Ingrediente pentru 6 porţii
3 vinete mari;
2 linguri ulei de măsline;
1 ceapă medie;
4 căţei usturoi, presaţi;
1 kilogram de roşii mici;
un sfert de linguriţă de sare;
1 lingură oţet balsamic;
1 legatură de busuioc;
piper negru;
mămăliga mai tare.
Mod de preparare
1. Încălzeşte cuptorul la 220 de grade, iar între timp pune o oală pe foc, la temperatură medie, şi încălzeşte uleiul de măsline. Adaugă ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, şi amestecă mai multe minute.
2. Adaugă roşiile tocate mărunt, şi amestecă timp de 30 de minute, la foc mic. Pune oţetul şi busuiocul, şi asezonează cu sare şi cu piper.
3. Încălzeşte apoi o tigaie grill pe foc, apoi pune la făcut feliile de vinete, până se înmoaie, 2-3 minute. Ţine-le apoi separat.
4. Următorul pas: pune sosul de roşii pe fundul unui vas de ceramică pe care-l vei băga la cuptor. Aşază apoi felii de vinete, după care pune iar sos peste felii, după care aşază felii dintr-o bucată de mămăligă mai tare.
Pentru a organiza corect regimul alimentar este important să cunoști compoziţia şi conţinutul caloric al alimentelor consumate. În plus, atunci când dorești să slăbești sau să-ți menții greutatea corporală, trebuie să fii atentă la numărul de calorii consumate. Vezi câte calorii conţin alimentele – Calculator calorii.