Mirosul corpului depinde de ceea ce mâncăm

Intotdeauna oamenii au dorit sa aiba un miros placut al corpului. Pentru aceasta totusi nu este suficient ca ei doar sa se spele frecvent si sa foloseasca diferite produse cosmetice. Desigur ca igiena este deosebit de importanta, la fel si parfumurile insa trebuie spus ca mirosul corpului nostru depine foarte mult de ceea ce mancam fiecare dintre noi. Tinand cont de acest aspect am putea spune ca prin alegerea cu atentie a alimentatiei am putea oferi organismului un miros mai placut.

Cel mai mult ne afecteaza produsele din carne. Dupa cum se spune – suntem ceea ce mancam. Consumul de carne nu ne poate oferi un miros bun. La fel si grasimile saturate (pielea de pasare, smantana, sunca, laptele, margarina, sunca) dar si carbohidratii (pastele, cartofii, bauturile dulci racoritoare, dulciurile) influenteaza mirosul corpului, scrie adevărul.ro.

In urma unor studii specialistii au ajuns la concluzia ca alimentatia ideala pentru a oferi corpului un miros placut este cea bogata in fibre. Ar trebui sa se consume cereale integrale, legume, fructe, produse pa baza de soia, ierburi aromatice, nuci si altele.

Mirosul corpului depinde si de varsta fiecarei persoane in parte. De exemplu femeile tinere sunt avantajate din acest punct de vedere. Cercetatorii japonezi au constatat ca la persoanele in varsta substantele chimice care apar ca urmare a colapsului de acizi grasi incep sa se dezvolte in corp si accentueaza mirosul neplacut al corpului.

De asemenea, alimentele au un impact foarte mare si asupra mirosului care vine din gura noastra. Mirosul din gura tine atat timp cat si alimentele ingerate se elimina din organism. Daca se consuma de exemplu mancaruri picante, usturoi sau ceapa – aceste produse se elibereaza in sange si prin transpiratie schimba mirosul corpului foarte mult. Astfel de produse care contin compusi de sulf fac respiratia urat mirositoate. Alte produse care afecteaza mirosul corpului si care par la prima vedere inofensive sunt iaurtul, branza si laptele, prin continutul de proteine.

Respiratia este afectata si de consumul de cafea, pentru ca in mediul ei acid bacteriile se inmultesc rapid si astfel respiratia devine neplacuta. La fel si guma de mestecat cu zahar, dulciurile si bomboanele au cam acelasi efect, pentru ca bacteriile se hranesc cu zahar. Alcoolul este un alt factor care provoaca mirosul neplacut al corpului.

Pentru a avea o respiratie proaspata trebuie sa se bea opt pahare de apa pe zi, sau ceai, sa se manance alimente care contin multa apa: struguri, castraveti, capsuni, morcovi, mere, sucuri naturale de fructe, pepene verde, si altele.

Dupa orice activitate fizica in urma careia s-a depus un efor fizic si s-a transpirat este indicat sa se faca baie sau dus si sa se foloseasca gel de dus sau sapun antibacterian. Apoi se foloseste un deodorant antiperspirant. In anumite parti ale corpului – gat, axile – in care se transpira abundent se poate utiliza si pudra de talc pentru a mentine pielea uscata.

Un alt aspect important de care trebuie tinut cont este imbracamintea. Mirosul corpului se raspandeste mai bine in jur daca se poarta imbracaminte sintetica, de aceea trebuie aleasa cea din fibre naturale, bumbac sau in.

Cand este foarte cald pentru a se evita transpiratia abundenta trebuie sa se stea mai mult la racoare, in spatii la umbra, cu ventilator sau aer conditinat, se se poarte imbracaminte larga din materiale din fibre naturale, sa se faca dus in fiecare zi, sa se schimbe hainele si lenjeria foarte des. Cand problema este grava si nu se poate face fata prin aceste metode, trebuie sa se apeleze la un medic dermatolog.

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

A ademenit-o într-o pădure, a drogat-o, apoi a violat-o! Cum și-a bătut joc un individ de o copilă de 14 ani, după ce i-a dat narcotice
Articolul anterior
Încheie frumos luna februarie!  Unica.md și ITicket v-a pregătit o listă cu recomandări pentru ultimul weekend din februarie
Articolul următor