Peștele cu legume este sănătos și reprezintă o combinație perfectă atât în dieta copiilor cât și adulților. Află o rețetă cum poți pregăti macroul cu legume la cuptor. Peștele va fi moale, fin și foarte suculent, fără miros strident, iar legumele îi vor oferi o aromă deosebită!
Ingrediente:
-2 pește macrou;
-o ceapă medie;
-un morcov mediu;
-200 g de smântână fermentată;
-2-3 căței de usturoi;
-3 roșii;
-un ardei gras;
-sare, piper negru măcinat — după gust;
-ulei — pentru tigaie.
Mod de preparare:
1. Decongelați peștii. Curățați-i de măruntaie și pielița neagră din interiorul lor. Îndepărtați-le capetele, cozile și aripioarele. Spălați-i și uscați-i cu ajutorul prosoapelor de hârtie.
2. Tăiați peștii curățați în bucățele cu lățimea de 1.5-2 cm.
3. Tăiați ceapa în cubulețe și dați morcovul prin răzătoarea mare. Prăjiți-le într-o cantitate mică de ulei până vor fi gata.
4. Îndepărtați cotoarele roșiilor, după care tăiați-le sub formă de rondele.
5. Tăiați ardeiul gras în jumătate. Curățați-l de codiță, semințe și nervuri. Apoi tăiați fiecare jumătate de ardei în 6 bucățele.
6. Răspândiți legumele prăjite pe fundul unei tăvi adânci.
7. Așezați bucățelele de pește, rondelele de roșie și bucățile de ardei în tavă, alternându-le și punându-le în poziție verticală. Dacă vă mai rămân legume, aranjați-le pe marginea tăvii.
8. Presărați peștele și legumele cu sare și piper negru măcinat după gust. Apoi ungeți-le cu smântâna amestecată cu usturoiul trecut prin presa de usturoi.
9. Coaceți mâncărica timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.
Poftă bună alături de cei dragi!
sursa: www.retete-usoare.eu