Pliculeţele ieftine de ceai cresc nivelul de fluor în organism. Acest lucru ne poate afecta dantura şi oasele, scrie Daily Mail.

Fluorul se regăseşte în mod natural în plante. Acestea acumulează flour pe măsură ce cresc şi se maturizează, iar frunzele mari sunt cele care conţin cele mai mari cantităţi din acest mineral. La momentul recoltării plantelor, frunzele mari, cu mai mult fluor, sunt folosite pentru a produce un ceai de o calitate inferioară. Acestea ajung în pacheţele ieftine de ceai din magazine.
În condiţiile în care doza zilnică recomandată de fluor pentru sănătate este de 3 mg, cercetătorii au descoperit că patru ceşti de ceai ieftin, la pliculeţe, oferă organismului 6 mg din acest mineral, adică o doză dublă faţă de cea recomandată, ceea ce predispune la o mulţime de pericole pentru sănătate.
În momentul în care nivelul fluorului din organism depăşeşte doza zilnică recomandată, există riscul apariţiei:
- durerilor articulare
- slăbiciunii musculare
- osteoporozei
- afecţiunilor renale
- afecţiunilor dentare
- cancerului.
Pliculeţele devin astfel un risc pentru sănătate, în condiţiile în care corpul primeşte fluor şi din alte surse alimentare – apa de la robinet, peşte etc.
În plus, pliculeţele de ceai cu diferite arome conţin o serie de aromatizatori periculoşi pentru sănătate.