3 reţete cu ridiche neagră

Ridichea neagră este remediul natural ideal pentru sistemul imunitar slăbit, pentru o răceală în gât şi pentru pietrele la vezica biliară. Vezi cum să prepari ridichea neagră pentru sănătatea ta, în 3 reţete delicioase.

separator

Salată de ridiche neagră cu cartofi
Ai nevoie de: 225 grame de cartofi albi, un măr roşu ionatan, o ridiche neagră medie, şase fire de chives sau două fire de ceapă verde, 2 linguri de oţet de vin, 2 frunze de salată, sare şi piper. Curăţă cartofii şi taie-i cubuleţe, apoi fierbe totul în apă cu sare ca pentru piure. Scurge apa şi lasă cubuleţele de cartofi să se răcească. Taie mărul în cubuleţe foarte mici, fără să cureţi coaja. Toacă ceapa verde sau chives. Amestecă toate ingredientele de mai sus, apoi rade ridichea neagră pe răzătoarea fină (de morcovi), adaugă ulei de măsline, sare, piper, oţet şi serveşte pe frunzele de salată, cu şi mai multă ridiche neagră rasă deasupra.salata_ridichi_1

Ridiche neagră pentru roşu în gât. Suc de ridiche neagră cu miere şi ghimbir
Ai nevoie de o ridiche neagră mică, câteva linguri de miere şi o bucată mică de maxim un cm de ghimbir proaspăt.
Se taie în jumătate şi se scobeşte ridichea neagră în mijloc, se pune mierea înauntrul scobiturii şi se rade puţin ghimbir proaspăt deasupra. Se lasă câteva ore la cald sau în cuptorul dat la foc mic cu uşa deschisă.
După ce a lăsat destulă zeamă ridichea, se scurge siropul cu miere şi ghimbir şi se bea. Restul de ridiche se rade şi se mănâncă în salată de crudităţi, cu morcov, ţelină, măr şi felii de portocală.ridicheneagra-600x398

Ridiche neagră pentru pietre la vezică. Suc de ridiche neagră cu fenicul
Ai nevoie de jumătate de ridiche neagră curăţată, un fenicul mic, 6 fire de ţelină apio (celery), frunze de ţelină, 1 castravete mare, 2 portocale. Se amestecă toate legumele şi fructele curăţate şi tăiate într-un robot de bucătărie sau storcător de fructe. Se strecoară, dacă este cazul, sucul şi se consumă proaspăt, dimineaţa, la micul dejun.ridiche_neagra_1

sursa: unica.ro

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

O mamă vegană, care şi-a hrănit bebeluşul de 11 luni doar cu nuci şi fructe, va fi cercetată penal!
Articolul anterior
3 minute de exerciții pentru încălzire
Articolul următor