Fasole albe cu bacon şi ardei gras

Timpul de afară, rece și posomorât, cere mîncăruri consistente şi bogate în proteine. Astăzi, floricacuisine vă propune să gătiți fasole albe cu bacon şi ardei gras. E una din mîncărurile preferate în familia ei, dat fiind că le place tuturor fasolele. Baconul îi oferă aromă afumată pronunţată, iar ardeiul gras accentuează gustul de legume. Iată cum pregătește acest fel de mâncare Liubei.

separator

154808dc-7fab-4d5f-a60b-bc7cd3c703b3

Ingredientele necesare:

  • 400 g fasole albă fiartă cu tot cu apa în care a fiert
  • 5 fîşii de bacon afumat
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras roşu mare
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 ½ lingură făină
  • 1 frunză de dafin
  • 10 boabe de piper negru
  • cîteva crenguţe de cimbru proaspăt
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • un strop de ulei de floarea-soarelui “Lacrima de Aur”
  • cîteva fire de pătrunjel (pentru servire)

Începem cu fierberea fasolelor.

Pentru a fierbe fasolele, într-un castron, punem aproximativ 400 g fasole albe spălate. Le acoperim cu apă şi le punem la fiert. În momentul în care apa începe să fiarbă, micşorăm focul şi le fierbem timp de 5 minute, apoi scurgem apa. Între timp, fierbem altă apă şi o turnăm peste fasole. Adăugăm 2-3 cepe tăiate cubuleţe, 1 morcov mare tăiat în 8 fîşii egale, cîteva boabe de piper negru şi sare după gust. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 1 oră.

Acum că avem fasolele fierte, le putem pregăti cu bacon afumat şi ardei gras.

Spălăm şi curăţăm legumele. Tocăm mărunt usturoiul. Baconul, ceapa şi ardeiul gras le tăiem cubuleţe mici.

Încingem o tigaie la foc mediu şi turnăm uleiul de floarea-soarelui. Adăugăm baconul şi îl rumenim timp de 1-2 minute, după care îl scoatem din tigaie, lăsînd doar grăsimea pe care acesta a lăsat-o. În această grăsime călim ceapa şi usturoiul pentru aproximativ 1 minut. Apoi, adăugăm ardeiul gras şi gătim totul încă 1 minut. Incorporăm pasta de tomate şi lăsăm totul la foc pentru aproximativ 1 minut, amestecînd continuu. Adăugăm făina şi o amestecăm pînă aceasta se incorporează complet, după care turnăm fasolele şi apa în care acestea au fiert. Amestecăm bine totul şi mărim focul. Punem frunza de dafin, crenguţele de cimbru, baconul rumenit şi boabele de piper negru. În momentul în care amestecul începe să fiarbă, micşorăm focul la minimum. Îl așezonăm cu sare şi piper negru proaspăt măcinat după gust şi îl lăsăm la foc pentru încă 5 minute.

c24bf2d3-da7d-4cc9-8c05-6caeea98deec

Fasolele albe cu bacon şi ardei gras sînt gata şi se servesc imediat presărate cu pătrunjel tocat.

Bon appétit!

sursa: floricacuisine.wordpress.com

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Spitalul nr.1 din Chișinău a obținut o donație de două televizoare
Articolul anterior
Antrenament full body, numai bun pentru un corp bine lucrat!
Articolul următor