Varza, o legumă gustoasă fie că este folosită ca garnitură sau o ciorbă aromată cu varză și fenicul.
Ingrediente:
- 2 căței de usturoi
- 2 cepe
- 2 bulbi de fenicul
- 400 g varză albă
- 4 morcovi
- 6 cartofi
- 2 ardei chilli
- 2 linguri de pătrunjel
- 12 linguri ulei rapiță
- 2 l zeamă de legume ușor sărată
- 850 g roșii din conservă
- 4 linguri zeamă de lămâie
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță leuștean mărunțit
- 4 lingurițe chimion
- sare
Cât costă o porţie din cea mai scumpă supă din lume şi care este secretul gustului
Modalitate de preparare:
- Decojiți usturoiul și cepele, apoi tocați-le mărunt.
- Spălați feniculul și tăiați-l fâșii.
- Spălați varza, curățați-o și îndepărtați-i tulpina și tăiați-o fâșii.
- Spălați morcovii și cartofii, curățați-i și tăiați-i bastonașe.
- Spălați ardeii chili, îndepărtați-le semințele și tocați-i mărunt.
- Spălați pătrunjelul, rupeți-i frunzulițele și tocați-le mărunt.
- Încingeți 2 linguri de ulei într-o oală mare.
- Prăjiți usturoiul și ceapa.
- Adăugați feniculul, adăugați alte 2 linguri de ulei și prăjiți feniculul 3 minute.
- Adăugați uleiul rămas și încorporați morcovii și cartofii.
- Prăjiți încă 3 minute, apoi stingeți cu zeamă de legume.
- Adăugați ardeii chili, roșiile, zeama de lămâie, foile de dafin, leușteanul și chimionul, acoperiți și lăsați totul să fiarbă timp de 20-30 de minute.
- Asezonați cu sare și serviți ciorba presărată cu pătrunjel.