Făina cu extras din semințe de struguri, acum şi în Moldova!

Este un produs minune, apreciat de gurmanzii din întreaga lume, iar din această săptămână va fi lansat și la noi acasă.

separator

Primele colete surpriză au ajuns la UNICA.MD. Am fost fericite să gustăm din pâinea fabricată din făină cu extras din semințe de struguri. Gustoasă, nutritivă, și mai puțin calorică.

_MG_0072

În multe ţări extractul din seminţe de struguri este folosit ca ingredient minune în bucătărie. O reţetă recomandată de mulţi nutriţionişti este pâinea ce conţine acest extract. Acum făina cu extract din semințe de struguri se produce și în Moldova. Dacă eşti curioasă să afli gustul acestei pâini sănătoase, află că o vei putea testa pe data de 29 septembrie la Festivalul etno-gastonomic ”Bostaniada”, ce va avea loc în satul Lozova, raionul Străşeni. Iar în curând vei putea găsi acest deliciu şi pe rafturile reţelelor de magazine N1 şi  IMC Market.

_MG_0069De ce extractul din semnţe de struguri este considerat „elixirul tinereţii”!

Consumați pâine din făină cu extract din semințe de struguri pentru că nu îngrașă și este absolut sănătoasă.

Studiile de laborator arată că extractul conţine procianidine (o clasă foarte activă de flavonoizi ) cu o putere antioxidantă de 20 de ori mai mare decât vitamina E şi de 50 de ori mai puternică decât vitamina C.  Antioxidanţii din extract au capacitatea de a proteja organismul de radicalii liberi (celule înalt reactive produse de propriul organism care afectează funcţia celulară), diminuând astfel procesul de îmbătrânire prematură, de aceea este considerat „elixirul tinereţii”.

_MG_0076 _MG_0077

Cercetările multiple au dovedit eficienţa extractului din semințe de struguri asupra mai multor boli:

– Reduce colesterolul “rău” din sânge şi previne afecţiunile cardiovasculare.

– Întăreşte vasele sangvine prin creşterea elasticităţii pereţilor capilare, prevenind formarea plăcilor de ateroscleroză în artere.

IMG_1601-1024x682 IMG_1620-1024x682 IMG_1628-1024x682

IMG_1631-682x1024– Conţine unul din puţinii antioxidanţi ce poate penetra bariera encefalică pentru a ajuta la protejarea creierului şi a ţesutului nervos, astfel te apără de boala Alzheimer.

– Reglează nivelul de zahăr din sânge şi previne diabetul zaharat de tip 2, în plus are o putere antiinflamatoare asupra pancreasului.

– Previne şi ajută la tratarea osteoporozei prin creşterea densităţii osoase.

– Împiedică dezvoltarea unor formaţiuni tumorale benigne, cum sunt chisturile ovariene, fibroamele uterine adenoamele si adenofibroamele mamare. Adică te apără de incidenţa mai multor tipuri de cancer. Ba mai mult, în cazul bolnavilor de cancer diminuează efectele chimioterapiei.

– Îmbunătăţeşte vederea şi previne cariile dentare.

– Ajută la creşterea părului şi unghiilor.

– Protejează pielea de razele ultraviolete şi oferă elasticitate acesteia.

VO - Logo pt Blancsatul Ghidighici, str. Drumul Bâcului, 14 „C”
tel./fax + 373 22 92 94 44
e-mail.:info@vegetal.md
www.vegetal.md

A început sezonul ciupercilor! ANSP vine cu recomandări

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) informează că pe parcursul primelor nouă luni ale anului 2022, au fost înregistrate 11 cazuri de intoxicații cu ciuperci cu afectarea a 14 persoane, dintre care 2 copii. De asemenea, pe parcursul anului 2021, au fost înregistrate 143 de cazuri de intoxicație cu ciuperci otrăvitoare cu afectarea a 180 de persoane, dintre care 41 au fost copii cu vârste de până la 17 ani.

Potrivit ANSP, cauzele principale care au generat apariția intoxicațiilor au fost colectarea independentă din locuri neautorizate, prepararea și consumul ciupercilor conservate în condiții casnice.

În vederea prevenirii cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, îndeosebi a formelor grave, ANSP recomandă respectarea următoarelor reguli:
# consumaţi doar ciupercile cumpărate în locuri autorizate;
# evitaţi procurarea ciupercilor de la persoanele neautorizate, care le comercializează în preajma traseelor auto;
# evitaţi recoltarea ciupercilor de pe terenurile care au fost tratate cu pesticide sau din preajma autostrăzilor;
# ciupercile bătrâne, degradate şi viermănoase nu trebuie să fie culese şi consumate, deoarece în ciupercile bătrâne se acumulează dejecţiile larvelor de insecte;
# nu păstați preparatele care conțin ciuperci mai mult de 24 de ore;
# consumați ciupercile comestibile în stare tânără, suficient de bine preparate termic (minim 30 minute);
# consultaţi o persoană competentă pentru recunoaşterea ciupercilor comestibile şi necomestibile şi pentru a exclude orice nesiguranţă pe care o aveţi atunci când le culegeţi.

Mergând la cules ciuperci, multe persoane se bazează pe cele mai „sigure” semne care, în opinia lor, îi ajută să identifice uşor o ciupercă otrăvitoare. Iată care sunt aceste teste FALSE de care NU trebuie să țineți cont niciodată:
# FALS: ciupercile atacate de către limacși sau de către insecte nu sunt toxice;
# FALS: schimbarea culorii unei secțiuni executate în corpul de fructificație al ciupercii poate indica toxicitatea ei;
# FALS: la contactul dintre o ciupercă otrăvitoare și un obiect de argint (de obicei un tacâm), aceasta din urmă se înnegrește;
# FALS: dacă se gătesc sau se țin ciupercile în oțet, acestea își pierd toxicitatea;
# FALS: prin aruncarea apei în care s-au ținut ori gătit ciupercile, se micșorează toxicitatea acestora;
# FALS: înnegrirea cepei sau a usturoiului în timpul fierberii ciupercilor indică toxicitatea;
# FALS: colorația vie a unei ciuperci indică toxicitatea ei.

Pentru a informa și sensibiliza populația despre pericolul consumului de ciuperci otrăvitoare și efectele asupra sănătății, despre măsurile de prevenire a intoxicațiilor cu ciuperci și despre primul ajutor în caz de intoxicație, ANSA organizează, în premieră, în perioada 3-9 octombrie, Săptămâna națională de prevenire a intoxicațiilor cu ciuperci.

Pe parcursul săptămânii vor fi realizate activități de informare și comunicare tematică, discuții publice, instruiri, mese rotunde, seminare de instruire.

ANSA retrage un lot de ouă din cauza unei bacterii. Consumatorii pot returna produsul

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a unui lot de ouă de găină. Cauza retragerii este depistarea prezenței Salmonella în fecalele găinilor ouătoare. 

ANSA a anunțat retragerea unui lot de ouă de găină din rețeaua de comerț. Persoanele care au procurat aceste ouă le pot returna

Lotul de ouă sunt de producție SRL „Aviton Agro” , codul 3MD TR 027, iar perioada de expirare este de la 18 octombrie 2022 până la 29 octombrie 2022.

Persoanele care au achiziționat produse din lotul dat sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate. 

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.  

Pentru informații suplimentare, ANSA îndeamnă oamenii să contacteze administrația SRL „Aviton Agro”, la numărul de telefon +373 029 147 895. 

3 diete dovedite științific. Care sunt regimurile alimentare care chiar funcționează

Deși așteaptă rezultate uimitoare, multe persoane ajung să fie dezamăgite la finalul unei curei de slăbire. Unele diete au la bază date științifice, altele mai mult promisiuni. Important este să și găsiți dieta care să vi se potrivească. Nutriționiștii nu recomandă pierderea bruscă în greutate, cu diete severe, ci mai degrabă adoptarea unei stil alimentar sănătos, care să dea rezultate pe termen lung.

Iată 3 diete sănătoase și eficiente, care au fost dovedite științific:

1. DIETA LOW CARB

Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați este perfectă pentru persoanele care au nevoie să slăbească și care au probleme de sănătate. Este flexibilă, permițându-vă să vă ajustați aportul de carbohidrați în funcție de obiectivele impuse. Această dietă este bogată în legume, carne, pește, ouă, fructe, nuci și grăsimi, dar săracă în amidon, zaharuri și alimente procesate.

2. DIETA MEDITERANEANĂ

Dieta mediteraneană este o dietă pe care mulți nutritioniști o laudă, fiind extrem de apreciată. S-a dovedit că ajută la slăbit, dar e benefică și pentru santate. Dieta mediteraneană a fost bine studiată și e deosebit de eficientă pentru prevenirea bolilor de inimă.
Aceasta se bazează pe alimentele care erau consumate în mod obișnuit în regiunea mediteraneană în secolul al XX-lea și mai devreme.

Ca atare, include o mulțime de legume, fructe, pește, carne de pasăre, cereale integrale, leguminoase, produse lactate și ulei de măsline extravirgin.

3. DIETA PALEO

În prezent, este dieta Paleo este cea mai populară dietă din lume. Aceasta presupune să mănânci multe alimente neprelucrate – practic să te hrănești așa cum o făceau strămoșii nostri cu sute de ani în urmă.

sursa: www.digi-life.tv

Aurelia Cupcea intră pe mâna stiliștilor de la Unica!
Articolul anterior
Bocanii masculini te fac remarcată!
Articolul următor