Intotdeauna oamenii au dorit sa aiba un miros placut al corpului. Pentru aceasta totusi nu este suficient ca ei doar sa se spele frecvent si sa foloseasca diferite produse cosmetice. Desigur ca igiena este deosebit de importanta, la fel si parfumurile insa trebuie spus ca mirosul corpului nostru depine foarte mult de ceea ce mancam fiecare dintre noi. Tinand cont de acest aspect am putea spune ca prin alegerea cu atentie a alimentatiei am putea oferi organismului un miros mai placut.
Cel mai mult ne afecteaza produsele din carne. Dupa cum se spune – suntem ceea ce mancam. Consumul de carne nu ne poate oferi un miros bun. La fel si grasimile saturate (pielea de pasare, smantana, sunca, laptele, margarina, sunca) dar si carbohidratii (pastele, cartofii, bauturile dulci racoritoare, dulciurile) influenteaza mirosul corpului, scrie adevărul.ro.
In urma unor studii specialistii au ajuns la concluzia ca alimentatia ideala pentru a oferi corpului un miros placut este cea bogata in fibre. Ar trebui sa se consume cereale integrale, legume, fructe, produse pa baza de soia, ierburi aromatice, nuci si altele.
Mirosul corpului depinde si de varsta fiecarei persoane in parte. De exemplu femeile tinere sunt avantajate din acest punct de vedere. Cercetatorii japonezi au constatat ca la persoanele in varsta substantele chimice care apar ca urmare a colapsului de acizi grasi incep sa se dezvolte in corp si accentueaza mirosul neplacut al corpului.
De asemenea, alimentele au un impact foarte mare si asupra mirosului care vine din gura noastra. Mirosul din gura tine atat timp cat si alimentele ingerate se elimina din organism. Daca se consuma de exemplu mancaruri picante, usturoi sau ceapa – aceste produse se elibereaza in sange si prin transpiratie schimba mirosul corpului foarte mult. Astfel de produse care contin compusi de sulf fac respiratia urat mirositoate. Alte produse care afecteaza mirosul corpului si care par la prima vedere inofensive sunt iaurtul, branza si laptele, prin continutul de proteine.
Respiratia este afectata si de consumul de cafea, pentru ca in mediul ei acid bacteriile se inmultesc rapid si astfel respiratia devine neplacuta. La fel si guma de mestecat cu zahar, dulciurile si bomboanele au cam acelasi efect, pentru ca bacteriile se hranesc cu zahar. Alcoolul este un alt factor care provoaca mirosul neplacut al corpului.
Pentru a avea o respiratie proaspata trebuie sa se bea opt pahare de apa pe zi, sau ceai, sa se manance alimente care contin multa apa: struguri, castraveti, capsuni, morcovi, mere, sucuri naturale de fructe, pepene verde, si altele.
Dupa orice activitate fizica in urma careia s-a depus un efor fizic si s-a transpirat este indicat sa se faca baie sau dus si sa se foloseasca gel de dus sau sapun antibacterian. Apoi se foloseste un deodorant antiperspirant. In anumite parti ale corpului – gat, axile – in care se transpira abundent se poate utiliza si pudra de talc pentru a mentine pielea uscata.
Un alt aspect important de care trebuie tinut cont este imbracamintea. Mirosul corpului se raspandeste mai bine in jur daca se poarta imbracaminte sintetica, de aceea trebuie aleasa cea din fibre naturale, bumbac sau in.
Cand este foarte cald pentru a se evita transpiratia abundenta trebuie sa se stea mai mult la racoare, in spatii la umbra, cu ventilator sau aer conditinat, se se poarte imbracaminte larga din materiale din fibre naturale, sa se faca dus in fiecare zi, sa se schimbe hainele si lenjeria foarte des. Cand problema este grava si nu se poate face fata prin aceste metode, trebuie sa se apeleze la un medic dermatolog.