4 rețete inedite de tort pentru Revelion

Dacă de Crăciun desertul de bază e cozonacul nostru cel de toate zilele, de Revelion piesa centrală este, de obicei, un tort. Anul acesta îți sugerăm să lași rețeta aceea de tort pe care o faci de câțiva ani încoace (pentru că știi că îți iese negreșit și că are succes în rândul invitaților) și să încerci una din cele 4 variante inedite și extrem, extrem de gustoase de torturi de mai jos. Nu sunt deloc complicate, sunt extrem de gustoase și iubite în toată lumea și, cel mai important lucru, se fac atât de ușor încât și celui mai nepriceput om îi vor ieși exact ca la cofetărie.

separator

Tort diplomat cu piersici din compot

Foarte simplu de gătit și extrem de gustos. Merită să-l încerci.

dsc_0226 dsc_0239
Ingrediente:
1 compot piersici
400 gr piscoturi de șampanie
8 ouă
200 gr zahăr
400 ml smântână dulce pt frișcă
30 gr gelatină granule
esență de portocale
cocos și rozmarin pentru decor
Mod de preparare:
Mixăm ouăle (întregi) cu zahărul până compoziția devine cremoasă și îți dublează volumul. Punem compoziția de ouă într-un vas pe foc la bain-marie (deasupra unui alt vas cu apă fiartă) și amestecăm continuu până când compoziția începe să se îngroașe ușor.  În acest moment aveți foarte mare grijă, dacă îl lăsați pe foc mai mult decât trebuie se poate taia crema.  Lăsăm deoparte să se răcească.
Cât se răcește crema punem siropul din compot într-un vas și însiropăm pișcoturile de șampanie. Nu le lăsați foarte mult în sirop doar cât le treceți rapid pe toate părțile.
1
Așezăm pișcoturile însiropate în formă de tort cu margini detașabile astfel încât să acoperim fundul și lateralele.
dsc_0233
Mixăm smântâna pt frișcă până începe să devină fermă și adăugăm peste ea crema de ouă răcită. Amestecăm până la încorporare. Nu adăuga sub nici o formă crema de ouă caldă.
dsc_0237
Preparăm gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj și amestecăm energic astfel încât gelatina să fie repartizată uniform în toată compoziția. Adăugăm piersicile din compot tăiate cuburi și amestecăm.
dsc_0238
Turnăm jumătate din cremă apoi așezăm din nou un strat de piscoturi însiropate.
dsc_0240
Turnăm și restul de cremă și nivelăm.
dsc_0241

Tort cu cremă de fructe de pădure și conuri de brad

Un tort fabulos, cu un gust deosebit, intitulat metaforic „Miracolul pădurii” și care va marca cumpăna dintre ani.

tort-cu-fructe-de-padure tort-cu-fructe-de-padure-si-conuri-de-brad
Ingrediente: (pentru un tort cu diametrul 30 cm)
pentru blat:
9 ouă
9 linguri zahăr
9 linguri apă
12 linguri făină
6 linguri cacao
1 linguriță praf copt
pentru sirop:
300 ml apă
100 gr zahăr
50 ml sirop mure
pentru sosul de coacăze:
300 gr coacăze roșii
150 gr zahăr
50 ml apă
pentru crema de fructe de pădure:
400 gr ciocolată albă
200 ml smântână pentru frișcă
50 ml sirop de mure
50 ml sirop de zmeură
pentru glazura de ciocolată:
200 gr ciocolată amăruie
200 ml smântână pentru frișcă
30 ml sirop zmeură
pentru conurile de brad:
200 gr ciocolată amăruie
100 ml smântână dulce pentru frișcă
50 gr unt
100 gr fulgi de migale
opțional esențe de rom, portocale, etc
pentru decor:
crenguțe de rozmarin
2 linguri nucă cocos
Mod de preparare:
Mixăm albușurile până devin ferme. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm gălbenușurile. Punem apa și mixăm până la omogenizare.

Adăugăm făina, praful de copt și cacao și amestecăm până sunt încorporate complet. Turnăm compoziția în forma de tort cu margini detașabile tapetată cu hârtie de copt. (diametru forma 30 cm).
Coacem blatul la 200 grade în primele 10 minute apoi îl mai lăsăm 20 minute la 180 grade. Îl lăsăm să se răcească. Tăiem blatul în 3. Fiecare strat de blat a avut cca 1 cm.
Punem coacăzele cu zahărul și apa într-un vas și le lăsam pe foc amestecând din când în când până obținem un sos nu foarte gros. Dăm deoparte să se răcească.
Pregătim și siropul astfel: caramelizăm zahărul și apoi adăugăm apa, cu atenție. Lăsăm să fiarbă până se dizolvă total caramelul și apoi dăm deoparte și adăugăm siropul de mure. Lăsăm să se răcorească. Așezam primul blat pe un platou și punem în jurul lui inelul reglabil pentru tort. Însiropăm  și adăugăm un strat subțire de sos de coacaze.
Din ciocolata albă și smântâna lichidă preparăm un ganache de ciocolată. Adăugăm siropul de mure și siropul de zmeură și omogenizăm. Dacă siropul vostru e subțire fie puneți mai puțin, fie îl înlocuiți cu fructe de pădure pasate.
Întindem un strat de cremă peste sosul de coacaze apoi continuam cu blat, sirop, sos de coacaze, crema și la final blat și sirop.
Dăm la frigider careva ore, apoi desfacem cu atenție inelul în jurul său.
Preparăm apoi glazura. Punem smântâna pentru frișcă și ciocolata ruptă bucatele într-un vas la foc mic și amestecăm continuu până când ajunge la punctul de fierbere. Amestecăm până la omogenizare și o lăsăm să se răcorească ușor.
Îmbrăcăm tortul cu glazura, apoi îl dăm la rece până se întărește glazura. Așezăm apoi conurile în ciocolată.
Așezam crenguțele de rozmarin și presară nuca de cocos.

Tort german

Cel mai rapid tort festiv pe care îl poți face, cu o glazură bună de te lingi pe degete! Și cel mai gustos, datorită combinației unice de ingrediente pe care le are: blat însiropat și pufos de cacao, cremă fină caramelizată plină de alune, nuci ușor prăjite și fulgi crocanți de cocos…

18601553_m-2-768x512

Tort Napoleon

Un tort cu o savoare aparte, cu un aspect delicat și un gust pe măsură. Prepararea lui îți va lua un pic mai mult decât la celelalte torturi, dar merită efortul, va fi preferatul tuturor.

6595874_m

 

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Gustări pentru masa de Revelion!
Articolul anterior
Lenuța Gheorghiță a primit cristale de la Moș Crăciun!
Articolul următor