operatorului din domeniul alimentar!

În acest context solicitam tuturor operatorilor din domeniul alimentar:

  • care etichetează siropul invertit și comercializează sub denumirea de ,,Miere artificială” să întreprindă toate măsurile pentru modificarea etichetei în conformitate cu cadrul legal, astfel încât să nu inducă în eroare consumatorul.
  • care produc produse de patiserie să se abțină de la utilizarea denumirilor de  Медовик”,  „Медовый”,  dacă în calitate de ingredint nu este utilizată mierea naturală.

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în cadrul controalelor oficiale, vor acorda o atenție sporită respectării Legii nr.279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, iar operatorii din domeniul alimentar care nu se vor conforma legislației alimentare în vigoare, riscă amenzi în suma până la 25.000 lei.

Cum putem păcăli foamea cu un singur aliment

Carmen Brumă a dezvăluit în mediul online care este alimentul care oferă cea mai mare sațietate. Nutriționista a testat pe pielea ei acest aliment și spune că ei îi ține de foame până după prânz, scrie unica.ro.

Carmen Brumă este mereu activă în mediul online, pe rețelele de socializare, unde vine adesea cu sfaturi prețioase legate de sănătate și nutriție. De data aceasta, partenera de viață a lui Mircea Badea a vorbit despre un aliment care, mâncat dimineața, ne oferă o senzație de sațietate pentru un timp îndelungat. Carmen Brumă spune că ea personal mănâncă acest produs dimineața și îi ține de foame până după prânz.

„Studiul randomizat controlat, făcut de mine! De mine, pe mine. Acest studiu a constatat că dintre toate alimentele pe care poți să le mănânci dimineața, oul fiert îți dă cea mai mare senzație de sațietate. Chestia aceasta este și demonstrată, dar eu vă spun strict din experiența mea. Oul are un indice de sațietate foarte mare, dar din experiența mea nimic nu te satură cum o face oul fiert. Mănânci unul, două sau trei ouă dimineața și, clar, nu îți mai este foame până după prânz încolo, în cazul meu. Dacă mai pun și niște fibre, legume și o felie de pâine, parfum”, a spus Carmen Brumă într-o sesiune de InstaStories.

Cu o altă ocazie, tot pe Instagram, Carmen Brumă le-a spus internauților ce mănâncă într-o zi aglomerată, în care are multe filmări. În primul rând, nutriționista își începe ziua cu 15-20 de minute de mișcare. Apoi uremază un mic dejun rapid, dar sățios și nutritiv.

„Ce mănânc într-o zi de filmare? Îmi încep aproape întotdeauna ziua cu 15-20 de minute de mișcare. Apoi, prima masă este compusă dintr-un ou fiert, o roșie, cafea cu două cupe de colagen. Nu îmi place să mănânc foarte mult înainte de filmare” – a explicat Carmen Brumă într-un clip postat pe Instagram. Cea mai consistentă masă a zilei este cea de prânz, iar aceasta este compusă din carbohidrați și legume. Bineînțeles, ea nu uită pe parcursul zilei de hidratare.

„Masa a doua este compusă din friptură de porc, fasole verde, cartofi la cuptor, plus două salate. Hidratarea e foarte importantă pentru mine, pentru că mă ajută să am o stare de sațietate și să controlez mai bine poftele. Beau aproximativ doi litri de apă și o cafea” – a adăugat nutriționista. Ultima masă a zilei, cina, este la fel de lejeră și tot la fel de bogată în nutrienți ca micul dejun „Masa a treia este compusă din 250 de grame de iaurt grecesc, 2 cupe de colagen, 1 cupă pudră proteică – afine, semințe, amestec de tărâțe” – a încheiat Carmen Brumă.

Aurelia Cupcea intră pe mâna stiliștilor de la Unica!
Articolul anterior
Bocanii masculini te fac remarcată!
Articolul următor