Modul în care supermarketurile păstrează fructele proaspete este un mister pentru mulți oameni. La urma urmei, magazinele comandă cantități mari de lucruri care s-ar putea să se strice rapid pentru noi, acasă. Așadar, cum păstrează fructele și de ce bananele sunt mereu proaspete în supermarketuri?
Ce se întâmplă în fiecare seară în supermarketuri
Supermarketurile depozitează majoritatea fructelor în frigidere mari, în camera din spate. În fiecare seară, fructele sunt scoase de pe rafturile de vânzare și plasate în frigider pentru a prelungi durata de depozitare. Apoi este reaprovizionat și rotit în dimineața următoare. Unele fructe și legume nu au nevoie de refrigerare și sunt lăsate la vedere peste noapte.
Cât de vechi sunt fructele din supermarketuri?
Multe dintre ele sunt destul de vechi. Adevărul este că majoritatea fructelor nu sunt atât de proaspete pe cât credeți. Prin proaspete, înțelegem: abia au fost recoltate. Realitatea este că acestea sunt adesea recoltate în cantități mari și apoi conservate în timp, fiind oferite treptat în magazine și supermarketuri.
Merele sunt de obicei lustruite cu ceară pentru a le îmbunătăți aspectul și a încetini deteriorarea. Unele fructe sunt conservate timp de până la 6 sau 12 luni. Timpul necesar pentru procesul de conservare variază de la fruct la fruct. Poate fi vorba de zile, săptămâni sau luni, de asemenea.
După cum știți, fructele proaspete încep să se strice sau să putrezească după un anumit timp dacă nu sunt conservate. Este pur și simplu cel mai practic lucru de făcut, pentru a asigura disponibilitatea pe tot parcursul anului. De fapt, chiar înainte de tehnologia modernă de refrigerare, oamenii au dezvoltat diferite strategii de conservare a alimentelor.
De ce bananele sunt mereu proaspete în supermarketuri
Un fapt pe care probabil că mulți oameni nu îl cunosc este că bananele, în ciuda aspectului lor primitor și proaspăt, provin de fapt din țări îndepărtate. Implicația evidentă este că ceea ce producem nu este suficient pentru a satisface cererea.
După ce sunt recoltate și înainte de a fi trimise aici, acestea sunt spălate și depozitate în cutii. Cutiile sunt apoi trimise în nave sau camioane dotate cu frigidere. Ambele procese: spălarea și refrigerarea, ajută la asigurarea faptului că nu se coc în timpul transportului.
Cu toate acestea, atunci când se apropie de destinație, unde vor fi vândute în cele din urmă, sunt forțate să se coacă. Cum? Există un gaz numit etilenă care este folosit pentru acest proces. În timpul acestui proces, ele sunt depozitate în camere sigilate.
După un anumit timp, gazul este eliminat, în timp ce camera este încălzită. Căldura le coace. Apoi sunt livrate la supermarketuri și magazine alimentare, unde vor fi vândute. Cu riscul de a repeta ceea ce este evident: bananele sunt forțate să se coacă. Procesul de coacere nu este natural.
sursa: www.ego.ro