Irina Madan: Succes pictat pe vise ambițioase

La vârsta ei unii doar visează…. Visează la o carieră, la celebritate, la un job bun, la venituri impresionante, mașini de lux…. Dar visele ei au prins deja aripi pe pânză și o duc peste mări și țări de unde gustă încet din atât de râvnita și așteptata celebritate. Nu a uitat de Feți Frumoși și Ilene Cosânzene. I-a luat pe toți în colecțiile sale, le-a oferit centimetri pătrați de veșnicie, care îi vor păstra numele și amintirile de acum încolo.

separator

 Am văzut-o pe podium în cadrul unui important eveniment de modă de la Londra. Atât de tânără și atât de frumoasă. O expresivitate impresionantă. Aș fi jurat că este un model și încă unul de succes. Scena este facută pentru ea, m-am gândit în acel moment. Și n-am greșit. Scena este a ei. A cucerit-o nu cu pași de top model, ci cu propriile creații. “Am avut cândva, demult dorința de a deveni model. Însă aceste vise au trecut foarte repede. M-am înscris la niște cursuri de modeling în primul an de facultate (2009), pe care nu am apucat să le termin. Am fost îndemnată de o profesoară să merg, pentru a obține, în primul rând, experiența din culise. Contează foarte mult și acest fapt. Nu mă regăseam deloc în acel mediu și am renunțat”, îmi povestește Irina.

1970523_1600450756844572_4060191337214099085_n10173780_1583592378530410_8308825028604421735_n DSC04330
DSC07462

A început să picteze abia la 19 ani. Până atunci, pictura a fost doar un hobby, un vis. “Regret că nu am început mai devreme. În timp ce făceam facultatea de design vestimentar aveam ore de pictură și desen. La pictură aveam cea mai mică notă dintre toate materiile, pentru că într-adevăr nu-mi reușea pictura de șevalet. Mă întrista mult acest lucru. Îmi plăcea mult pictura în culori, dar nu puteam să-i fac față“, își amintește Irina. Ambiția a ajutat-o să-și relizeze marele vis. Cuprinsă de dorința de a impresiona în cadrul colecției de final de facultate a pornit în căutarea stofelor deosebite. Dar s-a întors acasă doar cu ideile sale și planurile car nu și-au găsit materializarea în nicio stofă din comerț. Și-a cumpărat vopsele speciale și a pornit călătoria spre ceea ce avea sa-i definească viitorul. “Am ajuns să pictez acum și să pun accent anume pe pictura manuală. M-am regăsit total și nu vreau să fac altceva”, declară tânărul designer. Și tocmai în acest moment s-a simțit norocoasă că s-a născut în Moldova. Nu din cauza oportunităților, care aproape că nu există, ci datorită frumoaselor tradiții românești. A împrumutat din folcor ornamente, figuri și game de culori care au inspirat-o să creeze o colecție unică.

1471096_10152380482858012_1137001765_n1919658_1560622720827376_4326702352016895249_n10469891_1580127245543590_2416045961422038484_nIMG_1410 (копия)d

Dar nu a fost întotdeauna atât de sigură de propriile forțe și de ceea ce-i rezervă viitorul. I-a plăcut curajul de a urma o facultate la care a visat. Era mândră că este studentă la Arte, dar a avut și momente de ezitare. Și tocmai din acest motiv chiar de la anul II s-a mai înscris la o facultate. “În anul 2014 am absolvit a doua facultate – cea de Jurnalism, pe care am făcut-o la frecvență redusă. Accentul mereu l-am pus pe artă. Le făceam pe ambele concomitent și îmi luau mult din puteri mai ales când se suprapuneau. Am ales și jurnalismul pentru că îmi plăcea să scriu și totodată îmi doream să pot supraviețui cumva după ce absolvesc”, mărturisește tânăra. Experiența nu a fost una zadarnică. Scrie mereu despre ceea ce creează. Expune în litere ceea ce prinde culoare pe stofele ei.

11047940_519539611519194_1866372822792817601_nDSC04262IMG_1383 (копия)dIMG_1569 (копия)d
IMG_3702 (701x1024)

Acum are o nouă provocare. Marketingul este domeniul care ar trebui să o ajute pe Irina să pună pe roate o viitoare afacere. Visează la propriul brand, la propria casă de modă. Este gata să învețe pentru a face următorul pas. “Vreau să pictez tot mai mult, pentru a progresa. Vreau să-mi creez și o echipă. Singură nu mai fac față și pierd timp prețios”, recunoaște Irina Madan. Nu este pregătită să încredințeze pensulele altcuiva, dar ar vrea să mai împartă din volumul de muncă. Ar renunța la croit și la cusut, proces ce îi fură foarte mult timp prețios.  Până acum a făcut totul de una singură. “Deocamdată sunt nevoită să optez pentru ținute exclusiviste create la comandă. Am lansat și câteva colecții și în viitor îmi propun să pun accentul pe colecții. În decurs de un an și jumătate am creat peste 100 de haine pictate manual”, spune Irina. Când a absolvit facultatea de Arte, valul comenzilor a surprins-o nepregătită. Nu era gata să-i facă față. Dar a muncit din greu. A mizat pe inspirație și a furat toate culorile naturii pentru a crea mici capodopere. Nopțile nedormite au dus-o recent la Londra. “Păsările Moldovei” așa s-a numit colecția care a făcut-o celebră la Art & Fashion – Industry of beauty. “Experiența de la Londra a fost o ușă deschisă pe care o vedeam din depărtare și la care știam că voi ajunge cândva, dar nu presupuneam că atât de curând se va întâmpla asta. Am luat multă energie pozitivă de la această experiență, am cunoscut oameni speciali care m-au motivat prin aprecierea creațiilor mele”, povestește Irina Madan.

11036082_519539858185836_1109893985133435602_nDSC06575IMG_6281IMG_6319

Este cu adevărat curajoasă și are o mulțime de planuri. Știe ce vrea să creeze și cum să-și promoveze creațiile. Este gata să-și plimbe “Păsările” și “Lelițele” în lumea întreagă pentru a îmbrăca cele mai frumoase femei în picturi purtate în suflet încă din copilărie și încălzite la inima unei moldovence de succes.

#usideschise Radmila Popovici: discriminare în domeniu, relația cu tata și drumul către a scrie

O discuție despre tinerețe fără bătrânețe cu o poetă autentică din Moldova. Radmila Popovici ne împărtășește secretele ei de a fi creativă și cel mai important, ne învață cum să ne împrietenim cu scrisul. Ne-am obișnuit să vânăm perfecțiunea și să ignorăm umanul. Trăim viața la repezeală fără a ne opri la prezent. Nu discutăm despre subiectele tabu, cum ar fi rolul adevărat al femeii în societate, și lăsăm feminismul să preia locul feminității. Astăzi la #usideschise, cu Aura, lăsăm viața să curgă natural la Complexul Turistic Costești.

#mamasita: Lilia Dediu – “Am mers la maternitate crezând că o să-mi țin puiul în brațe, dar…!”

Lilia Dediu, femeia care a reușit să-și regăsescă echilibrul după pierderea unui copil. Nu a fost un drum ușor, a avut nevoie de mult timp, susținere și grijă din partea oamenilor dragi pentru a nu se izola cu totul. O mamă pentru care familia este totul, îi pune mereu pe prim plan și se străduie să fie prezentă mereu când este nevoie de ea.

Azi la #mamasita cu Olesea Svecla avem o femeie fenomenală!

Visezi la o vacanță de vis cu un buget optim? Atunci acest articol este pentru tine

Atunci când planifici o călătorie ai o sumedenie de întrebări legate de destinație, hotel, deservire, atracții turistice, siguranță, confort etc. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru o agenție de turism care îți poate răspunde la toate întrebările și poate să-ți organizeze vacanța de vis cu un buget optim.

Excellence Travel Concierge are peste 16 ani de experiență în turism, iar  punctele forte sunt atitudinea față de clienți, calitatea serviciilor și responsabilitatea asumată pentru fiecare client care apelează la serviciile agenției, menținând, în același timp, prețurile accesibile.

Suntem obișnuiți cu agențiile turistice care vând în masă: spui ce buget ai, când și unde vrei să pleci și primești lista de hoteluri care se încadrează în buget stabilit. Companiile turistice de tip concierge, precum Excellence Travel Concierge, sunt un concept relativ nou și diferă de cel tradițional.

Probabil vă întrebați cum își planifică vacanța călătorii gurmanzi? Răspunsul e simplu, ei apelează la serviciile unui travel concierge, care va organiza în detalii călătoria lor.

Olga Plis este un Elite Travel Conciere și proprietara agenției de turism Excellence Travel din Republica Moldova. În cei peste 16 ani de experiență în turism, Olga a reușit să viziteze peste 40 de țări. Peste 80% dintre clienții agenției sunt cei care apelează repetat la serviciile de travel concierge. În drumul profesional, Olga a activat în diverse agenții cu renume din țară. Călătoriile sunt pasiunea ei, iar munca asiduă pentru organizarea vacanțelor la nivel superlativ, au avansat-o treptat de la poziția de manager în turism la Director General. Ulterior, Olga Plis a reușit să înființeze o agenție de turism care oferă consiliere în turism și organizează vacanțe exclusive.

”Dorințele clienților pot varia de la cerințe standarde, la extravagante, tururi personalizate și experiențe care se considerau imposibile în trecut. Din acest motiv, în companie lucrează doar persoane cu experiență, care au autoritate în domeniul managementului și turismului. Pentru managerii Excellence Travel nu există vacanță prea complicată sau imposibil de realizat.”, a menționat Olga Plis.

Excellence Travel Concierge prestează o gamă largă de servicii. Vă prezentăm doar câteva:

✔️bilete avia
✔️business deplasări
✔️servicii individuale
✔️servicii turistice
✔️cazare
✔️organizarea evenimentelor
✔️organizarea tururilor de Relax & Spa
✔️turism balnear

”Noi promovăm serviciile de calitate și înțelegem importanța relaxării în timpul vacanțelor. Locațiile și activitățile recomandate de noi sunt cele mai bune de pe piață și corespund valorilor agenției noastre. Noi apreciem și promovăm restaurantele, hotelurile și atracțiile turistice care și-au demonstrat valoare și unicitatea în timp.

Serviciile noastre de concierge sunt asigurate de o echipă de profesioniști care vor putea îndeplini orice dorință, indiferent de cât de neobișnuită este. Activăm 24/7 și suntem gata mereu să vă ascultăm, să oferim consiliere și să acționăm.”, a mai adăugat Olga Plis.

În mai puțin de o lună copii vor avea vacanța de Paște. Temperaturile blânde din acea perioadă vă oferă posibilitatea să alegeți între mai multe destinații, Turcia, Egipt, Dubai sau Europa cu zbor direct din Chișinău.

Fiecare destinație are farmecul său și e greu să alegi doar una. Am pregătit câteva caracteristici de care să ții cont când decizi unde să petreci vacanța de Paște împreună cu cei dragi.

EGIPT – a devenit o destinație actuală pe tot parcursul anului. Marea azurie, recife de corali, scufundările, excursiile istorice și prețurile atractive aduc turiștii de pretutindeni.

TURCIA – nu e doar despre plaje magnifice scăldate de 4 mări. E și despre Pamukkale, Cappadocia, temple antice, legende mitologice și shopping reușit.

DUBAI – este un must have pentru cei care apreciază cultura arabă, confortul, luxul și extravaganța. Unul dintre cele mai bogate orașe din lume, te cucerește prin arhitectura, zgârie norii din cartea recordurilor și diversitate oamenilor care-l vizitează.

EUROPA – Italia, Franța, Spania și Portugalia pot fi explorate la infinit și tot nu vei reuși să vă bucurați de tot ce oferă aceste țări.

Pentru mai multe detalii, puteți apela la numărul de telefon: 069702611, lăsa un mesaj pe pagina de Facebook/Instagram : @excellence_travel_moldova sau ne puteți vizita pe adresa str. V.Alecsandri 105, or. Chișinău

Obiceiuri alimentare pe care trebuie să le respecți!
Articolul anterior
Cum sunt născuți și educați copiii evrei ca să fie deștepți
Articolul următor