Fasole verde cu carne de vită

Chiar și un preparat atât de simplu ca această mâncare de fasole verde păstăi cu carne de vită poate deveni special, adăugându-i-se doar două ”ingrediente” care întotdeauna schimbă totul: grijă și dragoste. Din belșug.

separator

mancare-de-fasole-verde-pastai-cu-carne-de-porc-cu-os-retetecalamamaro

Ingrediente:

750 de grame de carne de vită
750 de grame de fasole verde păstăi congelată sau 1 kg. fasole verde proaspătă
150 de grame de ceapă tăiată cubulețe
3 căței de usturoi zdrobiți
100 de grame morcovi (dacă sunt maturi, tăiați în cuburi, dacă sunt foarte cruzi se pot lăsa întregi sau se pot tăia pe lungime, în sferturi etc)
30 de grame țelină tăiată cubulețe
1 ardei roșu de mărime medie tăiat cubulețe (un kapia am folosit eu)
350 de grame de roșii proaspete opărite și curățate de coajă sau 2-3 roșii din conservă+3-4 linguri de bulion
1 lingură de ulei vegetal
opțional: 1 litru de supă de pui sau de legume
verdeața preferată (eu am folosit pătrunjel verde, se poate folosi mărar dacă preferați)
opțional: 1 lingură de amidon de porumb
1 foaie de dafin
sare și piper

Preparare:

1. Într-o tigaie adâncă și largă sau într-o cratiță se rumenește rapid carnea pe toate părțile.

preparare-mancare-de-fasole-verde-pastai-cu-carne-de-porc-1

2. Se scoate carnea rumenită într-un castron și se păstrează la cald. În tigaie se adaugă ceapa, țelina, ardeiul, 2 dintre cățeii de usturoi și morcovii cuburi, dacă folosiți din cei maturi. Se presară un praf de sare și se reduce focul. Se călesc legumele până ce încep să se înmoaie și se adaugă deasupra carnea cu tot cu zeama pe care a lăsat-o în castron (imaginea din stânga). Se adaugă foaia de dafin și supa fierbinte (sau apa), se acoperă cu capacul, se reduce focul la minimum și se fierbe la foc mic până când carnea se frăgezește, la nevoie adăugându-se câte puțină apă fierbinte.

preparare-mancare-de-fasole-verde-pastai-cu-carne-de-porc-2

3. După ce carnea s-a frăgezit, se scoate pe un tocător și se lasă să se răcorească înainte de dezosare și evident, dacă folosiți carnea fără os nu mai trebuie să faceți asta. În lichidul rămas se adaugă fasolea verde, în cazul în care folosiți morcovi tineri blanșați, acum e momentul să îi adăugați și pe ei și doar dacă e absolut necesar se mai adaugă apă fierbinte. După ce mâncarea dă în clocot, se adaugă și roșiile tăiate în cuburi (imaginea de mai sus, dreapta). Se lasă să fiarbă la foc potrivit, fără capac, până când fasolea verde s-a frăgezit fără să fie extrem de fiartă și să să se terciuiască. Atunci se adaugă sare și piper după gust și cel de-a 3-lea cățel de usturoi zdrobit, se adaugă carnea dezosată tăiată în cuburi și se mai dă totul într-un clocot. Dacă doriți un sos mai gros, se poate adăuga și 1 lingură rasă de amidon de porumb desfăcut în 2-3 linguri de apă rece.

mancare-de-fasole-verde-pastai-cu-carne-de-porc-la-tigaie-retetecalamamaro

sursa: retetecalamama.ro

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Cât a adăugat Bianca Drăgușanu în timpul sarcinii
Articolul anterior
De ce să mănânci carne şi peşte dimineaţa?
Articolul următor