Regulile respectate de japonezi care îi fac să trăiască mai mult. Țara, recunoscută pentru longevitatea ieșită din comun

Japonia este recunoscută pentru longevitatea ce pare că este întipărită în genele locuitorilor țării. Conform datelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății în 2020, speranța medie de viață a femeilor este de 86,9 ani, iar a bărbaților de 81,5 ani.

Există câteva reguli pe care japonezii le respectă cu strictețe când vine vorba de alimentație, iar acestea ar putea fi o sursă de inspirație bună pentru o viață mai sănătoasă și implicit mai lungă, potrivit medical-news.org.

Sake – proprietăți anti-îmbătrânire

Sake este un vin din orez tradițional care este savurat de secole. Este obținut prin fermentarea orezului și se crede că are o serie de beneficii pentru sănătate datorită nivelului ridicat de aminoacizi și enzime. Unii oameni cred că sake-ul are proprietăți anti-îmbătrânire și poate ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii. Consumul moderat de sake poate fi asociat și cu un risc mai scăzut de boli de inimă și unele cercetări au sugerat că compușii găsiți în sake pot avea proprietăți anticancerigene și pot ajuta la reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer. Sake-ul poate îmbunătăți, de asemenea, digestia datorită procesului de fermentație care produce enzime care ajută la descompunerea alimentelor.

Ingrediente bogate în fibre pentru digestie

Urmarea unei diete tradiționale japoneze oferă beneficii concrete pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea digestiei în special datorită ingredientelor bogate în fibre, cum ar fi algele marine, soia, legumele proaspete și alimentele ce conțin multă apă precum castraveții.

De asemenea, o astfel de scade riscul de probleme gastrointestinale, cum ar fi balonarea și constipația. În plus, probioticele găsite în alimentele fermentate și murate susțin un microbiom intestinal sănătos.

Alimente antiinflamatoare

Dieta tradițională japoneză este plină de alimente și băuturi cu proprietăți antiinflamatorii. Inflamația este la baza multor boli debilitante și mortale, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul, boala Parkinson și unele tipuri de cancer.

Alimentele bogate în fibre, vitamina E și acizi grași omega-3 reduc inflamația. Legumele proaspete, soia, cerealele, ceaiul verde, ghimbirul și fructele de mare sunt toate alimentele care luptă împotriva inflamației, care sunt comune în bucătăria japoneză tradițională. În același timp, dieta japoneză limitează și consumul de alimente care cauzează inflamații. Carnea roșie, zahărul procesat, grăsimile saturate din alimentele prăjite și uleioase și carbohidrații rafinați, cum ar fi cei găsiți în produsele de panificație, pot agrava inflamația.Ads

Alimente pe bază de plante

Dieta tradițională japoneză tinde să includă mai puțină carne decât alte bucătării din Asia de Est. Algele marine sunt folosite în toate formele: proaspete, la abur, la grătar, sotate, murate sau fermentate. Fructele, boabele de soia și alte leguminoase, tofu, ciupercile și cerealele completează dieta. Fructele de mare sunt singurul produs de origine animală care este o bază din bucătăria tradițională japoneză și sunt consumate în porții mai mici decât mâncărurile pe bază de plante.

Fructele de mare – esențiale

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că fructele de mare sunt un aliment de bază în Japonia. Peștele și alte fructe de mare sunt adesea principala proteină în bucătăria tradițională japoneză. De asemenea, reprezintă o sursă bună de acizi grași omega-3 care promovează sănătatea inimii și a creierului și reduc riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral. Dietele bogate în fructe de mare oferă vitamine și minerale esențiale precum vitaminele A și B, fier, calciu, zinc și potasiu. În plus, peștele gras precum somonul poate ajuta la reducerea inflamației, care provoacă o serie de afecțiuni de sănătate, inclusiv artrita și bolile de inimă.

Alte aspecte importante ale dietei japoneze:

– Accent pe alimentele murate și fermentate – ajută digestia, oferind intestinului probiotice (bacterii bune) și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

– Accent pe alimente bogate în nutrienți

– Porții mici

– Mănâncă doar până ești sătul în proporție de 80% – acest concept este respectat în orașul insular Okinawa, care se mândrește cu cel mai mare număr de persoane cu vârsta peste 100 de ani din întreaga lume.

– Consum redus de zahăr

– Alimente proaspete, nu la conservă

– Accent pe alimente care conțin multă apă

– Ceai verde consumat regulat.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Moment copleșitor la concertul lui Ionel Istrati dedicat Zilei Îndrăgostiților
Articolul anterior
Planta care încetineşte procesul de îmbătrânire și fortifică organismul slăbit
Articolul următor