Pentru ştrudel:
- 250 g foi subţiri de plăcintă
- 150 g bacon feliat
- 50 g miez de nucă
- 60 g parmezan
- 2 pere Decana (sau alte pere tari, de iarnă)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 20 g unt
- 1 lingură seminţe de fenicul
- sare şi piper
Întinde foile de plăcintă pe planşetă, acoperă-le cu feliile de bacon (necondimentat), apoi presară nucile tăiate cu cuţitul.
1. Curăţă perele de coajă, taie-le pai şi pune-le peste nuci, apoi presară totul cu parmezan ras, sare şi piper, după gust.
2. Stropeşte cu puţin ulei de măsline extravirgin şi rulează ştrudelul, având grijă să îl închizi bine la capete. Cu o pensulă, unge-l cu unt topit, apoi presară seminţele de fenicul.
3. Pune ştrudelul în cuptorul încălzit la 180º C şi lasă-l la copt circa 20 de minute. Serveşte-l după ce s-a răcit.
Sugestie
Încearcă o versiune a acestui ştrudel umplând foile cu o compoziţie preparată din 200 g somon proaspăt, 4 linguri ulei de măsline extravirgin, frunze de ceapă verde, cimbru şi sare, după gust. Procedează ca la ştrudelul din reţeta de mai sus şi coace-l la 190º C timp de 20 de minute.
Reţetă preluată din „Aperitive”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md