Obiceiuri alimentare pe care trebuie să le respecți!

Te-ai decis să ai grijă de tine, vrei să scapi de câteva kilograme în plus – trebuie să adopți un stil de viață sănătos care, cu timpul, să devină o rutină zilnică.

separator
Obiceiuri alimentare pe care trebuie să le respecți!

În ultimul timp tot mai multe persoane renunță la micul dejun. Acestă masă nu trebuie exclusă, deoarece este sursa ta de energie pentru întreaga zi. De preferat este să mănânci între orele 6.00 – 9.00.

micul dejunDacă vrei să dai câteva kilograme jos, atunci nu omite micul dejun și nu te înfometa, vei ajunge la finele zile epuizată, stresată și tentată să mănânci orice seara pentru a-ți potoli foamea. Un minunat mic dejun poate fi din: fulgi de ovăz, iaurt, un ou fiert, piept de pui fiert.

Urmează o gustare în jurul orelor 10.00-11.00, nu mai puțin după două ore de la micul dejun. Aceasta poate fi un fruct sau o legumă, pentru a furniza organismului vitamine și minerale, ca să reziste până la următoarea masă.

pranzPrânzul este la fel de necesar ca și micul dejun, între orele 13.00 – 14.00. Trebuie să conțină proteine și carbohidrați. Ideal ar fi să consumi carne slabă, poate fi pește și salată.

La fel între prânz și cină îți poți permite o gustare între orele 15.00 – 16.00. Gustarea poate să conțină la fel un fruct sau o legumă.

cinaPentru cină este necesar să mănânci legume fierte, între orele 18.00 – 19.00.

Un alt mic truc: încercă să obții între cină și micul dejun cel puțin 14-15 ore (dacă cina a fost la orele 18.00, mic dejun trebuie să fie între orele 8.00 – 9.00).

După cină nu mai experimenta alte gustări.

Orele meselor sunt foarte importante

Control precis al regimului alimentar și mesele literalmente, pe ceas, va contribui la dezvoltarea unui sistem eficient, care în viitor va deveni o rutină.

Un regim alimentar echilibrat este calificat de specialiști drept un organism care va funcționa ca și un ceas elvețian. Nutriționiștii aprobă o greutate corporală permanentă, endocrinologii – metabolism echilibrat, psihoterapeuții – un plan clar de acțiuni și încrederea în sine și terapeuții – o sănătate de fier.

Text: Snejana Țugui

Aura Revenco: Erau chiar ei cei doi copii abandonaţi de mama şi în vara 2013…
Articolul anterior
Irina Madan: Succes pictat pe vise ambițioase
Articolul următor
Alte articole interesante