Mâncare nesănătoasă în grădinițe! Un grup de părinți s-a plâns parlamentarilor de felul cum sunt alimentați, de fapt, copiii

Autoritățile promit meniuri noi pentru școli și grădinițe, în contextul în care cele elaborate anul trecut de specialiștii Ministerului Sănătății vor fi revăzute. Astăzi, comisia parlamentară cu privire la alimentația copiilor a audiat mai mulți părinți care s-au plâns pe calitatea mâncării pe care o consumă copiii de la grădiniță.

separator
gg

Mamele au venit la comisia Parlamentară cu un șir de nemulțumiri, potrivit agora.md:

„Cum să-i faci copilului 150 de grame de piureu din 60 de grame de cartof și 10 grame de unt?”, s- arătat indignată o mămică.

Un alt părinte a întrebat cum poate mânca un copil de 2-3 ani o salată din varză aspră.

„Eu nu știu cum o pote el asimila. Acum nu este varză de primăvară, fragedă, iar la copii de 2-3 ani nu se poate de dat așa salate, din varză pentru borș”, a spus femeia.

Practic toți părinții au menționat că în meniurile copiilor lor persistă combinații alimentare incompatibile.

„Fetița mea a avut la dejun lapte și la prânz – mazăre și am luat-o cu pancreatită la spital. Închipuiți-vă că în farfurie avem lapte, fasole sau mazăre împreună. Cred că pancreasul unul adult nu ar rezista”, a declarat o mămică.

Membrii comisiei au asigurat părinții că le-au recepționat plângerile.

„Noi am vrut astăzi să ne documentăm ca ulterior să facem modificări la situația actuală. În ceea ce privește meniurile, vom avea o întâlnire cu Ministerul Sănătății ca să revadă meniul elaborat. A fost etapa de excludere a produselor procesate, este bine, dar doleanțele părinților trebuie luate în considerație. Ulterior, vom oferi și alte detalii din lucrul comisiei. Ne vom deplasa și în teritoriu ca să vedem cum tratează această problemă administrația publică locală din teritoriu”, a declarat președintele comisiei, Radu Mudreac.

Comisia specială urmează să-și încheie lucrările la finele lunii martie.

Fiica Violetei Gașițoi, protagonistă într-un videoclip, în SUA
Articolul anterior
Cifre alarmante! Aproape 6000 de moldoveni mor în fiecare an de cancer
Articolul următor
Alte articole interesante