Mănâncă aceste alimente când ești la menstruație și te vei simți mai bine

Cercetările arată că aceste alimente, pe lângă faptul că trebuie îți menții corpul hidratat în perioada delicată a lunii, te pot ajută să reduci simptomele neplăcute ale menstruației, cum ar fi: balonarea, retenția de apă, slabă putere de concentrare și iritabilitatea.

Calciul este cel mai bun prieten al unei femei în perioada menstruației. Cercetările arată că acest mineral care are grijă de oasele tale poate să reducă crampele menstruale și poate, totodată, să reducă balonarea și retenția de apă. Totodată, calciul te poate ajută și în privința stării tale de spirit și îți crește puterea de concentrare.

Unde găseșți calciul? În produsele lactate precum laptele, iaurtul și brânză, precum și în unele produse de origine vegetală, cum ar fi migdalele, varză chinezească (bok choy), broccoli și alte frunzoase.

Pune accentul pe fibre

Ultimul lucru pe care ți l-ai putea dori în timpul menstruației este să te simți și mai balonată. Fibrele, care îți ajută tractul digestiv să funcționeze „că uns”, te pot ajută. Mănâncă multe surse de fibre pe perioada menstruației, pentru a-ți asigura un tranzit intestinal regulat. Acestea se găsesc în: migdale, mere, anghinare, fasole, mure, semințe de chia, fructele kaki, cartofii dulci, cerealele integrale.

Include surse de fier

Menstruatiile abundente pot contribui la anemia provocată de deficiență de fier la femei, anemie care poate provoca „ceață mentală”, oboseală și schimbările de dispoziție. Chiar dacă nu ai o menstruație abundență, e bine să mănânci alimente bogate în fier în perioada această delicată a lunii. Fierul se găsește în: fasole, carnea de vită, ciocolată neagră, carnea de miel, frunzoase (diverse salate sau legume cu frunze de un verde închis), nuci, semințe de floarea-soarelui, tofu.

Alege surse de magneziu

Specialiștii explică de ce femeile au poftă mare de ciocolată în timpul menstruației, iar motivul este simplu: datorită conținutului de magneziu al ciocolatei. Cercetările arată că magneziul ajută la calmarea simptomelor sindromului premenstrual, cum ar fi durerile de cap și crampele. Găseșți magneziu în: avocado, banane, fasole, ciocolată neagră, peste, frunzoase (legume cu frunze de un verde închis), nuci, semințe, iaurt.

Acizi grași Omega-3 și de vitamina B12

Disconfortul pe care îl simți o dată cu crampele menstruale poate fi redus semnificativ cu o combinație de acizi grași Omega-3 și vitamina B12. Unde le găseșți: în ouă, semințe de în, nuci, fructe de mare, semințe, iaurt.

Vitamina D

Noile studii au arătat că dacă ai un nivel scăzut al vitaminei D în corp, această deficiență poate provoca menstruații neregulate. Totodată, vitamina D joacă un rol important în nivelul energiei tale, stimularea stării de spirit și în lupta împotriva insomniei, toate acestea fiind probleme cu care te confrunți atunci când ești la menstruație. Unde găseșți vitamina D: în uleiurile de peste, în lapte fortificat, în gălbenușuri.

sursa

Autoritățile americane analizează cazuri de miocardită la tineri adolescenți după vaccinarea împotriva coronavirusului
Articolul anterior
Un șofer român a primit o amendă de 1,7 milioane de euro în Franța
Articolul următor
Alte articole interesante