Crocante și dulci, aceste gogoșele sunt o gustare fantastică pentru toți acei care țin post. Rețeta îi aparține lui Jamie Oliver și este extrem de apreciată și preparată de iubitorii de gogoși vegane.
Dacă îți dorești ceva mai mult de la aceste minunate gogoșele crocante, atunci poți prepara un sos din fructe de pădure pe care să-l pui alături de ele. De asemenea, la fel de important este stratul de zahar vanilatcare se presară le final pe ele.
Foto: pillsbury.com
Ingrediente
50 grame de margarină
120 ml lapte de soia
1.5 litri ulei de floarea soarelui
250 grame făină
1 ½ linguriță praf de copt
Sare
50 grame zahăr
50 grame zahăr pudră vanilat
Mod de preparare
Pune într-o tigaie margarina, laptele de soia și 2 linguri de ulei și lasă-le la foc mic. Între timp, amestecă într-un bol făina, praful de copt, sarea și zăharul.
Fă o gropiță în mijlocul ingredientelor uscate și pune amestecul cu margarină și lapte. Amestecă apoi bine, frământă ușor până când obții un aluat elastic. Modelează apoi 24 de bilute din aluat.
Pune într-o tigaie restul de ulei și lasă-l să se încingă, apoi adaugă bilele de aluat și lasă-le să se prajească la foc mediu. Lasă-le 3-5 minute sau până când devin aurii și plutesc la suprafață. Scoate gogosile pe un prosop de hârtie apoi presară peste ele zahăr vanilat.
Sursa: mooza.ro