Aura, Lorry şi Betty te învaţă cum să încondeiezi ouăle de Paşti !!!

Pe frumoasele noastre le-am prins pe picior bun. Au acceptat cu plăcere provocarea “unica.md”. Dis- de- dimineaţă şi-au pregătit pensulele, vopselele,  şi-au pus imaginaţia în mişcare şi s-au apucat de încondeiat ouă de Paşti.

„Anii trecuţi încondeiam ouăle cum ne trecea prin cap. Anul ăsta însă  ne-am informat mai mult. Am căutat pe net, cum ar fi mai bine să le colorăm. Avem periuţe speciale, foarte subţiri. Vom  face ornamente, flori în culori aprinse. Fetiţele au fost încântate, când au auzit la ce provocări vor răspunde. Zilnic mă întrebau dacă am cumpărat vopsea, pensule. Cel mai interesant este că în ziua de Paşti punem ouăle pictate pe masă. Atunci fetele  sunt curioase al cui ou va fi ales de musafiri. De fiecare dată exclamă: „Ăsta e oul meu. Eu l-am pictat!!!”

Nu-mi iese aluatul pentru copt. Voi cumpăra cozonac şi pască.

În familia mea nu are cine coace. Mama făcea pască pe vremuri, dar în timp a renunţat. Nici soacra nu coace pască, pentru că de mulţi ani este plecată peste hotare. O soluţie este iarmarocul de Paşti, unde găsim o varietate mare de produse.

De fapt, nu-mi place să fac prăjituri. Decât să-mi bat joc de pâine mai bine nu experimentez.

Reţete de Paşti din bucătăria Aurei

Masa de Paşti este o problemă pentru mine. În familie gătim raţional. Bucatele nu sunt calorice. Avem multe salate din legume. Din bucatele tradiţionale gustăm cu multă atenţie. În prima zi de Paşti mai mergem în ospeţie la rude. Acolo, de fapt, este tentaţia cea mare, pentru că dau de pârjoale, bătute, clătite, sarmale, de la care cu greu mă abţin. Pe masa mea vei găsi doar cozonac, mieluţ, peşte la grătar, ouă şi multe salate.

Mieluţul îl marinăm în apă gazată şi multă ceapă ca să dispară mirosul, după care îl punem la cuptor.

Mai avem un obicei culinar: să facem peşte la grătar. Cumnatul aduce peştele din Delta Dunării, pe care îl preparăm gustos. Îl ungem cu maioneză, îl învelim în foaie de staniol şi îl pârjolim la grătar.

Ştiu că de Paşti voi pune vreo 2 kg în plus!!!

În acest an nu am postit mai mult, din cauza problemelor de sănătate. Dar mama şi soţul au ţinut tot postul. Am şi slăbit toţi, chiar şi eu cu un kilogram.

Ştiu ce mă aşteaptă la sărbători. După celebra masă pascală am o metodă de a săpa de kilogramele depuse.   Dacă ai mâncat mult, a doua zi te limitezi doar la apă sau mere. Ceea ce ai mâncat se curăţă. E mai greu când mănânci mult două zile la rând. Atunci e de dorit să mergi şi pe la sală.

Pentru cititoarele „Unica.md”: „Sărbători luminoase în familiile Dumneavoastră!!!”

Text: Olga Chirica

 

paste
Articolul anterior
Minunea Paștelui
Articolul următor
Alte articole interesante