3 alimente cu ajutorul cărora poţi înlocui ouăle din reţetele de prăjituri

Există puţine prăjituri care se prepară fără ou. Ei bine, dacă ţii post sau eşti vegetarian, sau ai alergie la acest produs, probabil te-ai întrebat de multe ori cu ce ai putea înlocui ouăle din reţetă. În timp ce untul poate fi înlocuit cu ulei sau unt de cocos, iar laptele cu lapte vegetal, ouăle par foarte greu de înlocuit. Iată însă trei alimente care îţi vor scădea şi din caloriile prăjiturilor.

1. Iaurt de soia
Iaurtul de soia este ideal de folosit în prajituri. Are o aromă ce se combină perfect cu vanilia sau romul folosite la prăjituri. Poate fi pus în creme, blaturi şi diverse aluaturi. Este important să ştii că 60 de grame de iaurt de soia este echivalentul unui ou.

2. Banane
Brioşele, clătitele şi prăjiturile pufoase, toate conţin ouă în reţetă. Înlocuieşte ouăle cu banane! Vei obţine un desert foarte aromat şi pufos. Pentru ca desertul să iasă pufos, însă va trebui să mixezi bananele în blender până se transformă într-o cremă spumoasă. Un ou poate fi înlocuit cu 60 de grame de banane (fără coajă).

3. Făina din seminţe de in
Nu doar că este foarte sănătoasă şi o poţi obţine cu usurinţă acasă, dar este un excelent înlocuitor al ouălor în reţetele de fursecuri, biscuiţi sau clătite.

Făina se poate obţine din seminţe de in foarte bine măcinate. Pentru a înlocui un ou, ai nevoie de o lingură de faină pe care o amesteci cu trei linguri de apă.

Sursa

Ciuperci umplute cu spanac

O rețetă rapidă și perfectă pentru perioada postului. Iată cum prepari ciupercile umplute cu spanac.

ciuperci-spanac-667x445

Ingrediente:

  • 15-20 ciuperci champignon (mici sau medii)
  • 400 g spanac
  • 1 praz
  • Ulei de măsline
  • 7 căței de usturoi, mărunțiți
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

După ce ai curățat bine ciupercile, așază pălăriile cu lamelele în sus în tava pe care o vei băga la cuptor. Picură un pic de ulei de măsline peste ele. încălzește cuptorul la 150 de grade.

Fierbe spanacul 10-15 minute sau până se înmoaie, apoi lasă-l la scurs. După ce s-a scurs bine, mărunțește-l și amestecă în el usturoiul, prazul tocat și codițele ciupercilor tocate. Asezonează după gust. Amestecă bine până se formează o compoziție bine închegată apoi, cu o lingură, umple fiecare pălărie de ciupercă. Dă la cuptor pentru 20-30 de minute.

Servește-le calde.

Sursa: avantaje.ro



5 rețete de post pentru zilele când nu mai știi ce să pregătești

Cu ajutorul acestor rețete poți găti ușor și gustos în timpul postului.

Pizza de post! Cu ardei gras și măsline

SF226325

Conopidă pe post de carne

c52

Clătite de post! Cu mere și nucă

tn4_pancakes422-1-4-1

Brioșe de post cu cireșe

IMG_6427

Chiftele din cartofi și orez

DSCN2827

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!

 E primăvară şi ai nevoie de multe vitamine, iar preparea unui pesto de leurdă este binevenită pentru a-ţi suplini carenţa de nutrienţi. Leurda conţine multă vitamina A, C, seleniu, crom şi substanţe cu efect antioxidant. Nucile sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi cel mai bogat aliment în cupru şi zinc.

separator

pesto_de_leurda5th_47115000

Cum să prepari un pesto de leurdă cu nucă?

Este foarte simplu! Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă proaspătă
  • 50 g miez de nucă
  • ulei de măsline
  • puţină sare, după gust.

Mod de preparare

  1. Spală în mai multe ape frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
  2. Pune într-un robot frunzele de leurdă, miezul de nucă, uleiul și mixează până obții o pastă fină, apoi adaugă sarea.

Folosește pesto de leurdă ca sos pentru pește, salate de legume, cartofi piure sau chiar pe pâine. Poftă bună!

sursa



Angelina Jolie a ajuns la psihiatru cu fetița mijlocie
Articolul anterior
Igor Nikolaev şi soţia lui s-au rugat mulţi ani la Dumnezeu pentru a avea un copil
Articolul următor
Close menu