Blat
- 6 oua
- 1 varf sare
- 250 g ciocolata neagra (min 50% cacao) in bucati
- 130 g unt, taiat in bucati, plus inca putin
- 150 g zahar
- 50 g faina
Glazura ciocolata
- 100 g ciocolata neagra (min 50% cacao) in bucati
- 60 g apa
- 60 g zahar
- 20 g unt
Reteta:
Blatul
- Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
- Inserati fluturele de amestecare. Separati albusurile de galbenusuri, adaugati albusurile si sarea in bolul de mixare si bateti 5 min/viteza 3 pana cand se bat. Indepartati fluturele de amestecare.Transferati albusurile batute intr-un bol de salata si puneti deoparte.
- Introduceti bucatile de ciocolata in bolul de mixare si maruntiti 10 sec/viteza 7. Folositi spatula pentru a da jos de pe margini ciocolata.
- Adaugati untul, galbenusurile și zahărul și mixati 20 sec / viteza 4.
- Adaugati faina si mixati 10 sec/viteza 4. Turnati compozitia peste albusuri si incorporati usor. Puneti aluatul intr-o tava de 22 cm diametru, unsa cu unt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 min. Curatati bolul de mixare.
Glazura
- In timp ce blatul se coace, puneti ciocolata in bolul de mixare si macinati 10 sec/viteza 7. Folositi spatula pentru a da jos de pe margini ciocolata.
- Adaugati apa si zaharul si gatiti 15 min/100 grade C / viteza fara paharul de masurare.
- Adaugati untul si mixati 30 sec/viteza 4.
- Puneti glazura de ciocolata deasupra blatului copt si distibuiti uniform. Serviti calda.
Recomandari: Serviti fiecare felie cu o cupa de sorbet de pere, frisca sau sos de vanilie. Ca si decor, puneti o felie de fructe uscate, confiate sau presarati alune maruntite.
Timp total: 1 ora
Timp de pregatire: 10 minute
Dificultate: medie
Informatii calorice / felie: proteine 6g; carbohidrati 83 g; grasimi 24 g; kj 1571; kcal 376
str. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md