În funcție de arealul geografic, de condițiile climatice, și nu în ultimul rând de tradiția culinară a fiecărui popor, supa se poate bucura de o atenție sporită. Asta pentru că supele deschid apetitul pentru felul principal, dar care, totodată, potolește foamea, consumându-se de obicei pe nerăsuflate. Plus la toate supa mai oferă o serie de virtuți care te ajuta să-ți menții echilibrul nutrițional și sănătatea!
Ingrediente
600 grame de carne de vită (coastă)
2 morcovi
1 țelină mică
2 ardei gogoșar
1 ceapă
2 cartofi
150 gr pastă de tomate
1 legătură de pătrunjel proaspăt sau leuștean
sare
piper după gust
Pentru servire: smântână, lămâie sau oțet de mere
Mod de preparare
Legumele se spală și se curăță. Morcovii, țelina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulețe.
Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în 3-4 l apă cu sare. În timpul fierberii se spumează.
Când carnea s-a fiert pe jumătate, adăugăm legumele, mai puțin cartofii și lăsăm să fiarbă, acoperită la foc mic. Carnea se scoate într-un bol, se lasă câteva momente să se răcescă, se îndepartează oasele și o tăiem cuburi. Se introduce din nou în ciorbă.
Cu 10 min înainte de a lua ciorba de pe foc se adaugă pasta de tomate și cartofii tăiați cubulețe.
Când este gata se adaugă pătrunjel sau leuștean tocat mărunt. Se adaugă sare și piper după gust.