Planta care încetineşte procesul de îmbătrânire și fortifică organismul slăbit

În unele țări, rozmarinul se cultivă ca plantă medicinală, condimentară şi ornamentală. Această plantă este energizantă, fortifică organismul slăbit şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Rozmarinul este recomandat pentru activarea şi îmbunătăţirea funcţiilor digestive şi în special pentru facilitarea funcţiei vezicii biliare. Este un antispastic şi are o acţiune stimulantă asupra sistemului nervos, fiind indicat în tratamentul diverselor cazuri de astenie.

Pe cale externă este folosit pentru reducerea durerilor reumatice sau pentru tratarea problemelor legate de circulaţia sanguină periferică. Se aplică sub formă de comprese cu decoct de rozmarin sau sub formă de creme, geluri sau loţiuni ce conţin ulei esenţial de rozmarin.

O baie în care se adaugă ulei de rozmarin este un mod excelent de combatere a reumatismului sau a oboselii, arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Cel mai simplu mod de folosire este sub forma de infuzie sau decoct. Pentru tratamente de lungă durată se pot folosi capsulele cu rozmarin.

Uleiul de rozmarin se poate folosi pentru masaj, pentru baie, sau se poate lua pe cale orală, sub formă de picături

Ceaiul de rozmarin accelerează tranzitul intestinal, fortifică organismul slăbit, încetineşte procesul de îmbătrânire şi este energizant. De asemenea, calmează tulburările gastrice şi ajută funcţionarea optimă a ficatului.

În cosmetică, extractele pe bază de rozmarin sunt utilizate pentru obţinerea loţiunilor care ajută la regenerarea părului şi previn căderea excesivă a acestuia.

Cum păstrezi rozmarinul în ghiveci

Pe timpul iernii, rozmarinul în ghiveci va fi păstrat într-o încăpere luminoasă, dar rece. Temperatura potrivită pentru iernare este de 10-15 grade Celsius. De asemenea, spaţiul trebuie aerisit constant. Ghiveciul se udă rar în perioada de iernare.

Rozmarinul poate fi păstrat şi în grădină, planta trebuie însă să fie suficient de maturizată, tulpina să fie lemnoasă. În acest caz, pregătirea pentru iernare se face prin acoperirea plantei cu un strat gros de paie şi frunze.

sursa: www.frunza-verde.ro

Intervenție chirurgicală, realizată în premieră în Republica Moldova! Despre ce este vorba

O intervenție chirurgicală a fost realizată în premieră în Republica Moldova. Este vorba despre esofagoplastie prin abord miniminvaziv, operația fiind efectuată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Potrivit reprezentanților instituției medicale, echipa operatorie a fost compusă din colegi de peste hotare, asistați de chirurgii SCR. Intervenția a durat peste 7 ore, iar pacientul a fost un bărbat de 56 de ani, scrie newtv.md.

„Acest tip de intervenții le efectuăm și noi de mult timp, însă prin metode clasice. În cazul dat, colegul nostru din România, a efectuată această intervenție prin metoda laparoscopică, toracoscopică. A fost o primă intervenție efectuată în acest mod la noi în țară”, a menționat Alexandru Toma, șeful secției Chirurgia Toracică.

Plastia de esofag este o intervenție chirurgicală care are scopul de a reconstrui esofagul prin înlocuirea unei părți a acestuia cu țesut din alte regiuni ale corpului.

Pacientul a fost deja externat și se simte bine.

Intervenția a avut loc în cadrul Conferinței științifico-practice cu participare internațională: Complicațiile bolii de reflux gastroesofagian, ce s-a desfășurat în perioada 20-21 septembrie în cadrul instituției.

Verifică VEDEREA GRATUIT în perioada 10 – 13 Octombrie în incinta CC MallDova

Datorită succesului campaniei expres-testarea vederii din primăvara, anul curent, unde aproximativ 5 000 de persoane au beneficiat de testare, am decis să prelungim această inițiativă și în luna Octombrie, celebrând astfel ZIUA MONDIALĂ A VEDERII.

Astfel, Optica Familiei (Farmacia Familiei) organizează, în perioada 10-13 octombrie, în incinta Shopping Malldova, Campania de Screening GRATUIT a Vederii.

Timp de patru zile, de la orele 12:00-20:00, specialiști optometriști și medici oftalmologi de înaltă calificare, vor face un screening oftalmologic, GRATUIT, cu ajutorul echipamentelor moderne.

Această campanie are ca scop depistarea la timp a deficiențelor de vedere și prevenirea dezvoltării lor ulterioare atât la copii cu vârsta de la 3 ani, cât și la adulți. Mai mult, pe lângă screening-ul propriu-zis, în cadrul campaniei, oamenii vor fi informați cum să-și protejeze vederea, dar și despre importanța examinărilor oculare regulat, de către un medic oftalmolog.

Fii cu un pas înaintea tulburărilor de vedere, vino la un Screening Oftalmologic GRATUIT! Ține-ți minte că diagnosticul timpuriu şi tratamentul corect sunt esenţiale pentru sănătatea ochilor.

Campania „Puterea Omeniei” s-a finalizat cu succes!

Farmacia Familiei, în colaborare cu Asociația „Viață Fără Leucemie”, anunță finalizarea cu succes a campaniei dedicate sprijinirii copiilor afectați de cancer – „Puterea Omeniei„. Această inițiativă, care a mobilizat peste 50.000 de oameni din întreaga țară, a reușit să adune suma impresionantă de 527.890 de lei.

Fondurile colectate vor fi folosite pentru a oferi sprijin vital copiilor aflați în lupta lor cu această boală cruntă. Datorită clienților Farmaciei Familiei și Dita Hyper Farmacie, voluntarilor, vom putea oferi tratamente esențiale, îngrijiri medicale specializate și sprijin emoțional celor care au cea mai mare nevoie.

„Suntem recunoscători tuturor celor care au răspuns apelului nostru și au ales să fie alături de noi în această misiune. Împreună, am demonstrat că solidaritatea poate schimba destine și poate oferi speranță,” a declarat directoarea AO Viața fără leucemie. „Acești copii merită tot sprijinul nostru, iar prin această campanie, am reușit să facem un pas important în sprijinul luptei lor pentru viață.”

Farmacia Familiei și Asociația „Viață Fără Leucemie” își propun să continue eforturile comune, asigurându-se că tot mai mulți copii primesc șansa la un viitor mai sănătos.

Regulile respectate de japonezi care îi fac să trăiască mai mult. Țara, recunoscută pentru longevitatea ieșită din comun
Articolul anterior
Un săptămânal din Rusia a îndrăznit să-l pună pe copertă pe Aleksei Navalnîi: „Rusia este o țară fericită. Uneori, câte un Navalnîi se naște în ea”
Articolul următor