Ingrediente pentru 4-6 persoane
Pentru bavareză:
- 200 g căpşuni bine coapte
- 4 linguri zahăr
- 3 foi de gelatină
- 180 ml smântână dulce
- 150 g fulgi de ciocolată (sau
- granule)
Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe. Taie-le bucăţi şi pune-le într-o oală. Adaugă zahărul şi fierbe-le 5 minute pe foc mic. Pasează-le cu mixerul sau în blender şi adaugă gelatina înmuiată şi stoarsă.
1. Lasă compoziţia să se răcorească şi, între timp, pune smântâna într-un castron foarte rece şi bate-o cu telul sau cu mixerul până când obţii frişcă, apoi încorporeaz-o uşor în crema de căpşuni.
2. Îmbracă interiorul unei forme de chec cu folie alimentară şi toarnă în el compoziţia până la marginea de sus. Pune forma în frigider pentru 2 ore, apoi răstoarn-o pe un platou.
3. Acoperă bavareza cu fulgi sau granule de ciocolată şi taie-o felii groase. Serveşte-o decorată cu bucăţi de căpşuni.
Sfat!
Dacă nu este sezonul căpşunilor, le poţi înlocui cu 3 pere bine coapte, urmând aceleaşi proceduri ca în reţeta de mai sus.
Reţetă preluată din „Dulciuri”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md