Franțuzoaicele nu se îngraşă. Secretul lor?

Franțuzoaicele sunt feminine, sociabile, stilate și au un mod  de viață dorit de toate femeile din lume. Acestea par să mănânce tot ce poftesc și totuși nu se îngrașă. Succesul stilului lor de viață pare să fie ciocolată, dragostea, diversitatea și nu în ultimul rând echilibrul.

separator
wu8er

„Franțuzoaicele nu se îngrașă, dar savurează pâinea și produsele de patiserie, vinul și mesele obișnuite, cu trei feluri”, pare imposibil să le ai pe toate, însă dacă ele pot, înseamnă că toate putem.

Mulți dau vina pe sistemul lor și pe trucurile moștenite de la femeile din familie, însă asta nu înseamnă că franțuzoaicele nu au grijă să mănânce cu moderație. De multe ori, celebritățile născute în Franța recunosc că nu țin diete și nu fac sală, asta pentru că au un stil de viață organizat de la bun început: mănâncă echilibrat și merg mult pe jos.

o-MOINS-MANGER-RESTAURANT-facebook

Franțuzoaicele nu se îngrașă – ghid de viață

Secretul lor, rezumat într-o singură propoziție sună cam așa: „Nici sentimentul de vinovăție, nici privarea voluntară, ci modul de a învăța să te bucuri la maxim de lucrurile care îți plac cel mai mult.”

Ca și în cazul stilului vestimentar, mai puțin înseamnă mai mult – mai puțină cantitate la o masă, înseamnă mai multe mese pe zi. Trebuie să îți stabilești care este cea mai importantă masă a zilei și de aici pornește totul: dimineața mănânci, dar mai puțin, la prânz te saturi cu trei feluri, iar seara îți cenzurezi apetitul cu o supă și poate un desert (din fructe de preferat).

Un sfat important de la franțuzoaice este să îți pregătești singură mesele și să profiți cât de des poți de fructele și legumele de sezon. Franțuzoaicele încearcă să nu mănânce în picioare și nici să se uite la televizor în timpul mesei, profită de o masă și socializează cu persoanele apropiate.

EvaGreen MarionCotillard VanessaParadis

„Tout est une question d’attitude” și chiar așa este, totul este o problemă de atitudine, mereu trebuie să te simți bine în pielea ta.

Schimbări de atitudine, „Vive la France!”

 • Franțuzoaicele mănânca porții mai mici din mai multe lucruri.
 • Franțuzoaicele mănânca mai multe legume și fructe.
 • Franțuzoaicele apreciaza pâinea și nu ar concepe o viață fără carbohidrați.
 • Franțuzoaicele nu mănâncă „fără grăsimi”, ” fără zahăr”, ci caută să mănânce cu moderație tot ce este bun și natural.
 •   Franțuzoaicele sunt nebune după ciocolată, însă își dozează mâncarea, băutura și mișcarea după un program săptămânal.
 • Franțuzoaicele nu se cântăresc des, preferă să controleze cu mâinile (ale lor sau ale „lui”), cu ochii și cu hainele când au luat în greutate.
 • Franțuzoaicele mănâncă trei mese pe zi și nu ronțăie tot timpul câte ceva.
 • Franțuzoaicele nu așteaptă să le fie foame și nici nu sunt ghiftuite după o masă.
 • Franțuzoaicele experimentează, însă nu sunt amatoare de băuturi tari, alcoolul îngrașă. Totuși, la masă preferă un pahar de vin sau poate de șampanie.
 • Franțuzoaicele beau apă toată ziua.
 • Franțuzoaicele sunt de părere că mâncatul acasă este la fel de senzual și romantic ca și mâncatul la un restaurant.
 • Franțuzoaicele se aranjează chiar și pentru a duce gunoiul. Da, sunt atât de încăpățânate.
 • Franțuzoaicele adoră moda, dar știu că poți ajunge departe și cu o tunsoare stilată, o sticlă de șampanie și un parfum divin.
 • Franțuzoaicele știu că „l’amour fait maigrir” (dragostea te face să slăbești).
 • Franțuzoaicele evită orice lucru care cere prea mult efort pentru prea puțină plăcere.

Pe final, un singur lucru vă mai spun, că orice femeie, și cea franțuzoaică se mai pierde în agitația de zi cu zi, însă mereu revine pe drumul cel echilibrat.

„Bon courage, bonne chance et bon appetit!”

Sursa

Poze cu Sofia Rotaru și Dmitrii Malicov de la concertul din Fălești!
Articolul anterior
Cireşele – un remediu bun împotriva celulitei!
Articolul următor
Alte articole interesante