Conopidă pane – o rețetă care te va face să renunți la carne!

Pentru această rețetă de conopidă pane, alternativa sănătoasă, aveți nevoie de aproximativ o oră și de ajutorul celor mici. Datorită ușurinței preparării acestui fel de mâncare, îi puteți implica și pe cei mici în proces, cărora la sigur le va face plăcere să facă o treabă de adulți.

separator

Dacă nu ați reușit până acum să-i convingeți de proprietățile benefice ale conopidei pe copii din cauza faptului că nu le plăcea gustul, acum este momentul să încercați o rețetă care folosește o metodă la fel de sănătoasă precum fierberea.

Ingrediente:

Mod de preparare:

1. Se spală conopida în apă rece. Se înlătură partea verde. Se desface în bucheţele şi se lasă circa 10-15 minute în apă cu sare. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare, timp de circa 10 minute. Este important să nu fiarbă prea tare, pentru că altfel nu va rezista la prăjit. Se scurge bine.

444capture

2. Se bat ouăle şi se amestecă bine cu făina, astfel încât să nu rămână cocoloaşe. Compoziţia trebuie să fie mai subţire decât cea pentru clătite, deci cantitatea de făină poate varia. Se adaugă sare şi piper, după gust.
5710

3. Se trece conopida prin amestecul de ou şi făină. Se prăjeşte în ulei încins pe toate părţile, până se rumeneşte.
1214

sursa: gustoșel.md

Nu vrea să mai arate așa! Motiv sensibil pentru care a apelat la ajutor
Articolul anterior
Dovadă de ambiție și curaj! Poze cu persoane care au slăbit spectaculos
Articolul următor
Alte articole interesante