Pește cu viermi: 11 importatori au fost percheziționați

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, ai Direcției Generale Urmărire Penală, Serviciului de Informații și Securitate și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au desfășurat la data de 1 noiembrie 2019, 15 percheziții în municipiul Chișinău, la 11 importatori de pește, care nu au respectat condițiile de import, evaluare a conformității și plasare pe piață a mărfii, ceea ce a dus la neconformități periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

separator
Astfel, oamenii legii au ridicat mărfuri fără acte de proveniență, peste 100 mii de lei necontabilizați, acte contabile, agende, înscrisuri, registre de procurări, precum și suporturi electronice de stocare a informației. Iar în cazul unui oficiu cu mai mult material probatoriu, a fost aplicată măsura de sigilare a acestuia. La această etapă, rețineri nu au fost efectuate. De asemenea, cu asistența inspectorilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au fost preluate mostre pentru trimiterea lor spre examinare în afara țării, din loturi de pește congelat care cântăresc peste 300.000 kg, de specie hering, merluciu trunchi, dar și macrou.

Potrivit rezultatelor preliminare ale analizei, au fost depistați paraziți de diferite tipuri, în cavitatea abdominală și pe trunchiul peștilor.

Marfa a fost introdusă în țară, în vara și toamna acestui an, prin punctele de trecere Criva, Otaci și Tudora, din țări precum Franța, Insulele Faroe, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, și Spania. Cauza penală a fost pornită la sesizarea Guvernului, iar evoluțiile acesteia vor fi comunicate publicului, în limitele legii.

sursa: www.poliția.md

Meghan Markle ar fi însărcinată și îşi ascunde din nou sarcina
Articolul anterior
Fetița lui Victor Slav nu locuiește nici cu mama, nici cu tatăl ei. Unde stă Sofia acum?
Articolul următor
Alte articole interesante