Cireşele – un remediu bun împotriva celulitei!

A venit sezonul când natura ne dăruieşte cele mai benefice, aromate şi delicioase fructe. Organismul nostru se poate alinta din plin cu  diversitatea de vitamine  pe care le are fiecare fruct.

separator

Cireşele sunt  energizante şi totodată te ajută să elimini toxinele şi grăsimea din organism, atenuând celulita.

Cireșele conțin vitaminele A, C și K, magneziu, potasiu, fosfor, calciu și fibre. Conținutul de pigmenți antocianici, un antioxidant puternic, fac absorbția vitaminei C mai bună. Are un conținut mediu de 15% glucide, ceea ce o transformă în cel mai bun energizant al verii.

Cireaşa amară

Cireşele amare se numără printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanţi. Sucul de cireşe amare şi cireşele amare uscate au mai mulţi antioxidanţi decât coacăzele.  Consumul a 20 de cireşe amare pe zi îţi poate oferi aceeaşi ameliorare a durerii, pe care o obţii, după ce iei o aspirină sau un nurofen.

Cireşele amare sunt, de asemenea, o sursă naturală de melatonină, un antioxidant puternic, cu proprietăţi imunomodelatoare. În plus, cireşele amare conţin compuşi care te protejează împotriva bolilor neurogenerative.

Ceaiul din cozi de cireşe contra celulitei

Din păcate, foarte puţini ştiu că acele codiţe mici ale cireşelor sunt benefice organismului nostru. Acestea sunt recomandate, sub formă de ceai, în caz de calculi renali, reumatism sau gută.  Mai mult decât atât, acestea scad febra şi îndepărtează răceala.

În acelaşi timp, ceaiul de cozi de cireşe te ajută la eliminarea celulitei, îndeosebi dacă acesta este făcut concomitent cu masajul şi împachetările anticelulitice.

Prepară ceaiul, adăugând o linguriţă de cozi de cireşe la o cană cu apă.

Cireşe… pentru frumuseţe

Vrei să ai un păr lung, strălucitor şi sănătos? Un ten catifelat şi unghii rezistente? Atunci alintă-te cu cât mai multe cireşe. Conţinutul bogat de vitamina A se regăseşte în toate tratamentele pentru stimularea creşterii părului, a unghiilor şi a pielii, aşa că este recomandat să profiţi de acest moment, pentru a consuma cantităţi mari de cireşe.

Consumul de cireşe îţi asigură:

  • întinerirea tenului;
  • prevenirea îmbătrânirii;
  • o sursă bogată de fibre şi apă, hidratând astfel organismul;
  • o valoare calorică scăzută care acţionează asupra detoxifierii organismului;
  • o metodă de tratament împotriva iritaţiilor  tenului, în acnee ori dermatita seboreică.

Îţi propun o mască din pulpă de cireşe, care îți ia doar 5 minute

1.  Mixează pulpa de cireşe, până obţii o pastă;

2.  Aplică pe faţă pasta obţinută;

3.  Las-o să acţioneze timp de 15 minute;

4.  Apoi clăteşte  tenul cu apă minerală;

Masca realizată din pulpă de cireşe are o acţiune de revigorare pentru persoanele care se confruntă cu un ten sensibil, obosit, îmbătrânit sau tern.

 

 

Franțuzoaicele nu se îngraşă. Secretul lor?
Articolul anterior
Azilul fostelor prostituate. Ce obiceiuri au bătrânele! Vezi foto
Articolul următor
Alte articole interesante