Ciorbă de fasole cu cimbru

Pentru astăzi vă propunem ciorbă de fasole boabe, foarte gustoasă și sațioasă, excelentă pentru zilele de post. Este o rețetă foarte simpla pe care o putem prepara indiferent de anotimp. În funcție de preferințe, puteți să mai adăugați și alte legume, gen ardei gras, ardei kapia sau 1-2 cartofi pentru a da consistență ciorbei de fasole boabe.

separator

528e62426a85e

Ingrediente:

  • 250 grame fasole boabe
  • 2-3 bucăți ceapă
  • 1 bucată morcov
  • ½ bucată țelină
  • 1 bucată păstârnac
  • 1 bucată ardei gras
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • cimbru
  • sare
  • 1 cutie roșii decojite
  • 2 linguri pastă de tomate

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore.

528e613a68143528e6139c2e7c

Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă se lasă 5 minute, se scurge zeama în care a fiert fasolea, se completează cu altă apă caldă şi se pune din nou pe foc. Această operaţie se repetă de 3 ori.

528e613b0f2db528e613baa097

După ce s-a schimbat apa şi a treia oară, se pune sare şi 2-3 linguri de ulei şi se lasă fasolea să fiarbă până bobul se sfărâmă între degete.

528e613c50f4b528e613cebdd6

Se adaugă legumele tăiate cubuleţe.

528e613d96e2d528e613e4474a

Se lasă să fiarbă legumele timp de 10 minute, până se înmoaie, apoi se adaugă roşiile şi pasta de tomate.

528e613f85734cc

Se mai lasă pe foc până sunt bine fierte toate legumele.

528e613f85734

Se adaugă cimbru, mărar şi pătrunjel şi se ia de pe foc.

528e614029efd528e6141674e1

Se serveşte caldă, cu ceapă.

528e62426a85e

sursa: absolutdelicios.blogspot.md

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Un restaurant a oferit mâncare gratuită de Crăciun. Iată motivul
Articolul anterior
Ce ţinută poţi alege pentru o nuntă de iarnă
Articolul următor