Curcan picant cu mei

Aromele sunt foarte bine echilibrate iar  meiul are puține calorii (120cal/100g). Face parte din categoria alimentelor alcaline, este bogat în fibre vegetale și vitamine din complexul B. Se fierbe ușor și ține mai mult timp de foame dacă îl gatim cu carne. Chiar dacă rețeta este destul de „hot”, meiul îi taie iuțeala și o face usor de tolerat digestiv. 

separator
curcan-picant-mei-fibre

O portie furnizează aproximativ 450 de calorii.

Ingrediente:

  • 700 g piept de curcan (sau pulpe dezosate) fara piele si grasime;
  • 1-2 ardei iuti sau 1 lingurita de boia iute;
  • 1 frunza de dafin;
  • ½ lingurita piper negru boabe;
  • 1 lingurita seminte de chimen;
  • 1 lingurita sare;
  • 2 linguri ulei de porumb;
  • 1 praz (partea alba);
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 ceasca de mei (250-300g);
  • 1 ceasca de mazare (250g);
  • 5-6 rosii coapte sau 1 conserva de rosii in bulion;
  • 400-500mL supa de de carne de pasare fara sare.

Modul de preparare:

  • Spala meiul in apa rece si lasa-l la inmuiat 10-15 minute.
  • Pune la fiert supa de carne nesarata cu foaia de dafin.
  • Intr-un mojar de bucatarie amesteca piperul, chimenul si sarea. Mojareaza bine pana obtii o pulbere.
  • Taie carnea de curcan in cubulete mai mari sau in fasii cu grosimea de 1 cm si trece-o prin amestecul de condimente.
  • Incinge intr-o tigaie cu peretii mai inalti sau wok, jumatate din cantitatea de ulei si prajeste carnea pana se rumeneste bine. Dupa, aseaz-o in alt vas.
  • Pune meiul la fiert in apa clocotita, timp de aproximativ 15 minute, la foc mic. Amesteca din cand in cand, sa nu se lipeasca. Opreste focul inainte de a se absorbi intreaga cantitate de supa. Trebuie sa fie ca un terci destul de apos.
  • Cat timp se prajeste carnea de curcan, toaca marunt prazul si usturoiul. Indeparteaza semintele ardeiului iute si toaca-l si pe el marunt. Decojeste rosiile si taiele in cubulete mai mari. Spala-te bine pe maini cu sapun dupa ce ai terminat cu ardeiul, pentru ca s-ar putea sa te irite, sau foloseste manusi chirurgicale.
  • Adauga in tigaie restul uleiului si caleste la foc mediu ceapa si usturoiul vreo 3-4 minute. Adauga si restul de condimente de la carne, daca a mai ramas ceva. Dupa ce prazul a devenit usor auriu, adauga rosiile si caleste-le si pe ele vreo cateva minute, amestecand continuu.
  • Acum, adauga curcanul, meiul fiert si mazarea. Acopera vasul, redu intensitatea focului si lasa sa mai fiarba usor cam 10 minute. Daca mazarea este prefiarta , totul ar trebui sa fie gata in 10-15 minute. Amesteca usor din cand in cand, pentru ca meiul se lipeste foarte repede. Daca este cazul mai adauga putina supa sau apa fiarta.
  • Verifica daca toate ingredientele sunt fierte, potriveste de sare si piper, opreste focul si indeparteaza foaia de dafin.
  • Lasa mancarea 10 minute sa se raceasca si sa se” aseze” gusturile.

sursa: nutripedia.ro

Gătim cu Lenuța Gheorghiță ruladă cu stafide și fulgi de cocos. Rețetă ușoară și delicioasă

Interpreta care adoră să își alinte oamenii dragi cu delicii culinare făcute de ea. Și deoarece are acasă doi copii dornici de gustoșenii, Lenuța Gheorghiță se străduie să le îndeplinească poftele și le gătește diverse copturi. În acest video a zis să se împartă și cu voi cu o rețetă minunată de ruladă cu stafide.

Lăsați-ne în comentarii un plus dacă ai încercat rețeta!


„Mă mândresc că gătesc dulcele moldovenesc!”

În perioada 13 martie 2023 – 28 mai 2023, cumpărând orice produs Dr. Oetker și înregistrând numărul bonului fiscal prin SMS la nr.1817 sau pe www.oetker.md poți câștiga premiul mare 50.000 MDL sau alte 11 premii săptamanale a câte 5.000 lei.

SUCCES!!!

Rețetă sănătoasă și gustoasă pentru masa de Paște: Tartine de spanac cu ou

Se apropie sărbătorile și, cu siguranță, îți dorești să îî impresionezi pe cei dragi cu delicii sănătoase și deosebite. Rețeta de spanac cu ou este un răsfăț deplin al papilelor gustative pentru cei care vor să fie surprinși cu ceva nou! Pe lângă faptul că sunt gustoase, tartinele arată spectaculos pe masa de sărbătoare. Iată cum se prepară tartinele de spanac cu ou, conform rețetei dezvăluite de nutriționista Galina Tomaș!

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ingrediente pentru aluat:

-500 g de făină

-1 plic drojdie de pizza

-250 ml apă

-1 linguriță de sare

-60 ml ulei vegetal

Pentru umplutură:

-250 g brânză de vaci

-350 g spanac fiert

-1 ou mediu

-12 ouă de prepeliță

-2 linguri de parmezan

-un praf de nucșoară

-sare după gust

Mod de pregătire:

Puneți într-un castron făina și drojdia. Adăgați apa în care ați dizolvat o linguriță de sare și uleiul și frământați. Se lucrează câteva minute, până când aluatul este neted și elastic. Înfășurați-l în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească 10 -15 minute la temperatura camerei.

Între timp pregătiți umplutura: Într-un bol se pune spanacul stors cu brânza, oul, un praf de sare, un praf de nucșoară rasă și parmezanul și amestecăm cu o lingură de lemn până obținem un amestec cremos. Se ia aluatul înapoi și se împarte în jumătate. Se întinde prima jumătate pe o suprafață de lucru cu făină la aproximativ 2-3 mm grosime. Din aceasta, se fac 12 discuri puțin mai mari decât formele pe care le veți folosi (eu am folosit o cană cu susul în jos pentru a le face) și se pun în interiorul formelor de brioșe unse cu ulei de măsline.

Ar putea fi o imagine cu souffle şi gălbenuş de ou

Umpleți fiecare dintre aceste forme cu 1-2 linguri de umplutură. În centrul umpluturii fiecărui coșuleț se face o gaură cu dosul unei lingurițe sau cu degetul și deschideți un ou de prepeliță în interiorul fiecărui orificiu, având grijă să nu rupeți gălbenușul.

Ar putea fi o imagine cu souffle

Întindeți aluatul rămas și tăiați 12 discuri mai mici (eu am folosit un tăietor de prăjituri pentru acestea) și folosiți-le pentru a acoperi prăjiturile. Apăsați marginile împreună pentru a le sigila și decorați cu vârfurile unei furculițe. Înțepați fiecare tartă pe margini, evitând centrul, pentru a nu deteriora oul de prepeliță. Tartinele se coc la 180°C în cuptorul static preîncălzit timp de aproximativ 35 de minute, până când tartelele sunt ușor aurii la suprafață. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se desfac ușor.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Rețetă de pască fără coacere. Cel mai delicios preparat pentru masa de Paște

Paștele se apropie cu pași repezi, astfel că mai sunt doar două zile până la Paștele catolic și doar o săptămână până la cel ortodox. Pentru această sărbătoare v-am pregătit cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru pasca fără coacere. Este o rețetă pe care o încearcă multe gospodine în această perioadă a anului.

Este cel mai delicios desert pentru masa de Paște. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!

În general, majoritatea gospodinelor aleg să pregătească cea mai simplă și delicioasă rețetă, adică pasca fără coacere. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de acest desert gustos!

Rețetă de pască fără coacere

Ingrediente:

-750 gr de brânză dulce de vaci sau urdă

-3 gălbenușuri de ou

-75 gr de zahăr

-200 ml de smântână dulce pentru frișcă

-1 lingură de extract de vanilie sau 2 plicuri de zahăr vanilinat

-coaja rasă de la jumătate de lămâie

-un praf de sare

-130 gr de fructe confiate tocate

-50 gr de stafide

Pentru decor:

-30 gr de fulgi de migdale

-fructe confiate

Mod de preparare:

Într-un bol mare se amestecă foarte bine gălbenușurile de ou cu zahărul. Se pune smântâna dulce la înfierbântat și se lasă acolo până ajunge la punctul de fierbere. Se toarnă smântâna peste gălbenușuri și zahăr.

Se mixează la o viteză mai mică, după care se adaugă sarea, coaja de lămâie rasă și vanilia. Se pune și brânza de vaci dulce și se amestecă ușor, dar foarte bine. Se adaugă și fructele confiate împreună cu stafidele.

La final se amestecă totul cu o spatulă. Compoziția de pască se pune într-o tavă, iar peste ea se pune o farfurie, un prosop și o greutate mai mare, cum ar fi de la o caserolă cu ceva. Se lasă la răcit pentru câteva ore, dar nu în frigider, după care se răstoarnă pasca pe o tavă.

Puteți să puneți peste pască fructe confiate, tăiate mărunt, dar și fulgii de migdale. Pasca este gata de servit. Poftă bună!

sursa: www.spynews.ro

A murit unul dintre cei mai bogați români!
Articolul anterior
Povestea unui bordel exclusivist din Paris! Fetele erau selectate pe baza unor teste de cultură generală!
Articolul următor