Miniştrudel cu pere şi parmezan

Ingrediente pentru 6 persoane

Pentru ştrudel:

  • 250 g foi subţiri de plăcintă
  • 150 g bacon feliat
  • 50 g miez de nucă
  • 60 g parmezan
  • 2 pere Decana (sau alte pere tari, de iarnă)
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 20 g unt
  • 1 lingură seminţe de fenicul
  • sare şi piper

Întinde foile de plăcintă pe planşetă, acoperă-le cu feliile de bacon (necondimentat), apoi presară nucile tăiate cu cuţitul.

1. Curăţă perele de coajă, taie-le pai şi pune-le peste nuci, apoi presară totul cu parmezan ras, sare şi piper, după gust.

2. Stropeşte cu puţin ulei de măsline extravirgin şi rulează ştrudelul, având grijă să îl închizi bine la capete. Cu o pensulă, unge-l cu unt topit, apoi presară seminţele de fenicul.

3. Pune ştrudelul în cuptorul încălzit la 180º C şi lasă-l la copt circa 20 de minute. Serveşte-l după ce s-a răcit.
Sugestie

Încearcă o versiune a acestui ştrudel umplând foile cu o compoziţie preparată din 200 g somon proaspăt, 4 linguri ulei de măsline extravirgin, frunze de ceapă verde, cimbru şi sare, după gust. Procedează ca la ştrudelul din reţeta de mai sus şi coace-l la 190º C timp de 20 de minute.

Reţetă preluată din „Aperitive”

Vrei să-ți recuperezi cărțile omise din biblioteca „Adevărul”?
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.

Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md

5 rețete de post pentru zilele când nu mai știi ce să pregătești

Cu ajutorul acestor rețete poți găti ușor și gustos în timpul postului.

Pizza de post! Cu ardei gras și măsline

SF226325

Conopidă pe post de carne

c52

Clătite de post! Cu mere și nucă

tn4_pancakes422-1-4-1

Brioșe de post cu cireșe

IMG_6427

Chiftele din cartofi și orez

DSCN2827

Tom Cruise dezvăluie cum se menține în formă la 62 de ani. Mănâncă un singur lucru, indiferent unde merge

Tom Cruise se menține în formă prin mult sport și o dietă foarte strictă. La cei 62 de ani, actorul din „Misiune imposibilă” consumă acelaşi fel de mâncare, oriunde s-ar afla, indiferent de ispitele culinare.

Tom Cruise comandă mereu pește alb la abur și legume, fără sos, fără ulei și fără unt, potrivit Daily Mail.

În loc de trei mese principale, are 15 gustări mici care nu depășesc 1.200 de calorii pe zi.

Cruise evită gustările dulci, alimentele procesate și carbohidrații şi consumă doar mâncăruri la grătar sau preparate la temperaturi scăzute.

Printre alimentele consumate în mod regulat de actor se numără ciocolata neagră cu somon, ovăz crud, afine, ghimbir, sfeclă, broccoli, roșii și spanac. În plus, actorul nu bea alcool.

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!

 E primăvară şi ai nevoie de multe vitamine, iar preparea unui pesto de leurdă este binevenită pentru a-ţi suplini carenţa de nutrienţi. Leurda conţine multă vitamina A, C, seleniu, crom şi substanţe cu efect antioxidant. Nucile sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi cel mai bogat aliment în cupru şi zinc.

separator

pesto_de_leurda5th_47115000

Cum să prepari un pesto de leurdă cu nucă?

Este foarte simplu! Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă proaspătă
  • 50 g miez de nucă
  • ulei de măsline
  • puţină sare, după gust.

Mod de preparare

  1. Spală în mai multe ape frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
  2. Pune într-un robot frunzele de leurdă, miezul de nucă, uleiul și mixează până obții o pastă fină, apoi adaugă sarea.

Folosește pesto de leurdă ca sos pentru pește, salate de legume, cartofi piure sau chiar pe pâine. Poftă bună!

sursa



Fresh & Joy – faci curat cu noi!
Articolul anterior
Un păr glamour pentru luni de zile doar cu Keune Keratin Smoothing!
Articolul următor
Close menu